Pontyfilézés, ahogy a profik csinálják

2016.01.11. forrás: Hétvégi Horgász

Kis hazánkban egyre nagyobb teret hódít a Fogd meg és engedd vissza (Catch & Release). Valóban nemes dolog visszaengedni a halakat, hadd nőjenek nagyobbra, szebbre, ugyanakkor azokat sem szabad elítélni, akik olykor-olykor bizony hazaviszik a zsákmányt, mivel a hal nemcsak finom, de egészséges is. Én is szeretem a halat. Nemcsak megfogni, de megenni is. A szálkákkal viszont mindig meggyűlt a bajom. Sokáig fogalmam sem volt, hogy lehetne kifilézni és elkészíteni, hogy ne az állandó szálkakereséssel teljen az evés (bár ez lassú étkezésre kényszerít mindenkit, ami ugye még egészségesebb).

Indul a harcsaszezon!hirdetés

 

Korábban itt írtam róla, hogyan lehet keszeget elkészíteni, hogy csak kevés halszálka maradjon benne. Azóta találtam a neten egy bitang jó videót arról, hogyan kell konyhára fogott pontyot feldolgozni. Íme:

Utóirat: nem szeretnék nagyon eltérni a blog eredeti témájától (ami ugye a horgászat), de a hétvégi pecákhoz sokszor ez is hozzá tartozik. Nagyon jó lenne, ha a családok asztalára legalább hetente egyszer kerülne valamilyen halétel!

Humminbird halradarokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »