Horgász akciók 920

Odab:szós Peca a Tiszán

Pénteken ismét lehetőségünk volt együtt pecázni Gyurival, a nagy tiszai halvadásszal. Ami rossz hír az átlagembernek, az maga a karácsony a pergető horgásznak, a levegő erősen hűlni kezdett, ezáltal a víz is, így a mi süllő és csuka barátaink zabálni kezdtek.

Gator bakancs 640
hirdetés

 

Az élményt és a halak egy részét bemutatja a videó, most a használt módszerekre koncentrálnék, amiknek köszönhetően közel 30 méretes ragadozót emeltünk csónakba 3-an:
A Tiszán a csuka és a süllő is előszeretettel ette eddig a kicsi, 3, 3,5 inches gumikat. Awaruna, easy shiner és daiwa gumik vitték eddig a prímet főleg zőld, chartreasue színekben.
Azért használok múlt időt, mert a víz lehűlésével most pénteken már nem válogattak annyira a halaink, mint egy héttel korábban, de a csukák továbbra is csak a kis gumikat rágták: awaruna, daiwa, viper volt a top sorrend.
A süllők viszont a nagy falatokra mentek már pénteken: 3 dobásból, 3 süllőt fogtam a mederből a 11 centis berkley pulse shad-del és a Tisza itteni tempójához képest nagy 15 grammos fejjel. Kopogott a mederben, úgy ütötték meg a kapafogúak. Még egyszer: három dobásból három süllő! Ilyen velem még soha nem történt, csak balinnal.
Nagyon sikeres volt a 7 méteres vízen a közvetlenül a csónak alatti emelgetés is. Ezt a versenyt a vertikál királynője a sebile vibrato nyerte, ami neve alapján a lányok kedvence is lehetne, de pénteken inkább a köveseket izgatta fel, illetve a kisebb süllőket. A nap végén szinte minden percben kaptam kapást a kis pajkosra.
A gumizásnál (laikus olvasó, ez még mindig nem pornó, de legalább érdekelni kezdett a peca, mi?), szóval a gumizásnál semmi emelgetés, csak a fenék felett húzogatás (mondom, hogy nem pornó, na) volt a nyerő, a csukák már tele voltak piócával, az ágyból várják már csak a kaját, hogy elússzon a szájuk előtt. Érdekes volt, hogy a parti homokon 8 körül az első hal még egy süllő volt, de fél órával később kiálltak oda a csukák és elverték onnan a süllőt. Estig csak csuka jött le a homokról.
A halak étvágyát mi sem írja le jobban, mint hogy az egyik bő kettes csukámat úgy akasztottam, hogy a korábban lenyelt termetes kárász farka még kilógott a torkából. Ez is látszik a videón.
Nagyon nagy csukák is kiálltak már a part mellé, Gyuri ütött egy négyest, nekem pedig volt egy olyan vendégem, aki majdnem kicsavarta a botot a kezemből, sajnos távozott, mielőtt megnézhettük volna.
Azért is volt remek a péntek, mert a kapások szépen eloszlottak a nap folyamán, végig evett a hal, de azért keresni kellett őket, 3-4 helyet is kipróbáltunk naplementéig. Süllők a mederben, csukák a partoldalban. ez volt a leosztás aznap.

 

Az év eddigi legeredményesebb pecája volt, de remélem lesz még ennél is jobb! :)
Köszi Gyuri!

Big PISZ!

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Frankie50
6 éve

Köszi Soma a választ!
Alapvetően tavon horgászom, de szerintem megfelelően vékony zsinórral, és jó gumis bottal megvan a kopogás. Volt már ilyen spin botom, most a multis megfelelőjét keresem :)

11
presztersoma
6 éve

Sziasztok. Lassan fél éve én is nyúzok egy Veritast és bátram merem ajánlani. Egy 198 cm-es 1/4-1 oz.-st nyúzok, ez asszem a 7-28 g-nak felel meg. Nekem is pont az orsótartó miatt tetszett meg, számomra kézre áll. Egyetlen negatÍvuma, amit az elmúlt pecák alkalmával tapasztaltam, hogy "kellemesen" áthűl hidegben, főleg fémházas orsóval kombinálva. Tudom, húzzak kesztyűt, na de zokniban lábat mosni?! :) Még a "fenék kopogtatós" dologhoz szólnék, én azért azt tapasztaltam, hogy sodrásban, egy jól megválasztott jigfejjel olyan egyértelmű fenékre koppanást nem fogsz érezni, inkább csak amolyan lágyan megkönnyebül a bot a kezedben. Legalább is nekem ez a tapasztalatom.

10
Frankie50
6 éve

Köszi Gyuri!
Ízlések és markolatok :) Az egyrészessel teljesen egyetértek, csak én már fejtetőn szeretem :)
Görbüljön!

9
hirdetés (x)
papp.gyuri
6 éve

Hogy egyszerűsítsem Frankie a helyzeted, én meg pont az orsótartót szeretem benne és azt hogy közvetlenűl fogom a blankot, ezáltal egy szuper érzékeny horgászatot tesz lehetővé, főleg az egyrészes változatoknál...szeretem is őket...mind a hármat:) Casting veritas még nem volt a kezemben, így arról nem tudok nyilatkozni...

8
Frankie50
6 éve

Szia!
Köszi a választ! Mikor még spin botot kerestem akkor ajánlották, de pont az orsótartó miatt nem ezt választottam. Most már casting vonalon mozgok, és szemezek egy 35 g-s 206 cm-s változattal. Viszont nem sok információm van róla, de nekem kimondottan gumizni kellene. Wobikhoz van egy mantikorom, amivel elégedett is vagyok, de nincs meg a fenék kopogása gumival. Ezt az érzést keresem, egy kompromisszum mentes gumis botot :) emberi áron :) A sakurakat dicsérik többen, de még nem volt a kezemben, és jóval felette van a lélektani határnak az ára.
Még egyszer köszönöm a segítséget! Esetleg ha tudsz ajánlani botot, sekély 1,5-2 m átlagmélységű tóra, 3-5-7 g-s fejek, 7-11 cm-s gumikhoz, azt megköszönném!
Üdv, és görbüljön!

7
fischfucker
6 éve

Kedves Pire! A halak 95%-a 2-3 percet tolt a csonakban, majd a fotozas utan kimeletesen visszahelyezesre kerul es azonnal eluszik. En szandekosan olyan gripet hasznalok, amin van muanyag betet, hogy ne a fem vagja a hal szajat. Ennel tobbet akkor tehetnek a halak egeszsegeert, ha ki sem mennek a partra.

6
fischfucker
6 éve

Miki, koszi, hogy kialltal ertunk! :)

5
fischfucker
6 éve

Szia Frankie50! koszonjuk szepen! En a ket reszes fix 45 grammos 2,10-es veritast hasznalom es imadom! zsenialis bot, tokeletesen alkalmas akar wobbleres sullozesre a Dunan, akar spinner blades csuka pergetesre, de gumizasra is pazar. Nagyon feszes kis palca, konnyu, de eros es gyors. Egyedul az orsotartot nehez kicsit megszokni, azon meg lenne mit javitani, nekem nem igazan esik kezre.

4
Frankie50
6 éve

Üdv! Jó a cikk és a videó is, a képekről nem is beszélve! Kérdésem lenne! A veritas, amit használtatok jó gumis bot? Érezni vele a fej koppanását a fenéken? Hány gramm a dobósúlya, és a hossza? Előre is köszi a választ!
Görbüljön!

3

Tényleg jó a videó Gratulálok! Pire! Szerintem teljes mértékben kíméletesek voltak a fiúk a halakkal! A grippel is gyorsan bántak,nem lett szétszakítva a szájuk! Mellesleg melletük voltam bekötve egy darabig,és ennél kíméletesebb bánásmódot kevés helyen lehet látni,mint ahogy ezt ők tették!

2
Pire
6 éve

hmm szép videó, de azért karácsonyra kérj a Jézuskától egy kiszabott merítőhálót, és akkor talán még kíméletesebb tudsz lenni .... :(

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés