Siker is, meg nem is...

2013.09.05. forrás: VárosiPecás

Augusztus utolsó heteiben tettünk egy próbát egy Dunai-öbölben. Csukákra vadásztunk, a vízállás nem éppen volt kecsegtető halfogás szempontból, de ettől függetlenül reménytelien érkeztünk a partra egy szeles délutánon...

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az oda út közben morfondíroztunk a taktikán, és végül az öblöt láttuk esélyesnek, hiszen az alacsony víz ellenére ott még így is mély vízzel találkoztunk. Kicsit nézelődtünk, ittunk egy kávét majd a napijegy váltás után elindultunk a fa rengetegen át az öböl bejáratához. Innen kezdtük el alaposan átfésülni a terepet.

A kezdés előtt elhatároztam, hogy a kanál villantókat fogom erőltetni, míg Tom a twistereket és gumihalakat dobálta, Rolandék pedig ezeket variálták. Először a kövek mellett emelgettem a csalikat, eleinte sikertelenül. Aztán később végre megtört a jég.

A part szélétől egy elég hosszú lapos, lassan mélyülő padka után egy törést következett. Ebben a mélyebb részben táncoltattam a csalit amikor, egy beleemelésnél elnehezedett a szerkó és gyors cikázás jelezte, hogy megvan az első csuka. Ebben a pillanatban Tomi is akasztott egyet a túl oldalon... A következő dobásra pedig egy éles koppintás után érkezett a következő, közben Rolandék is fogtak két csuka kölyköt.

Tominak volt még egy szebb hala, és nekem egy-kettő kapásom, de ezután kisebb szünet következett. Variáltam a színekkel végül egy piros "Otto-bácsi" kanál került a kapocs végébe. Már szinte teljesen körbe jártuk az öblöt, a vége felé volt még egy ígéretesebb hely, ezután eliszaposodott szakasz következett, alacsony vízzel amit már nem igen tudtunk meg horgászni. Tízen akárhányadikat dobhattam amikor három rávágás után a negyedikre eltörölte egy bitang csuka a piros "vashalacskát". Már az elején megmutatta, hogy ő bizony nem kis jószág, igen keményen küzdött. Többször is kirohant, nem volt egyszerű dolgunk sajnos a merítő és a grip is a kocsiban maradt így Tomi kézzel nyúlt érte.

A második próbálkozás után minden erejét összeszedve, a csuka dobott egy komoly szaltót így kirázva - az amúgy is vékonyan akad - horgokat. Keserédes pillanatok voltak ezek... keserű hiszen meglépett életem eddigi legnagyobb csukája, de édes hiszen sikerült becsapni és a fárasztása feledhetetlen volt.

Sebaj legközelebb meglesz :). Az öbölben nem is sikerült több halat horogvégre csalni, így áttelepedtünk a befolyójához, ahol már én is a gumikat próbálgattam. Igazán ebben a fajta pergetésben semmi tapasztalatom nem volt, (és még most se sok ) így Tomi próbált egy kis gyorstalpalóval segíteni. Ez így nézett ki...

- Bedobod megvárod amíg lesüllyed az aljára, aztán kettő gyorsat tekersz majd megint vársz, és így tovább - mondta Tomi, majd a második fellibbenés után bumm. Bólintott a spicc majd hal küzdött a horgon. Nagyot mosolyogtunk a dolgon... :) először süllőt sejtettünk, majd egy 40 centis forma csuka bukkant fel a habzó víz tetején...

A szürkületben még próbálkoztunk süllőre, de sajnos kapás nélkül úsztuk meg a hátra lévő két órát. Jó kis örömpeca volt, és tanulságos is, legközelebb komolyabb oda figyeléssel kell fárasztanom egy ilyen kaliberű csukát... Még biztosan vissza térünk az őszi időszakban is további csukák reményében... :)

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »