A char

2011.09.20. forrás: Grönland Fishing

Kezdjük a legelején: régóta szeretnék már artic chart fogni, az édesvízi halak közül ez izgatott leginkább. Ez a lazachoz hasonló vándorló szajblingféle a legészakibb területek lakója. Tiszta, gyors folyású vizekben érzi jól magát, a leghidegebb körülmények között, annyira északra ahol már egyetlen salmonida sem él meg.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Kisebb példányai megtalálhatók a mérsékeltebb égövben, Skócia, Írország vizeiben, de az igazán szép példányok ennél jóval északabbra élnek. Nyaranta felvonul ívni a folyókba és a csendes óceáni lazacoktól eltérően aktívan táplálkozik közben. Ívás után nem pusztul el, visszaúszik a tengerbe. Teste pengeszerű, oldalirányban lapított, nem hengeres mint a pisztrángé.

Alapvetően ezüstös színű, olajzöld háttal. Nászruhát öltve azonban a hímek kiszínesednek, testük a narancssárgától a tűzpirosig pompázik, hófehér úszósugaraikkal impozáns látványt nyújtanak.

Sportértékét hamar felismerték, elsősorban Kanada legészakibb tartományaiban horgásznak rá, pergetve és legyezve egyaránt jól fogható, igaz horribilis összegekért.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »