Horgász akciók 920

A char

Kezdjük a legelején: régóta szeretnék már artic chart fogni, az édesvízi halak közül ez izgatott leginkább. Ez a lazachoz hasonló vándorló szajblingféle a legészakibb területek lakója. Tiszta, gyors folyású vizekben érzi jól magát, a leghidegebb körülmények között, annyira északra ahol már egyetlen salmonida sem él meg.

3752 termék akcióban
hirdetés

Kisebb példányai megtalálhatók a mérsékeltebb égövben, Skócia, Írország vizeiben, de az igazán szép példányok ennél jóval északabbra élnek. Nyaranta felvonul ívni a folyókba és a csendes óceáni lazacoktól eltérően aktívan táplálkozik közben. Ívás után nem pusztul el, visszaúszik a tengerbe. Teste pengeszerű, oldalirányban lapított, nem hengeres mint a pisztrángé.

Alapvetően ezüstös színű, olajzöld háttal. Nászruhát öltve azonban a hímek kiszínesednek, testük a narancssárgától a tűzpirosig pompázik, hófehér úszósugaraikkal impozáns látványt nyújtanak.

Sportértékét hamar felismerték, elsősorban Kanada legészakibb tartományaiban horgásznak rá, pergetve és legyezve egyaránt jól fogható, igaz horribilis összegekért.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés