Horgász akciók 920

New PB, avagy a legnagyobb csukám története

Az elmúlt hétvégét a Tisza-tavon töltöttük barátnőmmel. A szálloda wellness szolgáltatásainak igénybevétele és a környék meglátogatása mellett szombatra csónakos pecát terveztem, amit Kati elég jól fogadott és a ködös, őszies idő ellenére is bevállalta (köszi, szeri!).

3752 termék akcióban
hirdetés

Sándorral, a kikötő tulajdonosával már napokkal korábban lezsíroztam a csónakot, bezsongva vártam az indulást. A pihenés is ránk fért, meg hát szerettem volna szétcsapni a Füredi holtág ragadozói közt. Az előző látogatásunk tapasztalatai alapján arra számítottam, hogy a sekély részekről lejött csukákat jól lehet majd vámolni. A bepakolt műcsalik túlnyomó része csukás csali volt, de beraktam a múlt héten érkezett japán gumikat is, melyeket a süllőknek szántam. Nem indult túl jól a nap, mivel csak fél 9-re értünk a kikötőbe. Váltottunk pár szót Sándorral, bepakolás, aztán indulás.

200 métert sem motoroztunk, amikor brutális csattanásra lettem figyelmes. Nem kérdés, leütöttem a motort. Mint utóbb kiderült egy "ott felejtett" leszúró karó volt a tettes. Szerencsére csak a propeller csapszegét kellett kicserélni. Szép kezdés - gondoltam.

Elég sok csónak volt a vízen, a legtöbb spori pontyozott, de sok pergető horgász is dobálta a mélyebb részeket. Mi a holtág hátulján kezdtünk, ahol senki sem volt, a ~1,5 méteres mélységben kerestük a csukákat, sajnos nem sok sikerrel. A 33-as út felőli oldalon sok kishalat, meg néha egy-egy rablást lehetett látni, így adta magát, hogy ott folytatjuk. A fokozatosan mélyülő rézsű után egy törés volt, ahonnan egy óvatos kapást kaptam gumihalra, de a hal lemaradt. Ezen az oldalon egyébként nagyon sok kis balin mutatta magát, könnyen lehetett volna fogni belőlük, de mi csukát, vagy süllőt szerettünk volna.

Dél körül szinte kiürült a holtág és előre mentünk a mélyebb részekre, ahol különösen jól jött volna egy radar. Süllőre dobáltunk kis twisterekkel, de semmi, viszont láttunk egy kabátba akasztott pontyot. Végig azt hittem, hogy harcsát fáraszt a spori, de hát távolról nem lehetett látni... :D

A sziget oldalának vallatásával folytattuk, ahol partszélből egy leszúrt karó mellől, a süllyedő csalira ránehezedős kapást kaptam. Egész könnyen tudtam terelni a halat, de amikor a csónak közelébe ért, elindult. Rögtön kért pár méter zsinórt, itt már érezni lehetett, hogy nem bicska csukát akasztottam. Pár kör után a nem túl átlátszó vízben megláttam ahogy fordult. 3-4 kilós lehet, mondtam is Katinak. Néhány újabb kirohanás után sikerült még feljebb hozni és kirajzolódott a hatalmas test. Itt már 6 kg fölé saccoltam, ami az eddigi legjobb csukám lenne, ha sikerülne kifogni - gondoltam. Úgy döntöttem, hogy nem sietem el a fárasztást, átgondolt és megfontolt leszek, pedig a fluorokarbon előke miatt volt miért aggódnom.

Szerencsére szájszélbe akadt a csalim, viszont a hal száján egy jókora sérülés éktelenkedett, ami nehezítette a kiemelést, de így is sikerült. Kiszedés közben döbbentünk rá, hogy mekkora jószággal futottunk össze. Gyors horogszabadítás után lemértük a halat, a hossza 106 cm, a súlya 10 kg felett volt valamivel. NEW PERSONAL BEST! Fényképeztünk, lefertőtlenítettem a kicsit vérző korábbi sérülést, majd útjára engedtük.

A nap hátralévő részét már jókedvűen abszolváltuk. Délután még kicsit dobáltam süllőre, több akció nem volt, viszont a parton láttunk egy horgászt derékig az iszapba süllyedni. Cirka fél óráig tartott a kiszabadítása, egy társa sietett a segítségére. Vigyázzatok, a parti peca is hordoz veszélyeket! Három óra körül indultunk a kikötőbe, kipakoltunk, majd elfoglaltuk a szállást, ahol egy jót csobbantunk.

Végszóra talán annyit, hogy próbáljátok meg visszarakni a halat, legalább a kapitális példányokat. Tudom, sablon szöveg, de tényleg jó érzéssel tölti el az embert, amikor útjára enged egy ilyen matuzsálemet.

Hasonló halakat mindenkinek!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

dkari
8 éve

2
hirdetés (x)
Fishmageddon
8 éve

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés