Horgász akciók 920

Hosszú az út az igazságig

Már egy ideje kaptam a kommenteket a képeim, videóim kapcsán, hogy nem bánok elég kíméletesen a halakkal. Se szák, se könyörület. Hiába engedem vissza a halaim 95%-át, akkor is a lip grippel megsebesítem a száját, a hármashorgomon ott a szakáll és mennyire fáj mar a halnak, amikor az előkénél fogva emelem a hajóba.

Horgász akciók 640
hirdetés

Egyik reggelen, mikor horgászni indultam, izzadtan ébredtem. A lelkiismeret szava szólalt meg bennem. Több kíméletet a halaknak! Elhatároztam, hogy mostantól szákot viszek magammal minden pergetésre. A szák valóban sokkal kíméletesebb volt, de sajnos sokszor beakadt a hármashorog a halóba es ilyenkor a legértékesebb 15-20 perceket horogszabadítással töltöttem halfogas helyett. A halántékomon lévő ősz hajszálak nem csökkentek ilyenkor.

Na sebaj lecseréltem a sima hálót egy műanyag hálós merítőre, igaz, újabb 10 rugó volt, de a halaim megérdemlik! Na minden jól is ment, ameddig észre nem vettem, hogy a nagyobb halak oldalát azért elég keményen megnyomja a műanyag háló anyaga. Szegények, kényelmetlen nekik a haló! Egy barátom segítségével sikerült olyan gumit szereznem, amit tornacipők készítéséhez használnak. Igaz 3 teljes estém ment rá, de ezzel bevonatoltam a hálót, minden szálát végig, így már kényelmesen landolhattak halaim a hálóban.

Most, hogy már nyugodt lehettem, hogy a halacskák kényelmesen pihikéznek a hálómban, az kezdett el zavarni, hogy mekkora sebet ejt a szájukon a horog. Szegények, ez, hogy fájhat! Főleg a hármas! Júj! Na jó, lecseréltem a hármasokat egyes horgokra, de még így is nagyon zavart a szakáll, ezért szakáll nélküli egyágas horgokat kezdtem használni. Természetesen fertőtlenítő kíséretében, nehogy szegény süllőnek elfertőződjön a szája. Így is bírtam egy ideig, de még mindig gyötört a tudat, hogy az én átkozott hobbim fájdalmat okoz a halaknak. Az a horog, ha szakáll nélkül is, de mégis csak átüti a szép szájukat...

Na és ekkor jött az igazság pillanata! Mi a legjobb a pecában? Hát a rávágás! Na akkor, le a horgokkal, elkezdtem horog nélkül wobblerekkel es egyéb csalikkal pecázni, így átélhettem, amikor ráver a ragadozó a csalira, de mégsem okoztam neki sérülést! Juhhuuu! Így már a merítő sem kellett és a kezem sem lett halszagú! Sőt, a kameráimat is eladhattam, hiszen már a halakat sem kellett fotózni! Tiszta jó, még anyagilag is! Na így ma már nyugodt szívvel járom a partot, tudva, hogy nem bántok egyetlen halacskát sem.

Tényleg? Lehet, hogy lesznek olyanok, akik eljutnak majd ide. DE ÉN NEM! Komolyan na: heteroszexuális férfi nem visz reggel esernyőt, heteroszexuális pergető horgász nem használ alámerítőt, a halakat visszaengedem, túlélik, de aki ennél jobban szeretné kímélni a halakat, az inkább ki se menjen a partra, nézze otthon az Én Kicsi Farmomat, ahol vidáman élnek a háztájiak és beszél a kisdisznó és vidám, mert őt nem vágják le soha.
Pisz

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

fishndirtfishndirt (fikanick)
6 éve

Hello Taho! Mi a problema? A Karcsival kapcsolatban leirtam a velemenyemet, hogy nekem nem hiteles es hogy mesterkelt es unalmas a stilusa. Ez az en velemenyem, a tied lehet mas, de ettol meg nem neveznelek majomnak, kiskomamnak, pronyonak. A taho pont jo lesz, ha mar egyszer neked is megfelelt. Puszillak. Boldog Uj Evet es kevesebb idegeskedest kivanok olyan dolgokon, amiken ugysem tudsz valtoztatni! :)

6
türhőtürhő (fikanick)
6 éve

Ja most látom hogy ki vagy, te majom!
Te martál bele a Karcsiba pár éve. Akkor fel voltál keményedve, mert fogatott veled Vass Csaba egy süsüt.Elég sokat kell még neked evezni,ahhoz hogy az igazi horgászoknak csak a poros nyomába lépjél. Tanulgassál inkább kiskomám és kussoljál nagyokat, már ha hallgatsz az öregebbre.
Szakáll nélküli horoggal horgásztál már?

5
hirdetés (x)
tahótahó (fikanick)
6 éve

De szar írás.
A lip gripet betiltanám. Nem mered kézzel megfogni?
A szakáll nélküli horog meg ugyanúgy fogja a halat.
Ilyen pronyók nem tudom mit okoskodnak a pecáról.
Hány halat fogsz egy évbe ? ötvenet?
Felénk akik csak ennyit tudnak meghúzzák magukat és próbálnak tanulni. nemhogy még blogot írjanak.

4
allstar
6 éve

A matracok bizonyára segitenek, hogy halaink ne sérüljenek annyira, de az is biztos, hogy sok olyan kellék van ami csak »pózerkodásra« való. A nagy cégek rászagoltak mi mindent lehet a horgászokkal megvetetni és most ezen lovagolnak. Ez a kapitalizmus.
A halaknak adjuk meg a tiszteletet, ha nem visszük haza akkor ne már a porban vagy sárban fekve fényképezzük őket és ne ugy engedjük vissza, mintha egy darab téglát dobnánk a vízbe.

3
Roberto69
6 éve

Teljesen egyetértek lassan kezd ez az egész horgászat átmenni kislányos pipiskedébe .
Hal kímélő háló ,hal matrac(persze csak a felfújható 15 ezerért mer csak abban ringatózik kellemesen ) ,szakáll nélküli horog fertőtlenítő plusz ki se emeljük a halat a vízben tartva horog ki és mehet vissza ,és ami a legjobban kiveri a biztosítékot a halak csókolgatása miféle perverz Animal fetis ez ?
De az egyiknek sem kellemetlen mikor a kopoltyú fedőt kifeszítve tartanak egy 5-6 kilós csukát az állalatti ínba kapaszkodva az biztos nem fáj neki végül is csak a légző szerve körül matatunk .
Ezeknek a matracos szakáll nélküli csókolgatós embereknek ajánlom hogy nézzenek végig egy telepítést hogy borulnak a halak egy fém csövön egy más hegyén hátán a tavakba vagy folyókba és még sincs semmi bajuk a zsúfolt tartályról nem is beszélve amiben órákat zötykölődnek .
Adjuk meg a halnak a tiszteletet fárasszuk ki fotózzuk le engedjük vissza ha néha a család megkívánja vigyünk haza egyet de ne kezeljük már őket házi kedvenként !!!

2
Frankie50
6 éve

:)

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés