5 érv, amiért jó feeder bottal horgászni!

2014.08.23. forrás: Hétvégi horgász

A feederes peca egyre népszerűbb, amit vitathatatlan előnyeinek köszönhet. De mégis mik azok az érvek, amik a nemcsak a hagyományos fenekezés, de a sok esetben a finomszerelékes módszerek fölé is emelik?

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

1. Érzékeny a kapásjelzés

A rezgőspicc rendkívüli módon közvetíti a kapásokat. 30-40 méterről tapasztalt szemmel meg lehet különböztetni a pontyok óvatos, maszatolós kapásait a keszegek csipkelődős rántásaitól. Nem is kell hozzá különösebb tapasztalat. Vékony főzsinórral és megfelelő szerelékkel szinte az is látszik, ha rágondol a hal, hogy elvigye a csalit. Többször is fogtam finom végszerelékkel 10 centis bodorkát.

2. Érzéketlen az időjárással szemben

Szélsőséges időjárásban is használható.
Személy szerint azért horgászom feederrel, mert mifelénk sokat fúj a szél, mely északnyugat felől érkezve gyakran tarajossá korbácsolja a hullámokat. Ritkán lehet finom úszókkal horgászni, rezgőspiccel ugyanakkor annál sikeresebben! Egészen a víz színéig állítom ilyenkor a jelzőspiccet. Igaz, átcsapnak rajta a hullámok, de így is jól láthatók a kapások.

3. Pontos

Kiakasztott zsinórklipsszel és gyakorlott dobásokkal precízen lehet horgászni. Ezeket a dobásokat gyakorolni kell, mert a 60-80-100 grammos szerelékek könnyen métereket nyújthatnak a monofil főzsinóron még a vízbeérés előtt.

4. Könnyen megállítható a csali

Szélben, mostoha időjárásban nehéz más finomszerelékes módszerrel megállítani a csalit, de a pontyok megfogása általában nem megy másképp. Feederrel érzékeny felszereléssel viharos szélben is el lehet 30-40 grammos kosárral horgászni úgy, hogy a kapások jól láthatók maradnak, a csali pedig mozdulatlan.

5. Olcsó

Érdemes jó feederbotba és orsóba beruházni, de ezt követően nincs szükség komolyabb kiadásokra. A hagyományos fenekezés során használt etetőkosarak és forgók ugyanúgy használhatóak, mint előtte. Finomítsunk a szerelékünkön!. A vékonyabb főzsinór (0.18-0.22 mm) dobóelőkével (0.25-0.35 mm) és horogelőkével (0.14-0.18 mm), valamint a kisebb horgok (8-10-12-es méret pontyok és 12-16-os méret keszegek esetén) látványosan emelik a kapások, ezáltal a megfogott halak számát.

Sebile Flatt Shad vertikális harcsawobblerhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »