Boldog Új (Horgász)Évet Kívánok!

2013.01.02. forrás: Miacsel

Először is minden kedves Látogatónak, Olvasónak, Vendéghorgásznak és Ismerősömnek horgász sikerekben és -élményekben (is) gazdag, Boldog Új Évet Kívánok! Egyúttal köszönöm érdeklődéseteket az elmúlt évben honlapom, a Mi a csel? iránt.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Az indulás nem volt zökkenőmentes, lassan egy éves lesz a Miacsel.hu is, de addig még sok változást szeretnék az oldalon. Egyelőre „folynak a tárgyalások” az oldal fejlesztőjével az új lehetőségekről és elképzelések megvalósíthatóságáról. Ötletből ugyan kifogyhatatlan lennék, de van erőforrás oldala is a dolognak, ami már nem ennyire kimeríthetetlen. :) Ennek ellenére azon leszek, hogy 2013-ban még interaktívabb, ütemesebben frissített, és moduljaiban kihasználtabb oldalt láthassatok!

Ennek érdekében napokon belül indítok egy újabb szavazást arról, hogy milyen részében fejlődjön/bővüljön a Miacsel.hu. Ebben kérem majd szíves segítségeteket egy-egy szavazattal, hogy minél inkább a Ti igényeitekre szabhassuk az arculatot és a funkciókat. Ami változatlan és biztos, hogy 2013-ban is lesz vendéghorgászatra lehetőség, továbbiakban is lesznek blogbejegyzések és friss anyagok (cikkek, videók) is.

Szabad vendéghorgász napok az év elején: január 3, 4, 5, 6
(további részletek a www.miacsel.hu oldalon, a Vendéghorgászat menüpont alatt)

Január 7-től újra kezdődik a tanítás, ezzel pedig munkahelyi kötelességem is, ezt követően már csak a hétvégék lehetnek alkalmasak egész napos horgászatokra.

Kedvcsinálóként, a fotók az év utolsó, szilveszteri pecáján készültek, ahol szavam sem lehetett a Tisza évbúcsúztatójára. Délelőtt ugyan mínusz három fokban indultam, az éjszakai -6 Celsius után nem is reménykedve abban, hogy nyílt vízfelületet találok a Tiszán. Gondoltam, legfeljebb egy nosztalgiázós nézelődésre futja majd, mivel már dec. 29-én reggel, közel parttól partig jegesedett a Tisza (ezzel lehetetlenné és tilossá téve a csónakos horgászatot). Ezúttal viszont a masszív, majdhogynem „harapható” köd megóvta a felszínt, így gond és zajló jégtáblák nélkül be tudtam horgonyozni. Meglepetésemre rajtam kívül még négy „őrült” (javarészt tokaji ismerőseim) gondolta úgy, hogy a szilveszteri előkészület az leginkább tiszai süllőzést jelent. Mondjuk, Tomi barátom (vesztére) tényleg otthon játszotta tesz-vesz város hű polgárát, míg versenytársam, Lackó, a rá rótt ügyeletet nyögte a munkahelyén. Ilyenformán egyedül mentem, kicsit számot vetni az évvel, letisztulni gondolatban, átlényegülni…

No, ebből az átlényegüléses elrévedésből nem sok lett, mert a téli zúzmara helyett rövid úton a botom spiccére szegeződött a figyelmem, ugyanis valaki „köszönt” odalentről. Másodikra sikerült is megfognom a koppantót, egy közel kilós tüskéshátú képében. Még egy újabb átlagsüllő és két rontott kapás utám úgy gondoltam, változtatok a szereléken és a csalin. Két grammal nehezebb jigfej került fel, szokás szerint szakállnélküli kivitelben, plusz a csali színén-típusán is állítottam. Következő dobásomban a nem egészen 1 fokos vizet meghazudtoló, goromba rávágást kaptam. Nagyobb süllőre gyanakodtam, de azonnal „kiflizni” kezdett odalent a megakasztott támadó. Harcsa – villant át rajtam –, majd a felszínhez közeledve, egyre biztosabb lehettem benne, hogy valóban szabályosan, szájban tart a horog. És úgy is lett, megfogtam a „legkésőbbi” téli, bő másfeles harcsámat, már ami a dátum-misztikát illeti. Pár üres dobást követően, újabb műcsali-módosítás történt, majd ezzel be is találtam a süllők lelkivilágába. A nap végére további hat süllőt fogtam (fél kilóstól a kilótízesig), és kettő még ezen felül leakadt, így kilenc csodás hallal búcsúztattam az óévet. Négykor pedig már útban voltam Debrecen és kis családom felé, hogy együtt töltsük az év utolsó óráit, és az Újév első napjait, mielőtt a teendők és horgászat újra el nem „szólítanak”...

Bark gumicsónakokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »