Bíztató kezdet

2011.02.01. forrás: Sügértanya

Rég nem fogtam már halat, nem is emlékszem pontosan mikor. A tavak befagytak, a patakokban pedig két helyről hallani csak fogásokról, de mivel mindkettő ismert és népszerű helyek, nem igazán akartam sokadiknak odaállni.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

Persze ahogy ilyenkor lenni szokott, egyre nehezebben bírtam az otthon ülést és csak eljutottam oda, hogy halat kellene fogni. Szombat reggelre sikerült szabaddá tennem magam és úgy döntöttem megnézem az egyik biztosnak tűnő szakaszt.

Fél kilenc körül értem ki a Gaja partjára és a nagy hideg ellenére a legjobb helyek már foglaltak voltak. A következő meglepetés akkor ért, mikor raktam össze a szerelésem, már jött is a halőr ellenőrizni. Ennek persze nagyon örültem, a patakon még sosem találkoztam halőrrel, raádásul most legjobbkor volt a legjobb helyen. Gyorsan túlestünk a kötelező körön és kezdődhetett a horgászat. Apró tarka twisterekkel indítottam sügér reményében, bár tudtam, hogy csukára van a legnagyobb esély.

A halak ott voltak előttem, a relatíve tiszta vízben jól látszott amikor oda-odacsapott egy ragadozó az ivadékhalaknak, tömegesen spricceltek szét. Kapást viszont nem sikerült egyet sem kicsikarnom, így változtatnom kellett és a csalikkal elkezdtem kiséretezni. Ez rögtön sikert is eredményezett, határozott rávágással jelentkezett be egy szép sügér. Dobtam még néhányat, de utána újra cseréltem, kiváncsi voltam, hogy a véletlennek köszönhetem-e a halam, vagy pedig tényleg a csali volt fontos. Végigpróbáltam a fél arzenálom és egyértelművé vált, hogy itt bizony nagyon nem mindegy, hogy mit teszek fel és visszaváltottam a nyerőnek tűnő kis Kopytora.

Megvolt a jó csali, mostmár csak a halakra és a megfelelő vezetési stílusra kellett koncentrálni. A kapások elkezdtek jönni, ennek eredményeképp előbb egy kisebb csuka, majd egy minisügér tette tiszteletét a parton. Az eredménnyel még nem voltam elégedett, ugyanis a patakon lejjebb élőhallal volt aki szépen fogott, így én is elindultam lefelé. A helyváltoztatás újabb lökést adott a fogásokon, egyre több volt a kapásom, szép lassan beindult az élet. Igaz sok hal lemaradt út közben, mivel az óvatos kapásoknak nem mindig vágtam be rendesen, nehéz volt eldönteni mi az és mi az amikor csak a hal oldalán húzom át a csalit. Közben sikerült olyan helyet is találni ahol majdnem minden dobás rávágást eredményezett, rengeteg csuka lehetett egész kis területen.

Az idő gyorsan telt, illetve a folyamatosan érkező horgászok miatt a lehetőségek is folyamatosan szűkültek, nem sokkal tizenegy után a távozás mellett döntöttem. Persze így sem panaszkodtam, remek eredményt értem el. Összesen hét csuka, két sügér és egy meglepetés süllővel zártam a napot, ami könnyedén lehetett volna 2-3x ennyi is, ha a bevágásokkal nem ügyetlenkedek egy sort. A szezon így kicsit rozsdásan, de annál bíztatóbban indult, remélem a folytatás is hasonló lesz.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »