Csodálatos Isonzo

2013.04.26. forrás: LégyreMények

Megyünk, nem megyünk, megyünk, nem megyünk huzavona után eldőlt: jó a víz, kissé opálos, jó idő lesz, tehát megyünk. Jó hatszáz kilométerre van az Isonzo (Soča) kiszemelt szakasza, ott, ahol a Lepena patakkal egyesül.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Márványpisztráng (marmorata), szivárványos pisztráng, adriai pér stb. élőhelye. Suttyomban a márványosokat céloztuk meg, felemás sikerrel, de beszéljenek inkább a képek. Gyönyörű ez a vidék, ilyen csodálatos folyót én még nem láttam.

 

Nehéz volt bejutni a Soča kellős közepébe, de még nehezebb volt kijönni.
A kavicspadon szivárványosok szedegettek, hogy mit, azt nem tudtuk megállapítani. Sikerült fülön csípnem egyet a nagy sodrás ellenére. Színe teljesen világos, gyöngyház-színű volt, halvány rózsaszín oldalsávval, háta halvány-olív. Alkalmazkodnak a környezetükhöz.

A sziklatömbökön, óvatosan be lehet ugrálni a folyó közepére. Itt visszaforgók, örvények, kavicspadok, kisebb-nagyobb gödrök alakultak ki. Itt akasztottam meg egy márványost, de a szák elől meglógott. Nem árt gyakrabban ellenőrizni a horgot, mert a kizárólag sziklás mederben könnyen elkopik a hegye.

 

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »