Kulcstartó horgászoknak

2015.02.09. forrás: Hétvégi horgász

Valamit ki kell találni, hogy ne végezze a kulcsom a tó fenekén. Amióta tavaly lett csónakom és beléptem a csónakos horgászok dicső táborába (itt jön a dicshimnusz és fanfár), azóta rettegek, hogy a vízbe esik a kocsi-, csónaklakat-, lakás-, stb.-, kulcsom. Törtem a fejem, hogyan lehet szép, esztétikus, ugyanakkor praktikus kulcstartót készíteni.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Borban az igazság

Először szereztem egy három deciliteres palackot, amire 80-as harcsázó zsinórral rákötöztem egy karabinert. Na ez nem süllyed el, viszont nagy és ronda. Számba vettem más lehetőségeket, például a pingponglabdára kötözött karabiner ötletét, de nem tetszett. A parafadugó nézett ki a legjobban, de az első tesztek sikertelennek bizonyultak. A dugóba tekertem egy apró képkerettartó kampót, majd belefűztem két kulcsot. Tesztelésként bedobtam egy kancsó vízbe, de úgy úszott, mint nyeletlen fejsze. Szóval ez vakvágány.

Szerencsére azért van megoldás! Ha több dugót összefűz az ember, az megmarad a víz tetején. Igaz, ez ugyanolyan nagy, mint a jegesteás palack de még mindig egész jól néz ki. Csak sok dugó kell hozzá. Addig is, míg nem iszom elég hárslevelűt és össze nem gyűlik egy kulcstartóra való parafadugó, marad a palack, ami nagy és ronda, de teszi a dolgát, ahogy kell.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »