Horgász akciók 920

Kezdődik!

Ősszel vége lett. Most ismét elindult!? Idén kissé kérdéses ez a kijelentés, mivel tisztánlátó törvényhozóink ismét kieszeltek pár “természetvédő” és emelett az “eu-”, meg a “huszadik század elvárásainak megfelelő” törvényeket.

DAM XTherm termoruha szett 640
hirdetés

(A “Cunci” szakszavakat lásd az idézőjelekben)

Országunk törvénykönyve szerint május elsejével szabadul a pisztráng. Viszont az idei “általános tilalom” felülírja mindezt, miszerint április 1 és május 31-között minden tilos. Hát nekünk nehéz volt eldönteni, hogy az engedélyezés, vagy a tiltás a nagyobb úr, mivel hogy a tiltás általános, már majdnem átlagos, így az engedélyezés egyedibb, mi ezt vettük döntőnek. Viszont a “huszadik század elvárásai” biztos másképp igényelnék.

Szóval május 1. nekünk idén sem a szeretet ünnepe lett!

 

Még csak infláció sem folyt a rendszerben, csak a víz a medrében. Az egyébként elég szép mennyiségben.

Az idő kissé bizonytalannak ígérkezett az előrejelzések szerint, de szerencsére záporok zivatarától zavartalanul horgászhattunk. Az első pisztrángig elég hosszú szakaszt kellett végig vallatni, de ilyen helyeken nem bánja a sétát az ember.

Rögtön az enyém után, L.-nek is megakadt az első. Ideje volt, mivel már egyszer megpróbálkozott vele, viszont nem sikerült kapásig jutnia. Sajnos kezéig most sem juthatott el pisztráng barátunk, mert sikerült egy ágat kapnia, ahol sikeresen megszabadulhatott a körforgó horgának fogságából.

Tovább haladtunk felfele, miközben sikerült pár kapást elérni, de még a patak legtekintélyesebb helyéből sem sikerült egy pisztránghas látványánál többet kicsikarni. Ezt ismét L. barátomnak sikerült megvalósítani. Felfele, szebbnél szebb helyeket jártunk végig…

Sok helyen meg kellett gondolkozni a vízen való átkelésről. Múlt nyárral ellentétben, most pozitívan javult a vízállás. Remélhetőleg a pisztráng szaporulatnak is jót tesz majd.

A legtöbb hal az első vagy második dobásra a csali után vetette magát. Több egyed viszont a lassabb részek legalján egy kő tövébe sziesztázott, így hamar elriadtak, mire valamit is kezdeni tudtunk volna.

A legváratlanabb helyen végül mégis összejött az a bizonyos első, így nem csak nekem indul meg a szezon.

A patak kettészakadása után a tisztább felében sikerült egy szinkron fogást is produkálni, emellett meg számos kapásunk is volt.

Ismét megelégedéssel töltött el ez a horgászat, és érzem, hogy több kalanddal találkozunk még ezen a csodás vízen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Gator bakancs 640
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
DAM XTherm termoruha szett 1200

hirdetés