Horgász akciók 920

Ez még nem az...

…amit vártunk, de már alakul! 5:14-kor keltett az óra. Eredetileg 4:50-re állítottam (úgy számoltam, hogy akkor épp kiérek napfelkeltére), mivel 4 percenként kezdi újra a digitális vekker, szóval hatodszorra sikerült kiűznie az ágyból. Szép.

Gator bakancs 640
hirdetés

Nem sokkal napfelkelte után azért már a Duna partján voltam. A kaját újra nedvesítettem, belekevertem a magokat (azt mindig a parton csinálom). Felállítottam az állványt, a végszerelékekre feltettem a 4 unciás kosarakat és a horogelőkéket. Minden kész volt, gyía!

Megpróbáltam 5-6 perces ütemet horgászni, legalább az első órában, hogy kialakuljon a peca elején egy kis szőnyeg a kaja darabosabb részeiből. Az etetőanyag elég erősen aromás volt, csontit is adagoltam bőséggel minden töltethez. Később is elég tempósan mentek be a kosarak. Öt órát horgásztam, ez idő alatt betermeltem a magammal hozott kaja (kb. 3 kiló szárazanyag, aminek a fele föld) 2/3-ad részét és vagy 3/4 liter csontit.

Mindössze két kapásom volt reggel 6 és 11 között. Másfél órányi folyamatos táphajigálást követően az egyik dobás után épp csak feneket ért a kosár, a hal szinte azonnal húzta! Nem is akárhogy, ha nem lett volna bekapcsolva a nyelető, hát repül a bot az tuti! Az első métereken nagyon elemében volt a márna, a kis öblű horog miatt jobbnak láttam engedni neki. Percekbe telt, mire a cipőm orra elé kényszerítettem, másodjára megmeríteni is sikerült. Egészséges, 1,5-2 kiló közti példány volt. Egészen elszoktam attól, milyen erősek, fürgék ezek a bajszosok. Az RSD-n a múlt héten fogott keszegek, vagy a korábban akasztott számos kisebb ponty meg sem közelítették ezt a vehemenciát. Volt még egy hasonlóan agresszív kapásom 10 után kicsivel. Az a hal is nagy tempóval indult, de néhány másodperc múlva le is maradt: Szakadt a monofil előke, nekidörzsölhete valami kőnek a márna.

A felszerelésem, a végszerelékem nem változott tavaly óta, az etetőanyagot is a szokott recept szerint kevertem még tegnap este. Egyetlen új dolog volt nálam, ami említést érdemel. A dunai pecák során a halakat jellemzően kézből fotózom, nem szoktam időt tölteni állványos, halas „szelfik” készítésével. Ilyenkor a tükörreflexes gép a 18-55-ös kit objektívvel kicsit nehézkes szerszám. Vettem hát egy kicsi, könnyű, palacsinta-vékonyságú 24 mm-es fix objektívet. Ez pont remek a kézben tartott halas fotókhoz (vagy az objektív jó, vagy a kezem pont kellő hosszúságú). Bízom benne, hogy idén fogok majd akkora halakat, amikhez ez a látószög is kevés lesz kartávolságban…

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés