Ismét a Tisza tavon...

2014.10.28. forrás: Vadat és halat

Négynapos horgászat volt tervbe véve, csónakban heverészéssel, olvasgatással és persze csukákkal. Az időjárás közbeszólt, egy napot sikerült horgászni, aztán jött az eső-szél-viharjelzés.

Delphin Mamut harcsázó orsóhirdetés

Persze lehetne mondani, hogy "nincs alkalmatlan időjárás, csak alkalmatlan öltözet", de sajnos a viharos szél és a csónak valahogy nem jó barátok, így inkább nem próbálkoztam a fürdéssel.

Csónakban heverészés helyett csónakban ázás volt a reggeli program, de a forró tea és egy kis szilva tartotta bennem a lelket, két kölyök csuka után aztán a nap is kisütött.

Szinte teljesen megszáradtam mire feltámadt a szél, így legalább nem fagytam össze miközben a hullámokon lovagoltam a tiszai ladikkal. És még azt mondják, hogy a horgászat nem extrém sport... 
Útközben hihetetlen mennyiségű szárcsát terelgettem egyik pihenőhelyükről a másikra és vadludakkal is találkoztam, gumihallal egy kormoránt is majdnem sikerült fejbe dobnom.

Végül a kis-Tiszán találtam menedéket. Itt a nádas árnyékában a szél nem fújt annyira, a nap viszont besütött és az egyre-másra szétfröccsenő kishalak is jót ígértek.

Néhány dobás után le is hörpölte a csalit egy szebb balin, őt egy fotó erejéig a csónakba tessékeltem.

Azért ez az egy nap is jó volt, összehalaztam a kezem, a víz továbbra is gyönyörű és a pálinka is finom...
Most ennyi volt a "túra", de kezdődik a vízeresztés, remélem még idén újra lejutok....
 

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »