Horgász akciók 920

Menyhalas próba

Reggel 9 óra tájékában telefonom csörgésére ébredtem. Unokatesóm, Ricsi hívott, hogy nincs-e kishalam.

Gator bakancs 640
hirdetés

-Van de minek az neked?
-Megyünk menyhalazni.
-Beférek?
-Szerintem be! (Később visszahívott és megerősítette.)
-Mikor indulunk?
-10-kor.
-Oké.Pakolok.

Történt mindez múlthét vasárnap.

Gyors reggelizés után a thermoruhámat és thermocsizmámat készítettem elő. 10 óra előtt pár perccel már a kapuban állt Ricsi és haverja Norbi.

11 felé megérkeztünk a Tiszalöki Vízerőműhöz. A talpaknak nevezett résztől 50 méternyire foglaltunk helyet.A vízállás nagyon kicsi volt.A meredek,homokos part miatt jól jöttek a székem állítható talpai.Miután székem elfoglalta a végleges helyét,a botokkal kezdtem foglalkozni. Az egyik orsón 22-es,míg a másikon 30-as zsinór volt. A vékonyabbikat 2 horoggal szereltem,egy 16-sal és egy átlagosnak mondható kicsi,hosszú szárú,menyhalra valóval.A kisebbik horgon trágyagilisztát kínáltam a halaknak,míg a nagyon halszelet csábította a menyhalakat. A másik botot gubancgátlós megoldással szereltem és csak egy horoggal,halszelettel.Úgy 20 méterre bedobáltam és megkezdődött a várakozás.

A Tisza rendkívüli mértékben le volt tisztulva,szóval nappali menyhalfogásra nem igen számíthattunk. A gilisztás csalira sem volt jelentkező,még a durbincsok sem csipegettek. A kapástalanság miatt elővettem egy szendvicset a táskámból, de közben észrevettem,hogy nem hoztam világítópatront.Szerencsére Norbinál volt. Ellenőriztem a fejlámpám fényének erősségét is aminek fényereje egy rossz zseblámpáéval vetekedett. Nos erre a horgászatra jól rákészültem.

Az idő elég lassan telt,de úgy 5 óra környékén Ricsi megakasztotta a menyhalnak vélt halat ami végül durbincs személyében került a kezébe. Közben szomszédságunkba úgy 6-7 főnyi társaság érkezett.Beszélgettünk is velük és elmondták,hogy elég jól szoktak fogni. Úgy fél 7 környékén Ricsi megfogta az első menyhalat.Nem volt nagy,kb 24 centi. Ezután Norbi fogott egy hasonszőrű menyust. Háromnegyed hét környékén végre én is megfogtam 2011 első menyhalát.

A számomra jeget megtörő hal után Norbinak sikerült megfognia a horgászatunk legszebb halát egy kb. 30 centis menyus személyében. Az események közben néha eleredt az eső is,de nem volt kitartó,csupán 1-2 percig esett.Az enyhe időjárásból csak annyi előnyünk volt,hogy a spiccek nem fagytak be. Kemény mínuszos időben talán jobban jöttek volna a menyhalak de ekkor a már említett spiccbefagyás jelentősen megnehezítette volna a horgászást. Már eléggé benne voltunk az estében de számomra csak ekkor kezdődtek az izgalmak. A második kapásomat sikerült elszerencsétlenkednem. Itt jegyezném meg,hogy szinte mindegyik kapás rendkívül maszatolós volt,semmi komolyabb spiccgörbítés. 19:45-ig még fogtam 7 menyust így végül 8 darabot sikerült kivarázsolnom a Tiszából. Hármunknak összesen 11 menyhalat zsákmányoltunk. Ebből én 4-et visszaengedtem,4 pedig másnap az asztalra került.

Feltűnt,hogy szomszédaink szépen szedegették a halat és elárulták,hogy manapság a sózott busaszelet a menő a menyhalak körében. Valahol olvastam már erről egy cikket,de még nem próbáltam ki,azonban eredményessége meggyőzött,szóval ki fogom próbálni.

u.i: Sokat gondolkodtam,hogy egyáltalán megcsináljam e ezt a cikket,ugyanis a hozzá tartozó képek,fejlámpa hiányában elég sötétek lettek.Nem sok mindent lehetett kivenni belőlük,de végül a Photoshop segítségével “elfogadható” minőségűre tudtam őket alakítani. Így a cikk megírása mellett döntöttem.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Fishmageddon
8 éve

nálam a következő projekt a drop-shotos menyhalazás. kíváncsi vagyok...

3

A menyhalazás nagyon közel áll a szívemhez. Télen a haverokkal kimenni a Duna menti kísérteterdőbe, tüzet rakni, szalonnát sütni, forralt borozni. Közben egyszer egyik, egyszer másik botnak rázza a spiccén lévő csörgőt a menyus.
Remélem az idei szezon is eredményes lesz...

2
pibalazs
8 éve

Köszi, hogy leírtad, kipróbálom én is a sózott busát.

1
hirdetés (x)
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
JRC ágy + hálózsák szett 1200 37999Ft

hirdetés