Egy világrekord nyomában

2013.09.24. forrás: Betti&Bojli

Van egy horgásztó Magyarországon, melynek a honlapján Herzlich Willkommennel üdvözölnek minket. Aki nem tud németül, és esetleg nem hallotta még, annak írom, hogy a Balatoni szőlőskertek közepén található a horgász mennyország. (Ők nevezik így magukat.)

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett 45hirdetés

 

Ide kattintva te is megnézegetheted az oldalukat, (ha még nem láttad) ajánlom a képeket, van jó sok belőlük, szép nagy pontyokról és más különböző halakról is. 25-30kg-os pontyok is vannak benne bőven.

Saját fejlesztésű bojlikkal szórják a vizet, valószínű, hogy ettől nőnek meg ekkorára, évente több mint 5 tonnát csinálnak. És aki ott akar horgászni, csak azok közül választhat, és az etetésre szánt kukoricát is csak azt használhatja amit a tóparton vesz meg.

800 Euro a sztenderd heti horgászjegy hétfőtől-vasárnapig, reggeli vacsora szendvics, sátorban vagy házban alvással/FŐ

1390 Euro a másik heti jegy, ebben a fentebb említett dolgokon kívül minden napra ebéd, napi 5+1kg bojli, összesen 40-50kiló kukorica és pontybölcső + sebfertőtlenítő használata, továbbá áram a stégre és hűtőszekrény alkoholmentes italokkal/FŐ

Ha 290 forinttal számoljuk az Eurot, a mai napon ez 403.100 HUF (jóindulatú voltam a 290ft-os számolással)

Aki ezt választja annak lehetőségként van módja transzfert kérnie Bécs Repülőtér - Balatonederics és vissza plusz 100 Euroért.

Szóval

Ezen a tavon 2012. Június. 2.-án kifogtak egy 101lb azaz 46,1kg-os pontyot. Világrekord.

Történetesen Magyarország pontyrekordot adott a világnak.


Mit jelent ez nekünk? Semmit. Külföldi pontyhorgász fórumokon több hozzászólást olvastam a témával kapcsolatban, melyben a kommentálók teljesen abban a tudatban voltak, hogy a világrekord ez esetben a tengerünkből, vagyis a Balatonból került ki.

Azért éreztem fontosságát, hogy erről a dologról említést tegyek, mert mennyivel jobban megbecsülnénk mi is ezt a világrekord halat, ha például valóban a Balatonból vagy más természetes vizünkből fogták volna?

Milyen értékkel bír nekünk ez a világrekord hal, így hogy egy 11 hektáros teletömött tóból került ki? Nulla érték.

(Meg kell jegyeznem, hogy a világrekord pontyok oldalán a tavat 27 hektárosnak írják, viszont én a tó saját honlapjáról néztem a 11 hektárt) A lényegen semmit nem változtat.

Ezek után, hogy várhatja el akárki, hogy egy hasonló kaliberű tóból fogott NEGYED (1/4) ekkora hal felkeltse a figyelmünket? Sehogyan.

Mendemondák keringenek, hogy a halak a Balatonból, és a Velencei tóból származnak, de bizonyítéka erre senkinek sincsen.

Így marad minden CRIME és SECRET, de mindezek mellé már elmondhatjuk, hogy a

CURRENT WORLD RECORD CARP fogása mellett HUNGARY áll.

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »