Horgász akciók 920

Örömpeca

Jópár kilométert gyaloglok felfelé, egy nagy kanyarívben szélesedik ki a folyó, több ágra szakadva. Itt kezdek el nézelődni, figyelem a vizet egy magas partról. Egy kanyarívben nagyon érdekes szituációt találok. Nagy kiterjedésű zátonyon folyik át a víz, előtte nagy és mély pool. A zátonyon pár centis a víz, kétoldalról összetalálkozik az áramlat, egy kis csatornát képezve. Alig méter széles és 30 centi mély, belefolyik a mély poolba. Hirtelen észreveszem a halakat, összeállva a felszín alatt a beáramló víz előtt. Nagy piros és narancssárga színűek is vannak közöttük!

Horgász akciók 640
hirdetés

Leosonok a partra és horgászni kezdek rájuk. Hosszút kell dobnom ami nem egyszerű a magas part miatt, nehezen de elérem őket. Próbálkozom streamerekkel, próbálom szárazzal, lazaclegyekkel, rákokkal, egy órát suhogtatok rájuk anélkül, hogy bármiféle érdeklődést látnék. Nem mennek el, sokan vannak, állnak a beáramló víze előtt, de a poolban is úszkálnak. Kezdek tanácstalan lenni, egyáltalán meg lehet ezeket fogni bármivel? Befejezem a meddő próbálkozást, felmegyek és átgázolok a folyón, megpróbálom a zátonyról.

Nagyot kerülve közelítem meg a helyet, odaállok a halak mellé, nem mennek el. Dobálok rájuk, pontosan előttük tudom elúsztatni a legyeket. Rá se basznak semmire. Levágom a 23-as leadert, 20-ast kötök fel. Kicsit kevés ezekben a halaknak, de legalább akasztanék egyet. Kiállok a zátony szélére, előttem a mély pool rengeteg hallal. Egy könnyű, gumilábú, nagyméretű nimfát kötök fel, a csatornába dobva úsztatom be a poolba. Közel horgászom, szinte nincs is legyezőzsinór kint.

Végre megüti egy! Megemelem a botot, a hal kirohan, visít a fék. Óvatosan fárasztok a vékony tippet miatt, a hal nagyon jó erőben van. 10 perc múlva már a lábam előtt csapkod, felhúzom a zátonyra és letéve a botot kézzel szedem ki. Egy mohás kőre fektetem ki, pont 60 centivel mérlegel. A fotógépem lemerült, videózom a halat, a kamerával készítek pár fotót. Visszaállok és folytatom a horgászatot. Hamar újabb ütés, a hal hosszú kirohanással letépi a nyerő nimfát. Nézegetem a dobozom a nimfáim súlyozottak, nem tudok velük itt horgászni. Felteszek egy Pin Fry-t, egészen apró kis halivadék utánzat. Erre is hamar kapásom van.

Igazi örömpeca veszi kezdetét. A halak továbbra is előttem tömörülnek és végre meg lehet őket fogni. Próbálgatom a legyeket, nem sok működik: Pin Fry, Shark Caddis és egy Blue Ice Explorer nevű, kék színű marabu nimfa. Ezt Zigitől kaptam, a két Grönlandi túráján, ez működött neki a legjobban charra. A halak erősek, én egyre bátrabban fárasztok, jópár legyem elviszik. Óhatatlanul akasztgatom őket kívülről is, ekkor kevés az esélyem, lefelé rohanva nem állnak meg. A kifáradt halakat felhúzom a zátonyra, és két kézzel fogom meg őket. Ennél csúszósabb hallal nem volt még dolgom, nincsen rajtuk fogás. Se a tarkó-, se a faroknyélfogás nem működik, ha alányúlva próbálom kiemelni őket kiugranak a kezemből. A parton is csapkodnak, nehéz őket fotózni, sokáig kell foglalkozni velük amíg el tudnak úszni. 8 halat fogok néhány óra alatt, szinte folyamatosan fárasztok. A legnagyobb pont 70 cm, szép narancssárga hal.

Alkonyodik, az idő hűlni kezd, visszaindulok a táborba. Útközben többször megállok gyönyörködni a sekély vízben vonuló, kergetőző halakban. Lehet, hogy ívnak? Fáradtan érek vissza este a táborba, nagyon szép halakat fogtam, ha most érne véget a túra akkor is elégedett lennék, bár kellene pár jobb fotó..

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés