Nooormális?!

2010.12.07. forrás: Gerilla Fly

Ki korán kel aranyat lel, így reggel hatkor horgászni indultunk Pisti barátommal. A kocsiban zötyögve baljós képek tükröződtek vissza a még álmos szemeinken. Az út széli tócsák vize állapotváltozáson ment keresztül. Mondhatni be voltak fagyva.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

De mi tántoríthatatlanok voltunk és felvettük a jótékony szemellenzőinket. Meg is érkeztünk a célhoz vezető földúthoz, ami az előző napok esőzéseinek köszönhetően járhatatlan volt, így vízi járműveinket hátunkra vettük és gyalog vágtunk neki a másfél kilométeres útnak.

Szemellenző ide vagy oda ez bizony be van fagyva. Vagyis nem teljesen, mert a tó közepén tanyázott egy népes szárcsa csapat, akik folyamatosan mozgásban tartották a víztükröt, így azon a részen nem tudott bereccsenni. Sok alternatíva nem lévén arra az elhatározásra jutottunk, hogy ha már itt vagyunk, akkor csak be kéne mennünk oda. A jég nem volt vészesen vastag (6-8mm), ezért nekivágtunk a szárcsákig vezető közel 100-150 méteres útnak. Pisti botvéggel, míg én KŰ módon puszta kézzel törtem magam előtt a jeget.

Fél óra után meg is érkeztünk a tisztásra és átvettünk a hatalmat a szárcsáktól. Egy félelmünk volt csak. Nehogy meglásson valaki minket, mert azonnal hívja a viccosztályt és jönnek értünk a muszáj dzsekivel. Rövid dobálás és jégdugó morzsolás után úgy döntöttem, hogy én inkább kimegyek. Félúton járhattam, mikor láttam, hogy Pisti erőteljesen birkózik valamivel. Na ne. Én már nem megyek vissza, és az ösvény is kezd visszafagyni. Ekkor Pisti kiemelt egy jókora fadarabot. Pfuuu. Ez megerősített és folytattam a kifelé vezető utamat. Kedves sporttársamra se kellett ám sokat várni és ő is megérkezett.

Át is mentünk inkább a Keletire. Itt már nem kívánkoztunk a vízbe talán érthető okokból. Az egész napot négy apró csukával zártuk, amiből én nulla darabot fogtam.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »