Hosszú az út az igazságig

2014.12.15. forrás: Fish&Dirt

Már egy ideje kaptam a kommenteket a képeim, videóim kapcsán, hogy nem bánok elég kíméletesen a halakkal. Se szák, se könyörület. Hiába engedem vissza a halaim 95%-át, akkor is a lip grippel megsebesítem a száját, a hármashorgomon ott a szakáll és mennyire fáj mar a halnak, amikor az előkénél fogva emelem a hajóba.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Egyik reggelen, mikor horgászni indultam, izzadtan ébredtem. A lelkiismeret szava szólalt meg bennem. Több kíméletet a halaknak! Elhatároztam, hogy mostantól szákot viszek magammal minden pergetésre. A szák valóban sokkal kíméletesebb volt, de sajnos sokszor beakadt a hármashorog a halóba es ilyenkor a legértékesebb 15-20 perceket horogszabadítással töltöttem halfogas helyett. A halántékomon lévő ősz hajszálak nem csökkentek ilyenkor.

Na sebaj lecseréltem a sima hálót egy műanyag hálós merítőre, igaz, újabb 10 rugó volt, de a halaim megérdemlik! Na minden jól is ment, ameddig észre nem vettem, hogy a nagyobb halak oldalát azért elég keményen megnyomja a műanyag háló anyaga. Szegények, kényelmetlen nekik a haló! Egy barátom segítségével sikerült olyan gumit szereznem, amit tornacipők készítéséhez használnak. Igaz 3 teljes estém ment rá, de ezzel bevonatoltam a hálót, minden szálát végig, így már kényelmesen landolhattak halaim a hálóban.

Most, hogy már nyugodt lehettem, hogy a halacskák kényelmesen pihikéznek a hálómban, az kezdett el zavarni, hogy mekkora sebet ejt a szájukon a horog. Szegények, ez, hogy fájhat! Főleg a hármas! Júj! Na jó, lecseréltem a hármasokat egyes horgokra, de még így is nagyon zavart a szakáll, ezért szakáll nélküli egyágas horgokat kezdtem használni. Természetesen fertőtlenítő kíséretében, nehogy szegény süllőnek elfertőződjön a szája. Így is bírtam egy ideig, de még mindig gyötört a tudat, hogy az én átkozott hobbim fájdalmat okoz a halaknak. Az a horog, ha szakáll nélkül is, de mégis csak átüti a szép szájukat...

Na és ekkor jött az igazság pillanata! Mi a legjobb a pecában? Hát a rávágás! Na akkor, le a horgokkal, elkezdtem horog nélkül wobblerekkel es egyéb csalikkal pecázni, így átélhettem, amikor ráver a ragadozó a csalira, de mégsem okoztam neki sérülést! Juhhuuu! Így már a merítő sem kellett és a kezem sem lett halszagú! Sőt, a kameráimat is eladhattam, hiszen már a halakat sem kellett fotózni! Tiszta jó, még anyagilag is! Na így ma már nyugodt szívvel járom a partot, tudva, hogy nem bántok egyetlen halacskát sem.

Tényleg? Lehet, hogy lesznek olyanok, akik eljutnak majd ide. DE ÉN NEM! Komolyan na: heteroszexuális férfi nem visz reggel esernyőt, heteroszexuális pergető horgász nem használ alámerítőt, a halakat visszaengedem, túlélik, de aki ennél jobban szeretné kímélni a halakat, az inkább ki se menjen a partra, nézze otthon az Én Kicsi Farmomat, ahol vidáman élnek a háztájiak és beszél a kisdisznó és vidám, mert őt nem vágják le soha.
Pisz

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »