Horgász akciók 920

Vénasszonyok csukái

Zárójelben:(Még mielőtt valaki rusztikus, vidéki idillbe illő haltenyésztésre gondolna, melyet népviseletbe öltözött nénikék vezetnek, Manyival a Hr-essel és Terivel a márketing menedzserrel az élen, felhivom a figyelmet, hogy itt az októberben évente beköszöntő ötödik évszakra, a vénasszonyok nyarára gondoltam.

3752 termék akcióban
hirdetés

Az utolsó bottörős betli után ismét a fejemben forogtt a kis női csukák elcsábítása, persze semilyen perverz gondolat nélkül. Szombatra esett a választás, nem mintha lett volna több opció. Ez most nem olyan mint nyáron, hogy időjárás és miegymás végig nyálazása után eldöntöm, hogy kedden megyek, vagy éppen amikor a kedvem tarja. Most csak a szombat meg a vasárnap jöhet szóba. Most még az utóbbi sem volt a lehetséges elemek között.

A vízszint még mindig alacsony, remélhetőleg a vizek beálltáig lesz még párszor eső, mert hanem siralmas lesz a helyzet, ha már eddig nem volt eléggé az. A tó alsó felének a lekérdezésével nem jutottam sokra. Láttam pár rablást, ezek csak fokozták a vadászaösztönömet. Cserélgettem a csalikat, de nem sikerült kapást elérnem, a csukák mind a vizben található bokrok között aktívkodtak. Sokszor a szívbajt hozták rám amikor mellettem hirtelen rátámadtak az apró halakra.

 

A képen látható kanyarhoz érve egészen más helyzet fogadott. A víz alig volt 50 cm mély, a vizben rengeteg hínár csoport volt. Pár lépés után, amikor azt észleltem, hogy a csukák a hínárosból menekülnek ki, rájöttem, hogy könnyű, lassan sülyedő csalira van szükségem amelyet lassan vontathatok el a rejtekhelyeik mellett.

 

Felraktam hát a nyeremény csalit, ami nyerő csalivá vált egy torokravétel után. Egy 45-ös csukát sikerült partravezényelni, pár szaltó és (ki )berohanást követően. Horogszabadítás kissé körülményesre sikeredett, fogó hiánya miatt meg volt az eséje a sebesülésnek. Aminek pedig meg van az esélye az megtörténik ugyanúgy ahogyan az Murphy romlandósági szabályára is igaz. Kis várakozás után benyultam a szájába ami neki nem igazán tetszett, igy összeszorított fogakkal rángatózott, toporzékolt, én pedig majd’ felnyögtem fájdalmamban.

-”Jó leszel te vacsorára”-gondoltam magamban. Így a hozzám legközelebb eső vastagabb fadarabbal elkábítottam, majd pedig kimentettem a csalimat.

Folytattam tehát a horgászatot, nagy reményekkel, de pár dobás után rákellett jönnöm, hogy bekell fejezni a mókát, mivel az orsóm felől fura hangok érkeztek, és a csali sem igen akart közeledni felém. Ugyanúgy jártam mint Gergő barátom a pisztrángoknál. Pár csavar levétele után világossá vált, hogy nem csak kiugrott a rugó, hanem el is tört.

-”De jó nekem, már két darab van belőle”-jut ilyenkor az ember eszébe pár ilyen gondolat, miközben átkozza az egész horgászipart.

Így felyeződöt be ez a horgászat is, akaratom ellenére, végezetül pedig itt egy kép a vacsoráról, és a recept is.

Hozzávalók:

  • 1db. 40cm-feletti csuka(a rendszabályzat szerint)
  • puliszkalisz
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna
  • só, bors
  • olaj
  • citrom, tejföl- a tálaláshoz

Elkészítés: A halat megpucoltam,szeletekre(8-10 cm) vágtam, sóval, borssal és majorannával füszereztem, utána pedig állni hagytam. Elkészítettem a puliszkát. Összekevertem egy kis kukoricalisztet őrölt pirospaprikával, majd a szeletekre vágott halat bele forgattam, és forró olajban kisüttem. Nekem nagyon bejött ez a rögtönzött étek, szivesen ajánlom nektek is, ha kértek.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés