Horgász akciók 920

Pontyfilézés, ahogy a profik csinálják

Kis hazánkban egyre nagyobb teret hódít a Fogd meg és engedd vissza (Catch & Release). Valóban nemes dolog visszaengedni a halakat, hadd nőjenek nagyobbra, szebbre, ugyanakkor azokat sem szabad elítélni, akik olykor-olykor bizony hazaviszik a zsákmányt, mivel a hal nemcsak finom, de egészséges is. Én is szeretem a halat. Nemcsak megfogni, de megenni is. A szálkákkal viszont mindig meggyűlt a bajom. Sokáig fogalmam sem volt, hogy lehetne kifilézni és elkészíteni, hogy ne az állandó szálkakereséssel teljen az evés (bár ez lassú étkezésre kényszerít mindenkit, ami ugye még egészségesebb).

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

 

Korábban itt írtam róla, hogyan lehet keszeget elkészíteni, hogy csak kevés halszálka maradjon benne. Azóta találtam a neten egy bitang jó videót arról, hogyan kell konyhára fogott pontyot feldolgozni. Íme:

Utóirat: nem szeretnék nagyon eltérni a blog eredeti témájától (ami ugye a horgászat), de a hétvégi pecákhoz sokszor ez is hozzá tartozik. Nagyon jó lenne, ha a családok asztalára legalább hetente egyszer kerülne valamilyen halétel!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

tonoka11
5 éve

3
két @ hét pontykét @ hét ponty (fikanick)
5 éve

2
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés