Horgász akciók 920

Hogyan válassz feederkosarat távdobáshoz?

A kérdés egészen magától értetődőnek tűnik, pedig... De hogy az elején kezdjem, folyamatosan gondban vagyok a feeder kosarakkal. 30-40 méter felett horgászni, a hagyományos (oldalfüles) kosarakkal nem is olyan egyszerű. Legalábbis nekem nem. Elkezdtem keresni a megoldást. Íme.

Camping - Prologic Cruzade 640
hirdetés

Az oldalfüles feederkosár - rossz ötlet

Természetes, hogy a profik ezt is pontosan dobják, plusz a versenyszabályok is ezt írják elő, de a mindennapok egyszerű pecásainak 50 méter távolságra elhajítani bizony nem egyszerű. Pontosan legalábbis. Épp tegnap figyeltem meg, hogy - mivel a kosár súlypontja nem az alján van, hanem oldalt - bedobáskor repülés közben forgott a levegőben. Így nyilván nem lesz olyan pontos a dobás, mint lehetne és nem fog az ember annyi halat, mint szeretne (wow, ez rímelt :)).

Az inline feederkosár - alakul

Szokták távdobó feederkosárnak is hívni. Nagyon szeretem, mert egyszerű, mint a faék, és pontos! Ez aztán nem tekergőzik a levegőben! Rendszeresen használom, viszont van egy komoly hátránya. Nem lehet vele sok élő csalit bejuttatni. Hat drótszál tartja meg az etetőanyagot, amit ha jobban meghintünk csontival, azok bizony pikk-pakk kimásznak, szétrúgják, és így tovább. Sima etetőanyaghoz kiváló, de én sok élővel szeretek horgászni - a keszeg azt eszi -, ezért nekem ez nem ideális választás.

Távdobó feeder kosár - nyerőnek tűnik

Ez már döfi! Egyenesen repül és meg is tartja a csontiban bővelkedő etetőanyagot. El is tökéltem, hogy kipróbálom, amint sikerül beszereznem. Egy biztos, amint lesz kézzel fogható tapasztalatom, beszámolok róla nektek!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Camping - Carp Spirit sátor - 640 60e
hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Camping - Prologic Cruzade 1200

hirdetés