Rossz időben, jó helyen...

2013.06.19. forrás: ErdélyHorgász

Már két hete folyamatosan esik..nem tisztulnak a vizek..nagyon nincs hol pecázni. Egy közeli falun átfolyik egy kisebb patak, melyet tavaly hatalmas nagy markolók tisztítottak ki..akkor volt benne 15-20 cm-s domi.. de miután ezek kikotorták arrafele se néztem.

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Tegnap úgydöntöttem, hogy annak ellenére, hogy nagyrészt a vizek mind zavarosak, csak kinézek erre a patakra, de főként a marosban való beömlésre voltam kiváncsi.

nyoma sincs a nagy gépeknek

Ahogy letértem a hídról a patak mellé, megáltam és összeszereltem az ultralight cuccot. Tovább mentem a part mentén, abban reménykedve, hogy a sás között találok majd egy két tiszta helyet, ahol beesőre sikerül egy-két domit átverni.

Sokat nemkellet dagonyásznom, míg találtam egy ígéretesnek tűnő helyet.

A beeső bogármintás 1,5 cm-s voblerre egyből feljöttek a kis domolykók, de csak megfejelték, bizonyára tudták, hogy valami nincs rendben.

Tovább álltam. Egy nagyobb “tisztáshoz” értem, amit gugolva közelítettem meg.

A wobblert lecseréltem egy 00-ás Meppsre.

Jött is az első domi.

A második is.

C&R

Két halat adott a “tisztás”.

Lefele haladva, egyre kevesebb volt a sás, több, nagyobb domolykón járt az agyam.

Le is cseréltem a 00-ást egy 0-ás ra.

kicsit nagyobb (mintha)..

Egy-két fotó, s mehetsz is

A kanyar után, a patak teljesen más arcát mutatta. A sás eltünt, tökelveles, hínáros részek jelentek meg. A felszínen, határozottan raboltak az ivadékok után a kissebb balinok.

Eleinte popperre próbálkoztam, majd visszatértem a kis körforgóhoz.

Jött is az idei első balin

Meggondoltam magam, és lecseréltem a kis körforgót egy 1-es méretüre, abban reménykedve, hogy így nem kínozom majd ezeket az apróságokat.

Csak nem hagyták magukat, ahogy beesett a körforgó, már forrot a víz. El is képzeltem, hogy egymást lökték félre a kis önök, csak hogy elkapják a “fém” ivadékot. Tiszta élmény volt nézni azt, hogy harcolnak, hogy mit letudnak művelni ezek a fiatal ragadozók.

A horog alig fért a szájába, de mégis megpróbálta elkapni.. Nemkell aggódjon egy olvasó sem, mindegyik domi és balin sértetlenűl visszakerült a vízbe.

Messziről fekete felhők közeledtek, úgyláttam jónak, hogy jobb ha hazaindulok..egy órás séta állt elöttem. Miikor a város széléhez érek ez a látvány fogadott.

p.s Ha letisztulnak a vizek, jelentkezem!

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »