Őszi balinos peca, és a kis gagyi története...

2013.01.25. forrás: PergetőHorgászat

Úgy döntöttem, hogy kihasználom ezt a hétvégét is, mert jó időt mondtak, és ilyenkor ez már ajándék! Reggel nem gondoltam volna, hogy halat is fogok, és főleg nem azt, hogy a "Kis Gagyival".

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Az egész ott kezdődött, hogy figyelgettem a vízállást, hogy mikor lesz végre normális vízszint, és a hét közepén elkezdett emelkedni a víz, gondoltam lenézek szombaton. Ebben megerősített az is, hogy jó időt mondtak. Pénteken gyorsan elugrottam a boltba pár sügéres twisterért a múltheti jó kis peca miatt, és a szemem elé került egy kicsi wobbler. Eléggé hasonlított egy küsz és egy sügér keverékére és olcsó is volt a többihez képest, de valahogy óckodtam tőle mert sose nyerték el a tetszésemet ezek a "no name" cuccok. Aztán mégis megvettem hátha... Korán reggel, mint mindig már a parton voltam, az én kedvenc kis városi pályámon. :)

 

Mikor a forgókapcsot felkötöttem, kinyitottam pergetős táskát, és persze, hogy legelőször a kis újdonságon akadt meg a szemem. Gyorsan fel is raktam, és már dobtam is. Első dobás...gondolom magamban...erre a wobbler már a víz tetőn bukdácsol...Megvizsgálom, semmi felakadás, semmi hínár, de a beakasztó fül olyan ferde volt... nem csoda, hogy az oldalán jött. Finoman álítottam rajta, de még mindig rosszul jött. Akár milyen precízen állítottam rajta, nem akart úgy mozogni ahogy kellet volna neki. Aztán meguntam és félre raktam, és el is döntöttem, hogy az egy gagyi wobbler... Inkább felkötöttem egy kis körforgót amivel a harmadik dobásra sikerült is megfogni egy kisebb balint! Olyan hirtelen ugrott rá a pici csalira, hogy azt hittem nagyobb... :)

 

 

Ezek után a kis hínáros beállónál nem tudtam több kapást kicsikarni. Így adta is magát a helyzet, és elindultam a kis hídhoz ahol múltkor annyi sügért sikerült fognom. Most viszont pont az ellenkezője történt. Akár milyen twisterrel vagy gumihallal, vagy akármilyen mini körforgóval dobtam, nem volt eredménye. Vezettem gyorsan, lassan, nagyokat-kicsiket emelve, de egyszerűen egy darab sügért nem fogtam, pedig egész végig ott bandáztak, raboltak a híd alatt és előtt. Összesen egy lekövetésem volt, de amikor meglátta a partszélét, rögtön eliszkolt a kis csíkos. Közel három órányi sikertelen peca után, úgy gondoltam lassan szedelőzködöm, de utoljára adok még egy esélyt a "Kis Gagyinak". Az volt az érdekes, hogy a reggeli sikertelen beakasztó fül hangolás után, most mintha semmi gond nem lett volna a kis wobblerrel. Úgy jött, ahogy kellet volna már reggel is, és nagyon szépen tudtam terelgetni.

 

Már nem is tudom hányadikat dobhattam vele, amikor kicsit elmerengtem a tájban, és erőteljes rávágást éreztem a boton. Az orsó már adagolta is a balinnak a zsinórt, hiszen elég szépen dolgoztatta a cuccot. Egy dologtól féltem, még pedig az akadástól. Reggel leszedtem az elöl lévő horgot, mert sügérekre, és kisebb halakra készültem, nem mint ez a balin, és félő volt, hogy kipattan a horog. Szerencsémre azonban kibírta a pici horog, de nem sok híja volt, hogy elmenjen ez a kifejezetten szép, őszi mintás balin.

 

 

 

És végül a "Kis Gagyi" mégsem olyan kis gagyi... még pár ilyen szép balin, és a vitrinben egy újabb hely lesz foglalt!

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »