Horgász akciók 920

Domolykót,csirkemájjal

Három pergetős betli után kezdtem úgy érezni,hogy elvagyok átkozva pergetésügyileg. Legutóbbi csukavadászatomon,egy jó 6 kilométernyi szakaszt átfésültem,de csak a jéghideg blankot érinthették ujjaim.Körforgótól a wobblerig mindent próbáltam,a halak azonban nem díjazták kitartásom. A barangolásnak annyi pozitívuma viszont volt,hogy testközelből szemlélhettem meg az új,kiszélesített szakaszát a pataknak.

Horgász akciók 640
hirdetés

Ez az egész patakfelújítás a 37-es négysávosítása miatt kezdődött.A régi hidat elbontották,és egy új hidat emeltek. A patak ezen részének kiszélesítésével lehet,hogy csak a látványt szerették volna növelni,de az is lehet,hogy valami céljuk volt ezzel,mindenesetre tetszik az “új” terület. A régi szélesség úgy,4-5 méter,a mostani pedig 8-10 méter.

Olyannyira megtetszett,hogy a mai napon meg is látogattam unokatesómmal,Ricsivel .8 órakor már a pataktól pár száz méterre levő horgászboltban voltunk. A nagy dobozos csontit ingyen ideadták,mert a 3/4-e bábból állt. A patak felé vezető út nagyon sárosnak bizonyult,csizmám fél kilóval nehezebb lett. A “helyi domolykóspecialista” ,Dénes bá már a parton volt,1 domival büszkélkedhetett,de a halat csirkemájjal fogta,az meg nálunk ugye nem volt. Jó egy órát szerencsétlenkedtünk a csontis pecával,míg Ricsi kért Dénestől egy kis májat.Kaptunk egy fél tenyérnyit,bőven elegendő volt arra a pár órára,sőt még sok is. Dénesnek már 3 hala volt,nekünk semmi értékelhető.

Feljebb mentünk. Egy kis nádöböl széléhez pöccintettem az úszót,be is állt magának,de perc után határozott kapásnak vághattam be. 15 haltalan nap után,végre érezhettem a hal,bot által közvetített mozgását.

Nem a legkisebbek közül való domolykót sikerült megakasztanom,hanem egy szép 24 centiméterest.Nagyon jó erőben volt,hívhatnánk a “patak amurjának” is.

A meredek,ragadós,sáros part miatt nehézkes volt visszaengedése,de sikerült megoldani.

A fogás után nemsokkal Ricsi elment. Egyedül maradtam. A taktikám a következő volt: 5-10 méterenként, a nádfal előtt kínáltam fel a májdarabkát. Ha 3 percig nem volt kapásom egy helyen,akkor tovább mentem. Az egyik kisebb öbölben volt még egy hozzányúlásom,de valamiért nem akadt meg. Legalább már tudom,hogy a holnapi napot mivel fogom eltölteni.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés