Horgász akciók 920

Pecázni voltál? - Meghát!

Végre vége…a tilalomnak! Mondjuk nem igazán tudom, miért vártam ennyire a végét. Idén eddig alig volt élet a vízben. Talán ezért is voltam ennyire türelmetlen, hogy végre ne csak a domikat hajtsam, hanem elővegyem a nehéztüzérséget a csukák ellen.

Gator bakancs 640
hirdetés

Már a bejutás sem volt könnyű feladat, de idén ez már megszokott itt. Befelé elhajtott mellettem a mély sárban egy piros Belorus. Ketten ültek benne, a végére egy nagy acélláda volt felszerelve. Intettünk egymásnak, de ennyi. Nem nagyon erőltették, hogy bevisznek magukkal a vízhez. Viszont végre találkoztam egy “erdész szabadcsapattal”. Amikor kifelé jöttem, ők megint az erdő felé tartottak, tehát legalább kettőt fordultak a köbméteres raktérrel aznap.

 

A vízszint kiváló volt. Tavaly ősszel már bizonyította a patak, hogy dagadó vízállásnál is érdemes nyüstölni a tetejét. De a vízállás nem minden, a víz sebessége is fontos. Tél elején, amikor a folyó duzzasztotta vissza, szinte holtágszerű és kristálytiszta volt. Most meg csak úgy zúgott át a híd alatt, szabályosan hömpölygött a tejeskávé a kövezésen. Ráadásul a folyó sem áradt, ez hóolvadás volt. Fél Baranya téli áldása egyszerre akart lejutni a csatornán, és hála a trapéz keresztszelvényű vízügyes szélessávnak, csak úgy zúdult ki a víz az országból. Nem tudom, hogy ez kinek jó, de júliusban biztos hiányozni fog még ez a csapadék.

Dobálni már a kezdettől értelmetlen volt, pláne, hogy idei kezdésként a Slidernek szavaztam komoly bizalmat. Szeretem a nyelvnélküli fadarabot, és nem csak én, de a csukák is. Persze a raftingosan hömpölygő vízben nemhogy dzsörkölni volt lehetetlen vele, de még megállítani sem lehetett egyhelyben a csalit.

 

Direkt a nagyobb csalikhoz szereztem be ezt a K-don Texas&Carolina botot. Dobósúlya 7-45g, de ezt talán most hagyjuk is, önmagában ez az adat olyan mint a négyévszakos gumi. Nevéből adódóan gumihalazáshoz és egyéb ólomsúlyos férgekhez való, de szerintem a kisebb (10 centi alatti) felszínen vagy közelében rángatott csalikhoz is kiváló lesz, illetve a 10 gramm feletti támolygókat is jól lehet vele dobni. Ráadásul a dobásnál kemény és könyörtelen spicc bevontatásnál elég érzékenyen közvetít mindent a csaliról és a kapásról.

Sajnos én csak a csalitól kaptam visszajelzéseket, azok viszont megdöbbentőek részletesek voltak. A bot markolata szivacsos, de két részből áll. A nyél végi szivacsot a könyökömnek szorítva minden rezdülését a karomban éreztem a csalinak. Bár egyszer végre kapás is lenne a végén.

 

Feltettem egy nehezebb támolygót is, hátha lent bújtak meg a nagy vízben. Ha nagy nehezen le tudtam küldeni az aljára a vasat, akkor meg hamar rohadt növényt szedett össze, onnantól meg cseszhettem.

Nem is nagyon erőltettem a dolgot. Már két kilométert caflattam a mély talajon, ráadásul kaja sem volt nálam, ezért visszafordultam, és hazamentem.

Itthon megnéztem a vízállást, és minden megvilágosodott. A piros pontnál voltam kint. Remélem nem kell rögtön tesztelni az új gátakat.

 

Addig is a tavak felé kell forduljak, és Atyafi szavaival élve “prosztó pecát” kell csinálni.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés