Vénasszonyok csukái

2012.10.22. forrás: SeklerAngler

Zárójelben:(Még mielőtt valaki rusztikus, vidéki idillbe illő haltenyésztésre gondolna, melyet népviseletbe öltözött nénikék vezetnek, Manyival a Hr-essel és Terivel a márketing menedzserrel az élen, felhivom a figyelmet, hogy itt az októberben évente beköszöntő ötödik évszakra, a vénasszonyok nyarára gondoltam.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az utolsó bottörős betli után ismét a fejemben forogtt a kis női csukák elcsábítása, persze semilyen perverz gondolat nélkül. Szombatra esett a választás, nem mintha lett volna több opció. Ez most nem olyan mint nyáron, hogy időjárás és miegymás végig nyálazása után eldöntöm, hogy kedden megyek, vagy éppen amikor a kedvem tarja. Most csak a szombat meg a vasárnap jöhet szóba. Most még az utóbbi sem volt a lehetséges elemek között.

A vízszint még mindig alacsony, remélhetőleg a vizek beálltáig lesz még párszor eső, mert hanem siralmas lesz a helyzet, ha már eddig nem volt eléggé az. A tó alsó felének a lekérdezésével nem jutottam sokra. Láttam pár rablást, ezek csak fokozták a vadászaösztönömet. Cserélgettem a csalikat, de nem sikerült kapást elérnem, a csukák mind a vizben található bokrok között aktívkodtak. Sokszor a szívbajt hozták rám amikor mellettem hirtelen rátámadtak az apró halakra.

 

A képen látható kanyarhoz érve egészen más helyzet fogadott. A víz alig volt 50 cm mély, a vizben rengeteg hínár csoport volt. Pár lépés után, amikor azt észleltem, hogy a csukák a hínárosból menekülnek ki, rájöttem, hogy könnyű, lassan sülyedő csalira van szükségem amelyet lassan vontathatok el a rejtekhelyeik mellett.

 

Felraktam hát a nyeremény csalit, ami nyerő csalivá vált egy torokravétel után. Egy 45-ös csukát sikerült partravezényelni, pár szaltó és (ki )berohanást követően. Horogszabadítás kissé körülményesre sikeredett, fogó hiánya miatt meg volt az eséje a sebesülésnek. Aminek pedig meg van az esélye az megtörténik ugyanúgy ahogyan az Murphy romlandósági szabályára is igaz. Kis várakozás után benyultam a szájába ami neki nem igazán tetszett, igy összeszorított fogakkal rángatózott, toporzékolt, én pedig majd’ felnyögtem fájdalmamban.

-”Jó leszel te vacsorára”-gondoltam magamban. Így a hozzám legközelebb eső vastagabb fadarabbal elkábítottam, majd pedig kimentettem a csalimat.

Folytattam tehát a horgászatot, nagy reményekkel, de pár dobás után rákellett jönnöm, hogy bekell fejezni a mókát, mivel az orsóm felől fura hangok érkeztek, és a csali sem igen akart közeledni felém. Ugyanúgy jártam mint Gergő barátom a pisztrángoknál. Pár csavar levétele után világossá vált, hogy nem csak kiugrott a rugó, hanem el is tört.

-”De jó nekem, már két darab van belőle”-jut ilyenkor az ember eszébe pár ilyen gondolat, miközben átkozza az egész horgászipart.

Így felyeződöt be ez a horgászat is, akaratom ellenére, végezetül pedig itt egy kép a vacsoráról, és a recept is.

Hozzávalók:

  • 1db. 40cm-feletti csuka(a rendszabályzat szerint)
  • puliszkalisz
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • só, bors
  • olaj
  • citrom, tejföl- a tálaláshoz

Elkészítés: A halat megpucoltam,szeletekre(8-10 cm) vágtam, sóval, borssal és majorannával füszereztem, utána pedig állni hagytam. Elkészítettem a puliszkát. Összekevertem egy kis kukoricalisztet őrölt pirospaprikával, majd a szeletekre vágott halat bele forgattam, és forró olajban kisüttem. Nekem nagyon bejött ez a rögtönzött étek, szivesen ajánlom nektek is, ha kértek.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »