Süllők az Aradi vértanúk napján

2013.10.12. forrás: Jaj de szép a horgászat

Eljött végre az igazi ősz, a héten pár éjszaka fagypont alatt volt már a hőmérséklet, kora reggel még lehetett látni, hogy deres a fű. Lehűlt a víz ezért a kedvenc ragadozó halaim is nagyobb lelkesedéssel támadják a műcsalikat.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Ma nem túl korán, 9 órakor indultunk el a kikötőből. Hamar a cél felé vettük az irányt és gyors evezőcsapásokkal szinte oda repültünk a tó másik végébe. Gyorsan kikötöttük a csónakot és neki láttunk a doblásnak. Már egy órája vallattuk a vizet de még egy koppintásunk sem volt. Én már a tovább álláson gondolkoztam, de Robi tanácsára még ott maradtunk. Barátom csalit cserélt majd az első dobására fogott is vele egy szép 58 centiméteres süllőt.

Majd feltettem én is egy hasonló csalit és már dobtam is azonnal, mikor lesüllyedt a fenékre le is verte egy 42 centiméteres kapafogú.

Ezután még volt pár ütés de nem akadtak. Majd előbukkant a nap és megszűntek a kapások. Tovább álltunk egy jóval mélyebb részre, ahol nem volt semmi, aztán mikor eltűnt a felhők mögé a nap visszatértünk az eredeti helyhez bízva a folytatásban. Nem is kellett csalódnunk. Robi 10 perc alatt fogott még egy 46 centiméteres fogast.

Ezután a hal után úgy döntöttünk, hogy mára befejezzük. Nem akartuk őket feleslegesen megaggatni. Gyorsan összepakoltunk majd felszedtük a súlyokat és a kikötő felé fordítottuk a csónak orrát. A parton még csináltam egy csoport képet a három süllőről.

Ezen a pecán is új tapasztalatokra tettem szert a süllőpergetéssel kapcsolatban és néhány dolog újra bebizonyosodott. Ezért szeretem annyira talán a horgászatot, mindig tud az ember újat tanulni, amivel legközelebb eredményesebb lehet.

Jaj de szép a horgászat!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »