Mr. CapT.M. lure látogatása 1.- Kádárta /Álmos/

2013.08.04. forrás: Totalfish

Mai világunkban az internet révén, nincsenek határok. Barátságok születnek és tartatnak fent, több száz kilométeres távolságokból is. Marcit eleinte közvetlenül nem ismertem csak Pikecatcher néven egy fórumon csodálva kis wobblereit, és azok eredményességét. Aztán jött az "arckönyv" és szóba elegyedtünk :)

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Egyszer úgy adódott, hogy környékünkre vetődött és ha már itt van mért ne pecáljunk egy jót? Az egy pecából mindjárt 2 lett...:)

Marci még mielőtt tiszteletét tette volna Bodajkon, megejtette első Dél1-i pecáját. Ezután érkezett csak hozzánk. És nem üres kézzel. Faragott nekem a fentebbi popperből egy 3 centiset, aminek a a következő részben lesz jelentősége, és egy görbe testű mini jerk-et is. Ezúttal is köszi a csalikat!
2 nap állt rendelkezésünkre, az első nap Kádártára utaztunk el, combosabb fekete sügérek reményében.

A nap komásan ébredt, nem akaródzott teljes gőzzel dolgozni, de hát mindenkinek kijut egy kis szabad nap. Bár kicsit megijedtem, mert elég borongós, szeles, hideg időnk volt. M. kettő bottal jött egy castinggal és egy ul cuccal. Én a legyes cuccomat vittem csak, most ezt kell erőltetni. :) A napijegy megvétele után már bele is kezdtünk a sügérek keresésébe.
Én egy őzszőr divert (felszíni popperhez hasonló legyet) használtam, társam a fentebb említett poppert.


Nem horgásztam talán 10-20 percet sem, az egyik bokor alól kijött egy nagyszájú sügér és le szívta az őzszőrt. Bevágtam , megelevenedett a kezemben a bot és a vaskos legyezőzsinór. Éreztem minden apró mozdulatot, lüktetést. Kicsit olyan mintha olvasnál a hal fejében. Csodálatos élmény, de mint minden jónak ennek is vége szakad. Sajnos a horog kiakadt a hal szájának a széléből és megkönnyebbült kezemben a cucc. A hal elvesztése nem tört le, sőt csak felvillanyozott a korai kapás. DE hát tudjuk szép kezdés után jön a rossz befejezés egészen a nap közepéig így gondoltam, amikor még egy hasonszőrű, gyönyörű sügér akadt le a legyemről. Meguntam a dolgot, a horogra fogva az egészet és legyet cseréltem. Felvértezve már a "kabala stremerrel" ki akartam használni a maradék 3-4 órát arra, hogy lencse elé vihessek egy halat. Sok szép hal követte ki a csalimat, de Marci popperét sem hagyták szó nélkül. Sajnos az utolsó fontos lépésig nem jutottak el. Marci ul-re váltott és elkezdett keszegezni, de olyan kicsi csalikat rakott fel amiket én az életben nem tennél fel ul botra :D. Hát fogott is meg nem is. De az egyik kis twisteres küszére rávágott egy szép feka. A az izgalmas fárasztásnak egy szakadt, vékony zsinór lett a vége. Már többször írtam le az ul-nek nincsen helye a fekete sügérezésben, már csak saját tapasztalataimból is mondom. . (Itt most nem a csalik méretére értem bár abba is beletudnék kötni!)

Több látott hal elrontása után kezdtem feladni. Egy tök jellegtelen helyen kezdtünk el dobálni. Amikor egy vízre omló nádas elé ért a legyem, hirtelen kiugrott alóla egy combosabb sügér és egy kis felmérés után fel is szippantotta a streamert. Amint bevágtam ugyan úgy kezdődött mint az első 2 harcom aznap. Az előbbi fárasztások rosszul sültek el, így megkértem Marcit lőjön pár képet fárasztás közben hátha ez a hal is meglép.

Az öröm leírhatatlan volt végre megvolt az idei szezonom legjobb sügérje, még hozzá léggyel. Remélem lesz jobb is.

Marci ezt a napot pár keszeggel és pár kiszabadított streamerrel zárta. Nem bántam, hogy társam nem fogott pisztrángsügért hiszen azt feléjük is tud fogni. Hozzánk főként a pisztrángok miatt érkezett, amit a következő részben fogok taglalni. Egyenlőre csak annyit, hogy a másnap, az Marci napja volt !!!!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »