Horgász akciók 920

Ez az egész...

Az egyik alkalommal, amikor éppen a blog Facebook-oldalára töltöttem föl képeket, valami furcsa érzésem támadt. Végigpörgettem gyorsan az oldalt, az elejétől a végéig. Azt hiszem rájöttem, mi volt a gond: Ez az egész egy nagy hazugság. Bizonyos értelemben...

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

A közösségi média hazudik neked. Nem direkt, de a működéséből mégis ez következik. Elhiteti veled, hogy az a néhány fotó, pár rövid mondat a teljes igazság. A fényképezőgép elé tartott szép halak nem az egész történetet mondják el. Csak a sikereket. Nézed a Szobapeca Facebook-oldalát és elég töménynek tűnik a dolog. Mintha másban sem lenne részem, mint eredményes pecákban. Pedig van más is. Van néha betli, van sok agyalás. Van bosszúság néhanap, elakadt autó, csizmaszárba folyó víz, ujjba akadó horog, szétmászó csonti, szakadó eső. Van sok szemét. Mindenütt. Van sok egyensúlyozás, a család, a munka és a peca között. Na meg a pénz, az is játszik. Van sok-sok dolog, jók is, rosszak is, amik nincsenek rajta a képeken, nincsenek benne a rövid mondatokban. (És persze vannak, akik sokkal többet horgásznak mint én, többet is fognak, csak nincs annyi exhibicionizmus bennük, mint bennem.)

De tudod mi a furcsa? Hogy igazából mindenkit csak a mosolygós rész érdekel. Téged is, engem is. Felteszel egy jól sikerült halas fotót és kapsz sokezer kattintást. Tegyél fel valami haltalant és a tizedét kapod. (És persze ha felteszel valami igazán beteg szart, akkor lesz milliónyi érdeklődő, még Vanuatun is meg fogják nézni, de most nem erre akartam kihegyezni a dolgot.)

Rengeteg csalódott, mérges, frusztrált vagy irigykedő embert termel az internet. Akik úgy érzik mások életének kiragadott részleteit nézve, hogy az övék nem olyan jó, nem olyan érdekes, nem olyan vidám, nem olyan... akármilyen. Pedig a legtöbbször ez nem igaz. Biztos vagyok benne, hogy ezt Te is tudod.
 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés