Horgász akciók 920

Hattyúk tava gyorsposzt!

Már kérdezték a rendszeres olvasóim (mind a három... az egyik az Anyukám) hogy miért nem posztolok mostanában!? Jelentem több bejegyzésen is dolgozok egyszerre.: Egy "mélyenszántó", egy Nagyegyházi tavas method feederezős és egy csak úgy a light pergetésről folyamatban van éppen. Leszaladtam az Erőműre is körülnézni, meg pontyért (igen, mindjárt a tilalom kezdetén, szép vagyok, de azt megjegyezném, hogy a tavon nincs fajlagos tilalom, az utóbbi években és lehet, hogy ez a tó utolsó éve) halászlét szeretnék csinálni! Még ilyet!? GYILKOS!!!

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

Annyi helyre szeretnénk menni idén, aztán meg a meghívásokra is jó lenne elmenni: komolyan ennyit nem lehet horgászni, - pedig nem lenne rossz - de közben lakásfelújítás projekt és a többi... a tóra azért csak leugorhatunk 1-2 órára meló után kikapcsolásképpen, meg mondom: PONTYÉR’, amíg van... mármint tó!
Úszózás, matchezés. Az tűnik a legeredményesebb, leggyorsabb és nem utolsó sorban legélvezhetőbb megoldásnak.

Próbálgatom a beállításokat, mikor bátyám érkezik (éppen egy balatoni rövid pergető túráról) és beszélgetés közben helyére kerül cucc. Gondoltam dobok közben egy párat az új light botommal, - mert egyébként is erről beszélgetünk - megjött a kedvem és mintha néhány pici sügér garázdálkodna a sás mellett.

Hatalmas burvánnyal kap szegény béka után egy feketesügér, amikor éppen dobni készülök, ezért gyorsan lecserélem castingra a szerkót. Azon meg a wobbler új, azért van itt próbán! 

Sikertelen a kezdeményezésem, viszont a szemem sarkából folyamatosan figyelem a match úszóját és látom, ahogy eltűnik. Átteszem a bal kezembe a már kitekert multist és jobbal besuhintok egyet. Bátyám mellettem áll és telefonál éppen, mikor az esemény történik, így logikusnak hiszem, hogy odanyújtom neki a multist, hogy segítsen lerakni... erre melyik botot veszi ki a kezemből??? Azt, amin a HAL VAN!!! Ránézek: "- Ez komoly?" Válasz: "- Naná!"
A többit már csak gondolom, hogy ez viccnek valóban marha gyatra lenne, de mire is számítson az ember a testvérétől!?

A hal meglett, bátyám pedig elköszönt. Ekkor megcsillant bennem a csudálatos húshorgász és a következő nemes gondolat suhant át az agyamon: "Még bezsákolok egyet, oszt hazamegyek!" - jajj, de szíp! :)
Ekkor megjelent a tó egyik hattyúja. Ja, merthogy kettő van.
Na, itt egy kicsit kitérnék a hattyúra és most lehet, hogy sokan megharagszanak rám.

Ugyanis a világon nincs egy olyan állat, amit jobban utálok, mint ez a dög! Állatszerető vagyok tudjátok, de az évek során rájöttem, hogy a hattyúban egyszerűen nem tudok mit szeretni. Most pedig nem érvelni fogok, de a következőket figyeltem meg: bosszúálló, erőszakos, nem kér, követel! Akár egy tíz hektáros tavon is úgy érzi, hogy teljes mértékben ő a főnök! Tudom, hogy én vagyok nem oda illő helyen és hogy én megyek az ő házába, de azért elférhetnénk egymás mellett... de nem! Erre jöhetnétek azzal, hogy a párját védi, aki lehet, hogy tojásokon ül. Aha. Azt amelyik 300 méterre van? Konkrétan, most meglátott a tó túloldaláról és onnan, harci úszással közeledve, úgy, hogy tolta maga előtt a vizet, MEGTÁMADOTT! Nem először! De bárki lemegy mostanában a tóra, mindenki így fog járni. Rettegjetek!

Megeszi a halaknak szánt etetést... ami mondjuk jogos, mert én vagyok a hülye horgász, a helyében én is ezt tenném, de azt magyarázzátok meg, hogy minek ül rá a bedobott bot damiljára és szemez velünk közben? Ha hátat fordítok neki vagy lehajolok, leguggolok és nem nézem őt, akkor nekem jön és meg akar ölni: milyen nemes lélekre vall! Csak azért nem csináltam még belőle nyaklevest, mert baromi rágós lehet a húsa!

Egy cimborám egyszer elhessegetett egyet Balatonon a csónakban ülve, hogy ugyan már, szálljon le a zsinórjáról. Rá egy évre, ugyan azon a helyen, ugyan az a cuki hattyú, mögé lopódzott és a csőrével úgy hátba verte, hogy két bordája eltörött. Jajj, a kis CUKISÁG!!!
Szóval szeretem őket.
A mocsok lúd közben kijött a partra, biztos, hogy szemmel tartson, de én is figyelem. Tiszta vadnyugati western.

De így, hogy szemeztünk és nem a zsinóromon ült - jó szokása szerint - , meglett a második hal is. Nem fotóztam őket, mert konyhára vitt halat nem szoktam, ez után sem teszem. Elindultam hazafelé és közben szomorúan konstatáltam, hogy megkezdték a tó körbekerítését. De hát ilyen az élet, a fejlődés, ez van.

Mészáros úr, csak egyet nem tud még: hogy ez nem az ő tava... THIS IS SWAN LAKE!!!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés