Szopó ágon

2012.07.03. forrás: Fish&Dirt

Nos, azt hiszem leszögezhetem, hogy szopó ágon vagyok. Elég rég óta szeretnék már írni a blogra, mert voltam is kint az elmúlt hetekben, de egyszerűen úgy gondoltam, hogy egy megmondó blogger ne írjon arról, hogy miért nem fogott halat.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Nos, azt hiszem leszögezhetem, hogy szopó ágon vagyok. Elég rég óta szeretnék már írni a blogra, mert voltam is kint az elmúlt hetekben, de egyszerűen úgy gondoltam, hogy egy megmondó blogger ne írjon arról, hogy miért nem fogott halat.

A helyzet az, hogy május 6-án volt az utolsó olyan pecám, amikor jó volt horgásznak lenni. Ez a balatoni nagy kasza volt, amikor számolatlanul fogtuk a kövest, kivettem egy nagy balint és Zsoltika elkapott egy kettő feles süllőt. Nem mondom csábít Délegyháza, jó ott feketézni, meg elkapni a kis süllőket, csukákat, de rá kellett jönnöm, hogy nekem a nagy és kiszámíthatatlan természetes vizek adják az élményt. Amikor nem tudod, hogy mi ver majd rá, amikor a nagy harcsa ugyanúgy benne van a pakliban, mint a süllő vagy csuka netán a balin. Az elmúlt 3 napot a Balatonon töltöttem. Szombaton nem mentem ki pecázni, mert annyira fáradt voltam a melótól, hogy inkább aludtam egy jót. A gyerekek is megérezhették ezt, mert még soha nem aludtak 8-nál tovább, de most fél 9kor keltegettek.

Aztán úgy döntöttem, hogy vasárnap hajnalban kimegyek a kőre, ahol utoljára azon a bizonyos májusi hétvégén voltam. 4:30-kor keltem, 5 előtt, már ki is pakoltam a kellékeimet a máriai spiccen.

Nagyon ígéretes volt a reggel: a küsz kint ívott a kő mellett, de meglepetésemre a dévérek is. Tudtam, hogy itt kell lennie a ragadozóknak, még akkor is, ha nincs rablás. A nap még nem bújt át a badacsonyi hegyen, amikor a májusi emlékek hatására a sandra mellett döntöttem. Felraktam egy ulra sexy zöld flitteres 9 centis gumit, 12-es fejjel és dobtam. Még teljesen kómásan, álomittasan, de kezemben a májusi rutinnal kezdtem el pöccingetni a kis gumit a part felé, amikor a kövezéstől 5-6 méterre tompa de erőteljes rávágásom volt.

Mondom, minden ment a rutin mentén, azonnal ütöttem, a horog ült, de éreztem, hogy nagyon nagy és erős az ellenfelem. Az első gondolatom balin volt, de amikor megéreztem a fejrázásokat, azonnal tudtam, hogy süllő az illető. De mekkora, ha a kemény fékkel és a harcos kis ashurával sem tudom 2 perce felharcolni! Olyan 4 perce mehetett a harc, amikor felgyötörtem egy jó 3,5 - 4 kilós süllőt a felszínre, alig hittem a szememnek. Vass Csabánál volt szerencsém egy ekkora tüskésbe botlani, de a Balatonon még nem is láttam hasonlót.

Aztán a süllő ismét letört, nem tudtam megállítani, ment jobbra a kövek előtt, majd éreztem, hogy a kő megtámasztja a zsinórt és a 26-os fluoro carbon azonnal megadta magát. A csoffadt kis kanóccal néztem szembe, mikor kitekertem a cuccot. 10 perce voltam a kövön. De már túl voltam életem legnagyobb balatoni süllőjének elvesztésén. Közben feljött a nap és ott véget is ért minden. 8ig még erőltettem a balinokat, de ebben a küszinvázióban nem volt mivel becsapni azt a 3-4 balint, akik ott rendetlenkedtek.

Szar volt a kedvem, de beláttam, hogy későn jöttem, elhatároztam, hogy hétfőn 3-kor már kint leszek, nyomom 6ig aztán talán hagynak majd még a gyerekek aludni egy kicsit. De hétfőn 3kor olyan tájfun söpört végig a Balatonon, hogy a házból sem jutottam ki. Ugyanez 4-kor. Ugyanez 5-kor. Baszhattam. Már megint. Mert bizony az elmúlt hetekben megjártam a Dunát is voltam Visegrádon, Szentendrén, akasztottam egy pár balint meg kis süllőt, de a partig nem jutott egyik sem.

Szóval szopó ágon vagyok, be kell ismernem, és még ha nem is annyira menő, főleg a tavalyi nagy kaszálós szezon után, de ez van és nagyon nagyon várom, hogy meg tudjam törni ezt a negatív szériát valami szépséges hallal. A vigaszom az, hogy Balatonon végre Villő lányom és Vince fiam is rákattantak a pecára, soha nem koncentráltam annyira még kapásra, mint mikor velük fogattam az első halakat, és ma Villő már simán tud 2 órán keresztül koncentrálni a pecára, megüt mindent és ami a legszebb, amit fog, aznap el is készítteti velem és meg is eszi.

Vincus annyira még nem fókuszált, ő csak odaáll és kikap egy jobb bodrit vagy vörösszárnyút. Most hétfőn, ő lett a sügérkirály, mert 3 halat fogott, mindhárom csapó volt. :)

Szóval gyerekek beoltva, de a papa horgászsikerei most késnek. Fel nyilván nem adom, a holnap este ismét a visegrádi kövezésen fog találni. Van ilyen időszak is, így jár, aki csak természetes vizeken érzi jól magát és a folyamatosan csökkenő számú ragadozókra van rákattanva.

Remélem Ti fogtok, remélem én is fogok. :)

PISZ

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »