Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

Blogok

Jópár kilométert gyaloglok felfelé, egy nagy kanyarívben szélesedik ki a folyó, több ágra szakadva. Itt kezdek el nézelődni, figyelem a vizet egy magas partról. Egy kanyarívben nagyon érdekes szituációt találok. Nagy kiterjedésű zátonyon folyik át a víz, előtte nagy és mély pool. A zátonyon pár centis a víz, kétoldalról összetalálkozik az áramlat, egy kis csatornát képezve. Alig méter széles és 30 centi mély, belefolyik a mély poolba. Hirtelen észreveszem a halakat, összeállva a felszín alatt a beáramló víz előtt. Nagy piros és narancssárga színűek is vannak közöttük! Tovább »

Reggel 9 óra tájékában telefonom csörgésére ébredtem. Unokatesóm, Ricsi hívott, hogy nincs-e kishalam. Tovább »

Egyre pozitívabb hírek jönnek a Balatonról, a sügérállomány növekedésnek indult. Az okát persze senki nem tudja biztosan, de az bizonyos, hogy ez egy jó hír a kis csíkosok kedvelőinek. Év közben is sok szép fogásról jött hír, de az az igazi, amikor a hideg időben összeállnak a kishalak a kikötőkben és a ragadozók is követik őket. Tovább »

A tavalyi katasztrofálisan gyenge dunai gumihalas idény után epekedve vártuk a lehűlést, hogy végre beinduljunk egyik kedvenc pergető módszerünkkel. A hideg nem jött el, de a víz gyönyörűnek ígérkezett és mi, kikerülve a hosszú hétvége négynapos tiszatavi őrületét, inkább megszakítottuk a vízeresztős túrát egy kétnapos dunai gumihalazással. Nem volt rossz döntés! Tovább »

Zsolt barátom volt a legkomolyabb érdeklődő, vele már végigcsináltam egy Mongóliát, szívós srác, bírja a gyaloglást, a nélkülözést. Barnával – Zsolt 14 éves fiával – kapcsolatban viszont szkeptikus voltam, nem neki való egy ilyen túra. Érveim azonban leperegtek Zsoltról és a repülőjegyet már hármunknak intéztem. Tovább »

Kezdjük a legelején: régóta szeretnék már artic chart fogni, az édesvízi halak közül ez izgatott leginkább. Ez a lazachoz hasonló vándorló szajblingféle a legészakibb területek lakója. Tiszta, gyors folyású vizekben érzi jól magát, a leghidegebb körülmények között, annyira északra ahol már egyetlen salmonida sem él meg. Tovább »

Gyermekkoromban utáltam veszíteni. Lehetett az tanulás, sport vagy játék mindig a győzelemért hajtottam. Emlékszem, Zoli bátyám is nehezen viselte a kudarcot, de ő egy dühöngéssel vagy legyintéssel hamar túltette magát a helyzeten, engem azonban napokig emésztett egy-egy vereség. Dúlva-fúlva vetettem magam újra és újra olyan vetélkedésekbe, melyekben gyakran jöttek a pofonok. Tovább »

Rég nem fogtam már halat, nem is emlékszem pontosan mikor. A tavak befagytak, a patakokban pedig két helyről hallani csak fogásokról, de mivel mindkettő ismert és népszerű helyek, nem igazán akartam sokadiknak odaállni. Tovább »

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

Ki korán kel aranyat lel, így reggel hatkor horgászni indultunk Pisti barátommal. A kocsiban zötyögve baljós képek tükröződtek vissza a még álmos szemeinken. Az út széli tócsák vize állapotváltozáson ment keresztül. Mondhatni be voltak fagyva. Tovább »

A múlt hétvégi peca célhala az elég nagy számban visszatérő Coho lazac volt. Ezek a halak még időnként odavernek a sztrímereknek, ezek közül is a legjobb a Christmas tree. Mission-höz közeli Norris creek volt a kiszemelt hely. Korábban már láttunk néhány nagy Cohot, de még nem voltak túl nagy mennyiségben és azok is a mély árkokban dekkoltak. Úszós pecások fogtak belőlük időnként ikra csalival. Én szerettem volna ezeket spey bottal megfogni. Tovább »

 

Tovább a Fishing Time-ra »
Thermoruhák 1200

hirdetés