Keszeges versenyem egyenlege

2015.06.02. forrás: Szobapeca

Vasárnap olyat tettem, amit csak ritkán szoktam: versenyen pecáztam. A Verba tanyán már régóta elindulok két versenyen évente, de az számomra nem elsősorban a versenyzésről szól, sokkal inkább a társaságról, a vendéglátóról, a barátokról és a helyről, amit kedvelek. Persze kedvelem a Csőhídi pályát is, és ismerni volt szerencsém az indulók egy részét, szóval mondhatnám, hogy az RDHSz Egyéni Feederversenyén is hasonló okokból indultam. De ez nem lenne igaz…

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Inkább az motivált, hogy egy gondolkodós keszeges pecában legyen részem, és hogy a hétköznapi horgászatok során már valamennyire megtapasztalt terep egy másik arcát is megismerjem. Jelentem, sikerült. Gondolkodni is volt min és az a bizonyos másik arc is megjelent nekem. Ami az eredményt illeti, fogásommal a mezőny második harmadába kvalifikáltam magam. Ennél sokkal érdekesebb azonban, hogy röpke öt óra és a versenyre való felkészülés időszaka rengeteg tapasztalatot adott. Oldalakat lehetne teleírni erről, de nem teszem. Csupán a hangulatot érzékeltetendő példák, röviden:

- Nagy távolság (na jó, közepes), viszonylag nagy tömegű szerelék. Vékony előke, kis horog, keszegzsákmány. Egymásnak némileg ellentmondó követelményeket támasztanak a felszereléssel szemben. Nem könnyű összehozni, de azt hiszem sikerült. Kellett hozzá némi segítség is, ez igaz.
- Azt hittem, hogy feltaláltam a spanyolviaszt azzal, hogy az erőgumit lehet krimpelni. Nyilván fel is találtam, bár amikor jobban körülnéztem, kiderült, hogy ez már másoknak is sikerült.
- Muszáj előre felkészülni és háromszor végiggondolni, hogy mit és hogyan akarsz csinálni. Ha nem így teszel, valami nagyon nélkülözhetetlen dolog biztos otthon marad. Néha még akkor is…
- A lösz és az agyag nem ugyanaz. K…vára nem :-)
- Az éppen megfelelő (horog- és zsinórméret, hossz) horogelőkéből sosincs elegendő megkötve.
- A kaja hívja a halat, az élő anyag meg marasztalja. Két baj lehet. Ha kevés, és ha sok. Pont annyi kell.
- 20 perc pokolian sok idő. Ha eddig tart a megalázott felszerelést rendbe tenni, mert nincs másik, amivel ugyanazt a távot meg tudod horgászni és etetni. Közben pedig a sok munkával odacsalt halak hiába várják a kaját, továbbállnak hát.
- 20 perc pokolian kevés idő. Ha a verseny vége előtt épp ennyivel áll össze teljesen a peca, de a versenytársaid már kilókkal járnak előtted.
- Csináld annyira egyszerűen, amennyire csak a körülmények engedik. Magaddal tolsz ki, ha nem így teszel.
- Kérdezz bátran! Ne előtte, utána. Nem mindenben mondják meg a frankót, sok dologra magadtól kell rájönnöd, de rengeteg mindent lehet tanulni így is. A lámáknak pedig előszeretettel segítenek. Tényleg J

Köszönet a szervezőknek és gratulálok a dobogósoknak, minden kategóriában!

 

 

MadCat Clonk Teaser kuttyogató csalihirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »