Horgász akciók 920

Nedves és szőrös

Igen, pont én is arra gondoltam, amikor megkaptam az első útbaigazításokat, már ami az Eger-patak domolykóinak aktuális ízlését illeti. Tavaly már a nagy kánikulában, rendkívül alacsony vízállásnál eldöntöttem, hogy tavasszal szerét ejtem majd az Eger-pataknak.

Gator bakancs 640
hirdetés

Most pont úgy alakult, hogy pisztrángtelepítés után pecázhattam. A patak lenyűgöző, ahogy kövek, falak, meredek partok között, megszámlálhatatlan híd és passzázs alatt, itt-ott szennyezett és nagyon szennyezett befolyók által oldalba bökve kitartóan kettészeli a várost.

A városlakóknak feltehetően már föl sem tűnik, ahogy suttyomban meghatározza útvonalaikat. Vajon kiszámolta-e már valaki, hogy egy egri polgár naponta hányszor kel át a város "folyóján"? Szerintem meghökkentő szám lenne.

Ezt a szimpatikus vízfolyást vette kezelésbe néhány éve a Műhosz és úgy tűnik, hogy a kitartó, hozzáértő és lelkiismeretes munka meg fogja hozni az eredményét. A patak aránylag tiszta, rendszeresen telepítünk domolykót, pisztrángot, jászt; a köztudatban legyes vízként kezd rögzülni.

 

Peca közben két "beszólás jött az oldalvonalról": az egyik megkérdezte, hogy van-e pisztráng (ő már sejt valamit), mondtam biztos van, de én nem fogtam, a másik meg azt kérdezte, hogy:
- Na, fogott-e harcsát?
Erre azt válaszoltam, hogy:
- Nem, de cápát sem, viszont ezt ma már a második gyökér kérdezi tőlem.
Elsipircelt.

 

Mindkét nap a reggeli órákban próbálkoztam. Először az Egészségház alatt, a strandnál. Szinte minden bokor alól ki tudtam imádkozni egy-két domit. A legfontosabb volt a parttól 10-20 centire dobni, nem toccsanósan, csak úgy pottyanósan, nagy, nedves, szőrös legyekkel. A kisebb szárazra az ivadék is rárajtolt, nem is kötöttem föl ilyet.

Reggel hét óra körül egyszerre bezavarosodott ez a szakasz, pillanatok alatt sárlé folyt a mederben, eső nem esett, valahonnan beleeresztették. Nem volt büdös, szennyezettnek sem látszott, csak nagyon zavaros.

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt ért véget a peca, fölköltöztem a felső szakaszra (Li..l) és újabb két óra örömpeca következett. Gázlócuccot nem is vittem, csak úgy a partról.

 

 

Másnap hajnalban ismét a strandnál próbálkoztam, ugyanaz a halbőség, ugyanaz a méret. A strand hídja alatti gödörben megsejtettem a pisztrángokat, de csak egy-két domit tudtam kiimádkozni belőle, a pisztrángok hallgattak.

Megjegyzem, hogy a két nap alatt sehol egy pecással nem találkoztam.
Jelenlétünk viszont érezhető és kézzel fogható. Másnap a strand hídján láttam a nyomunkat, még Ati is járt erre. Biztos, hogy Frankhonból ugrott haza egy icipicit pecázni és az Eger-patakot célozta meg a Vág helyett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200

hirdetés