Horgász akciók 920

Kedvezményes területi horgászjegyek a HOFESZ vizeken

Korábban érkezett kérdés, hogy mi a helyzet a területi jegyekkel a HOFESZ kezelésében álló Fejér megyei vizeken. Számtalan csodás tó csalogatja itt a horgászni vágyókat - akikből szerencsére akad bőven-, ezért úgy gondolom, érdemes ezt a kérdést tisztázni. Így mindenki nyugodtan ülhet a vízparton és várhatja a kapást azzal a tudattal, hogy megtett mindent, amit kellett, hogy az adott vízen horgászhasson. Szóval lássuk a felhozatalt. Van napijegy, éves területi jegy, kedvezményes éves területi jegy és versenyjegy. Ezek a leggyakoribbak. Öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba, hogy mikor, kinek és melyiket kell kiváltani...

Horgász akciók 640
hirdetés

Versenyjegy

Érvényes területi jegy nélkül nem lehet horgászni! Ez van. De hogy versenyen a költséges nevezés mellett ne kelljen a teljes árú napijegyet is kifizetni (a versenyzők úgysem viszik el a halat, amit fogtak), ezért van versenyjegy. Csak megmérettetések alkalmával váltható és a horgászverseny idejére szól, tehát nem közforgalmú területi jegyről beszélünk.

Kedvezményes és teljes árú területi jegyek

A kedvezményes jegy a HOFESZ kezelésében álló vizeken a saját egyesületek tagjainak biztosít kedvező árú jegyet azon horgászokkal szemben akik más szövetségnek a tagjaként szeretnének ezeken a vizeken horgászni. Ezzel a HOFESZ egyesületi tagok érdekeit védik olyan - általában saját vízzel nem rendelkező - horgászegyesületekkel szemben, ahol olcsó tagdíjjal csábítják a horgászokat. Ezért van napijegyből, fél-, és egész éves területi jegyből is "kedvezményes" verzió.

Teljes árú és kedvezményes területi jegyek

A kedvezményes jegy a HOFESZ kezelésében álló vizeken a saját egyesületek tagjainak biztosít kedvező árú jegyet azon horgászokkal szemben akik más szövetségnek a tagjaként szeretnének HOFESZ vizein horgászni. Ezzel a HOFESZ egyesületi tagok érdekeit védik olyan - általában saját vízzel nem rendelkező - horgászegyesületekkel szemben, ahol olcsó tagdíjjal csábítják a horgászokat. Ezért van napijegyből, fél-, és egész éves területi jegyből is "kedvezményes" verzió. Aki az egyesületi tagság váltásával többet dob a kalapba, annak járjon több a pénzéért, nem igaz?

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

palipalipalipali (fikanick)
5 éve

A horgaszat szabadidos tevekenyseg egyre inkabb, s nem elelem szerzo.... ezert hasonlitsuk inkabbb a teniszhez, futashoz, kerekparozashoz, szorfozeshez , golfozashoz stb... maris lathatjuk, hogy nem a legdragabb tevekenyseg, s raadasul meg akar el is lehet vinni nemi halat... szerintem az ne horgasszon aki a horgot tobbre tartja mint a halat amely melyre nyelte... szoval ne az arat nezd hanem, hogy mekkora elmennyel gazdagodsz... persze az egyesulet ezzel nem elhet vissza, adjon szolgaltatast a jegyert (ez nem azt jelenti, hogy mindig legyen frissen telepitett hal, mint a Tesco-ban)

4

Tisztelt ufouf ! Én már nem dolgozom, rokkant nyugdíjas vagyok! Arra szerettem volna csak felhívni a figyelmet, hogy nekem egy éven át kell minden hónapban félretenni ha horgászni szeretnék! Mivel rokkant vagyok és gk-im nincs, így nem válogathatok hogy melyik olcsó tóra menjek horgászni! A hozzám legközelebbire tudok csak elmenni, ha éppen nem vagyok kórházban! Napijeggyel horgászni pedig a legdrágább mulatság! Ami a kedvezményes horgászatot, illetve az engedély árakat illeti nem ellene hanem mellette állok, csak az a baj, hogy nekem ez is drága! Szeretek nagyon horgászni de ez évben abba kell hagynom mert nem telik rá! A halat nem viszem el hanem visszaengedem ( fogd és dobd vissza)
de így is húszezer az engedély nálunk! Nem kívánok ingyen horgászni, de még egyetlen horoggyártó sem éhezett tudtommal!!! ( Én már igen!) Az írásomat azért írtam hogy ezeket a kedvezményeket amit leírtak még szélesíteni kellene, hogy a kevés jövedelemmel rendelkező azon horgászok akik nem viszik el a halat, azok is tudjanak horgászni kedvtelésből,vagy éppen gyógyulásuk érdekében. Én jelenleg azon gondolkozom hogy egy fiatal gyereknek odaadom a felszerelést ami van és abbahagyom az egészet mert akkor nem marad élelemre, gyógyszerre pénz!

3
ufouf gouhovgpkjzhvlzpuiczufouf gouhovgpkjzhvlzpuicz (fikanick)
5 éve

Péter, de hiszen épp a kedvezményes (azaz olcsóbb) jegyekről szól az írás. Ezeket nem a teljes árú mellé kell kiváltani, hanem HELYETTE jelentenek alternatívát bizonyos helyzetekben.

Persze tudjuk, a legjobb az lenne, ha ingyen lenne minden, a horoggyártó is ingyen osztogatná a horgot (a családja meg éhen döglene), de te is ingyen dolgozol?

2
hirdetés (x)

Ezen kívül van "sportjegy" amikor a horgász nem viheti el a halat csak kedvtelésből horgászhat ! Szó ami Szó az a lényeg hogy minden horgásztól minél nagyobb sápot húzzanak le! Általában 25-35-40.000 ezer egy éves horgászengedély nem számolva a csalik horgok, etetőanyagok, horogra valók,(csonti, pinki stb.) Ezért vagy elvihetsz halat vagy nem attól függ hol horgászol!

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés