Domolykót,csirkemájjal

2012.12.26. forrás: EgyÁtlagHorgász

Három pergetős betli után kezdtem úgy érezni,hogy elvagyok átkozva pergetésügyileg. Legutóbbi csukavadászatomon,egy jó 6 kilométernyi szakaszt átfésültem,de csak a jéghideg blankot érinthették ujjaim.Körforgótól a wobblerig mindent próbáltam,a halak azonban nem díjazták kitartásom. A barangolásnak annyi pozitívuma viszont volt,hogy testközelből szemlélhettem meg az új,kiszélesített szakaszát a pataknak.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019hirdetés

Ez az egész patakfelújítás a 37-es négysávosítása miatt kezdődött.A régi hidat elbontották,és egy új hidat emeltek. A patak ezen részének kiszélesítésével lehet,hogy csak a látványt szerették volna növelni,de az is lehet,hogy valami céljuk volt ezzel,mindenesetre tetszik az “új” terület. A régi szélesség úgy,4-5 méter,a mostani pedig 8-10 méter.

Olyannyira megtetszett,hogy a mai napon meg is látogattam unokatesómmal,Ricsivel .8 órakor már a pataktól pár száz méterre levő horgászboltban voltunk. A nagy dobozos csontit ingyen ideadták,mert a 3/4-e bábból állt. A patak felé vezető út nagyon sárosnak bizonyult,csizmám fél kilóval nehezebb lett. A “helyi domolykóspecialista” ,Dénes bá már a parton volt,1 domival büszkélkedhetett,de a halat csirkemájjal fogta,az meg nálunk ugye nem volt. Jó egy órát szerencsétlenkedtünk a csontis pecával,míg Ricsi kért Dénestől egy kis májat.Kaptunk egy fél tenyérnyit,bőven elegendő volt arra a pár órára,sőt még sok is. Dénesnek már 3 hala volt,nekünk semmi értékelhető.

Feljebb mentünk. Egy kis nádöböl széléhez pöccintettem az úszót,be is állt magának,de perc után határozott kapásnak vághattam be. 15 haltalan nap után,végre érezhettem a hal,bot által közvetített mozgását.

Nem a legkisebbek közül való domolykót sikerült megakasztanom,hanem egy szép 24 centiméterest.Nagyon jó erőben volt,hívhatnánk a “patak amurjának” is.

A meredek,ragadós,sáros part miatt nehézkes volt visszaengedése,de sikerült megoldani.

A fogás után nemsokkal Ricsi elment. Egyedül maradtam. A taktikám a következő volt: 5-10 méterenként, a nádfal előtt kínáltam fel a májdarabkát. Ha 3 percig nem volt kapásom egy helyen,akkor tovább mentem. Az egyik kisebb öbölben volt még egy hozzányúlásom,de valamiért nem akadt meg. Legalább már tudom,hogy a holnapi napot mivel fogom eltölteni.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »