Pecázni voltál? - Meghát!

2013.04.01. forrás: Kisgyerek a vízparton

Végre vége…a tilalomnak! Mondjuk nem igazán tudom, miért vártam ennyire a végét. Idén eddig alig volt élet a vízben. Talán ezért is voltam ennyire türelmetlen, hogy végre ne csak a domikat hajtsam, hanem elővegyem a nehéztüzérséget a csukák ellen.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Már a bejutás sem volt könnyű feladat, de idén ez már megszokott itt. Befelé elhajtott mellettem a mély sárban egy piros Belorus. Ketten ültek benne, a végére egy nagy acélláda volt felszerelve. Intettünk egymásnak, de ennyi. Nem nagyon erőltették, hogy bevisznek magukkal a vízhez. Viszont végre találkoztam egy “erdész szabadcsapattal”. Amikor kifelé jöttem, ők megint az erdő felé tartottak, tehát legalább kettőt fordultak a köbméteres raktérrel aznap.

 

A vízszint kiváló volt. Tavaly ősszel már bizonyította a patak, hogy dagadó vízállásnál is érdemes nyüstölni a tetejét. De a vízállás nem minden, a víz sebessége is fontos. Tél elején, amikor a folyó duzzasztotta vissza, szinte holtágszerű és kristálytiszta volt. Most meg csak úgy zúgott át a híd alatt, szabályosan hömpölygött a tejeskávé a kövezésen. Ráadásul a folyó sem áradt, ez hóolvadás volt. Fél Baranya téli áldása egyszerre akart lejutni a csatornán, és hála a trapéz keresztszelvényű vízügyes szélessávnak, csak úgy zúdult ki a víz az országból. Nem tudom, hogy ez kinek jó, de júliusban biztos hiányozni fog még ez a csapadék.

Dobálni már a kezdettől értelmetlen volt, pláne, hogy idei kezdésként a Slidernek szavaztam komoly bizalmat. Szeretem a nyelvnélküli fadarabot, és nem csak én, de a csukák is. Persze a raftingosan hömpölygő vízben nemhogy dzsörkölni volt lehetetlen vele, de még megállítani sem lehetett egyhelyben a csalit.

 

Direkt a nagyobb csalikhoz szereztem be ezt a K-don Texas&Carolina botot. Dobósúlya 7-45g, de ezt talán most hagyjuk is, önmagában ez az adat olyan mint a négyévszakos gumi. Nevéből adódóan gumihalazáshoz és egyéb ólomsúlyos férgekhez való, de szerintem a kisebb (10 centi alatti) felszínen vagy közelében rángatott csalikhoz is kiváló lesz, illetve a 10 gramm feletti támolygókat is jól lehet vele dobni. Ráadásul a dobásnál kemény és könyörtelen spicc bevontatásnál elég érzékenyen közvetít mindent a csaliról és a kapásról.

Sajnos én csak a csalitól kaptam visszajelzéseket, azok viszont megdöbbentőek részletesek voltak. A bot markolata szivacsos, de két részből áll. A nyél végi szivacsot a könyökömnek szorítva minden rezdülését a karomban éreztem a csalinak. Bár egyszer végre kapás is lenne a végén.

 

Feltettem egy nehezebb támolygót is, hátha lent bújtak meg a nagy vízben. Ha nagy nehezen le tudtam küldeni az aljára a vasat, akkor meg hamar rohadt növényt szedett össze, onnantól meg cseszhettem.

Nem is nagyon erőltettem a dolgot. Már két kilométert caflattam a mély talajon, ráadásul kaja sem volt nálam, ezért visszafordultam, és hazamentem.

Itthon megnéztem a vízállást, és minden megvilágosodott. A piros pontnál voltam kint. Remélem nem kell rögtön tesztelni az új gátakat.

 

Addig is a tavak felé kell forduljak, és Atyafi szavaival élve “prosztó pecát” kell csinálni.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »