Horgász akciók 920

Method feeder szerelék

A method feeder napjaink egyik leghatékonyabb horgásztechnikája. Népszerűségét annak köszönheti, hogy legnépszerűbb horgászhalunk, a ponty rendkívül jól fogható a segítségével. A módszer a ködös Angliából származik, mára széles körben elterjedt az egész világon, ahol pontyra csak horgásznak. Mégis minek köszönhető ez a siker? Miért könnyű a bajszosokat megfogni vele?

Horgász akciók 640
hirdetés

Finom etetőanyag – az etetőanyagnak felhősödnie kell, legjobb, ha csak elenyésző mértékben tartalmaz darabosabb összetevőket, mikropelletet. Ez uygan szembe megy a pontyhorgász hagyományokkal, de nem először látunk ilyet.

Könnyű, kis mérteű horog – Ez azért fontos, hogy a ponty akadálytalanul felszippanthassa. Ha megérzi a horog súlyát, bukta a mutatvány! Én sem használok nagy horgokat. A mai acélok olyan erősek, olyan strapabíróak – válasszuk bármelyik nagy gyártó termékét – hogy kicsi az esélye a kihajlításnak, horogtörésnek. Kivételek persze vannak, de 10 kilogrqammos súlyhatáron belül megfelelő akadással és fárasztással ki fog jönni a hal 8-10-es méretű horgokkal. Aki nagyobb halat szeretne fogni, érdemes megfontolnia a 6-os horgok alkalmazását, de ehhez a csalit is úgy kell majd megválasztania, hogy ekkora horogsúly mellett is könnyedén felszívható legyen.

Fixen rögzített etetőkosár – Ha csúszik a főzsinóron, nem lesz önakasztós a szerelék. Sok olyan kosarat is kapni, ami nem teljesen fix, inkább csak megszorul, de ki feszítésre csúszóvá válik. Ez a legjobb választás, a hal el tudja hagyni, ha beleszakadna a szerelék a szájába.
Rövid előkezsinór – A ponty közelről szippantja fel a csalinkat, ezért jól megakasztani csak úgy lehet, ha roved az előke. Fonott zsinórból a 0.12-es a maximum méret, amit még érdemes alkalmazni, monofilból 0.16-os szoktam kötni. Ezzel a szebb keszegek könnyedén megfoghatók. Az előke hossza pontyok esetében 10, míg keszegeknél maximum 15 centiméter legyen.

Könnyű csali - a method feeders pecánál a csali másodlagos szerepet tölt be, ezért nem kell neki olyan nagy jelentőséget tulajdonítani. Persze a ponty nem fog akármilyen fagolyót felszippantani. A fő, hogy balanszírozott csalit használjunk, például kis méretű soft pelletet, kukoricát vagy csontit. A minibojli ugyancsak jó csali lehet, ha 10-12 milliméternél nem nagyobb, ellenkező esetben nehéz lesz a kosárba gyúrni az etetőanyaggal úgy, hogy ott is maradjon.

Ehhez a pecához nem kell sok etetőanyagot bekeverni, fél kilogram elég szokott lenni egy délelőttös horgászatra. Tíz percenként – negyed óránként érdemes újat dobni, hogy mindig legyen friss kaja az etetésen

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés