Hihetetlen délután...

2015.03.10. forrás: Egy feederhorgász naplója

Március eleje van, holnap nőnap, de idén még nem sikerült halat fognom. Reggel keskeny napsugarak verődnek be a redőny apró résein, de a hőmérséklet még "negatív" értéket mutat. Igazából tanulást terveztem a mai napra, de amikor délben már 10 fok felett volt a hőmérséklet, és meglehetősen szélcsendes idő volt, tudtam, hogy nem ülhetek itthon. Gyorsan biciklire pattantam és még éppen el tudtam menni zárás előtt a horgászboltba, ahol némi élőcsalit, etetőanyagot és aromát vettem a mai bevetésre... Ebéd után átnéztem a biciklimet, hiszen egész télen állt... Kis szervizelés, majd is indultam a Kis-Dunára, megszokott helyemre.

Sebile Flatt Shad vertikális harcsawobblerhirdetés

A víz még meglehetősen hideg, de a vízállással nincs probléma. Elővettem új felszerelésemet és kötöttem egy klasszikus gubancgátlós szereléket, amit teljesen lefinomítottam, ahogy tavasszal illik. A halak le vannak lassulva ilyenkor, óvatosan táplálkoznak, az eredményesség érdekében ezért 0,12-es előkét kötöttem a 0,20-as Tubertini főzsinórhoz. Visszatérve a felszerelésemhez, az új botom nem más mint egy Spro Master Carp 3,9 heavy feederbot, amire egy Shimano Ultegra 5500 XTB orsót választottam. Első hallásra ez a párosítás nagyon durvának, érzéketlennek tűnhet, de a cikk végére kiderül, hogy egyáltalán nem az!

A felszerelés készen állt, már csak az etetőanyagot kellett elkészíteni. A hideg vízi horgászatok során jól bevált Tímár Mixet kevertem be, eper aroma - víz keverékével, illetve csontival dúsítottam. Az élőcsalinak kulcsfontos szerepe van az etetőkajában, majdnem mindig rakok bele, akár bábot is.

Most, hogy már minden a helyén volt, kezdődhetett a peca. Az első dobásoktól nem vártam sokat, tudtam, hogy időbe telik mire a szerelékem köré vonzom a keszegeket, de tévedtem. A második dobásra határozott rángatásra vágtam be, és már meg is volt az év első hala.

Újat dobtam és vártam a következőt. Néhány perc után ejtős kapásra akasztottam, melynek az eredménye egy újabb keszeg lett.

A botba egyébként a legfinomabb, light spiccet raktam, mely nagyon jól jelezte a kapásokat, illetve a fárasztásnál is végig éreztem a halak rúgásait, kirohanásait, nem csak "kicsörlőztem" azokat... A keszegek szépen lassan megtalálták az etetésemet, és gyakori újradobálásokkal igyekeztem őket ott tartani, ami láthatóan sikerült is... A kapások egymást érték és egyre szebb halakat sikerült fognom.

Hihetetlen milyen eredményes délutánt zártam. Összesen nagyjából 3 órát horgásztam, ezalatt 18 darab dévérkeszeget tudtam a merítőbe terelni, majd visszaengedni. Szerintem ez a teljesítmény nyáron sem rossz, főleg ha azt veszem, hogy a halak átlag súlya 40-50 deka volt, ráadásul fogtam két darab kiló feletti példányt is. Remélem az egész év is hasonlóan sikeres lesz nekem és persze nektek is :)) !

 

Delphin Mamut harcsázó orsóhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »