Horgász akciók 920

Duplázás, avagy a mutatvány, ami soha nem szokott sikerülni

Gyere le pecázni, haver, tegnap szarrá fogtam magamat! Hát pedig tegnap még tényleg itt voltak. Csapassuk holnap a kövön, mert tegnap nagy pontyokat fogtak. Hát ma csak keszeg jött. Ez szokott lenni a helyzet az előző napi sikerekkel. De nem mindig!

Horgász akciók 640
hirdetés

Pistit azzal hívtam pénteken, hogy fogtam pár balint, amíg a gyerekekkel csónakáztunk. Háhhá, remek! - mondta, Hányat? Hatot. HATOT??? Na innen tiszta is volt, hogy ma, ha elköszöntem a srácoktól, akkor csapunk egy menetet ugyanott. 

Sem ő, sem én sem bíztunk a sikerben, de mentünk, mert jobb dolgunk sem volt. Kicsit aggasztott az időjárás, de mire kiértünk ragyogott a nap. Pazar, jó, hogy jöttünk!

Az ár elvonulóban, sokat esett vissza a vízszint, de azért még működött a pályánk. Imádom a Dunának ezt a szakaszát, mintha egy természetfilmben száguldoznánk. Szürkegémek, nagykócsagok, kacsák, hódok. Ja és hal is van, rendesen!

Szóval, megérkeztünk és pár rablás jelezte is, hogy jó helyen vagyunk ma is. És akkor jött a csoda, Pisti akasztott és meg is lett a kis balin, nem volt egy nagy bajnok, de máris sikerült a duplázás! Innen megint csak bónusz a peca.

És akkor Pisti fogott még egyet, szebbet az előzőnél, ez már nem úszta meg egy visszaengedéssel, kell azért a friss hal, főleg Pisti hűtőjébe.

Ameddig Pisti lapulevélbe kötötte a halat én a helyére álltam és dobtam egyet a sodrással szemben.
Ritkán, de van ilyen, már láttam a csalit, amikor rámordult a balin, ezüstös teste gyönyörűen villant a fényben és már tépte is a botot a kezemből. Jó kettes baller ikszelte az én napomat is.

 Természetesen visszaengedtem őt is.

 Hazafelé indultunk, a fák közül még kikaptam egy balint, így 2-2 fogott hallal zártuk a rövid délutáni rekreációs pecát.

A legjobb vasárnapi program, amit el lehet képzelni: nem keltünk hajnalban, nem pörgettük szét magunkat egy napon keresztül, nem maradtunk éjszakáig, egyszerűen csak csaptunk egy laza 2 órás pecát a nap derekán és tökéletesen szórakoztunk. Imádom a pecát, imádom a májust és imádom a Dunát!

PISZ!

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

buraib123
4 éve

2015.október második fele, egy gyönyörű keddi napsütéses bár kissé szeles nap, iskolából haza felé(d.u 3ó kb) beugrottam a pergetős cuccomért nagymamámhoz, és eldöntöttem hogy rápróbálok a csukákra a mohácsi-duna menti gurgyóban...egy órája lehettem lent, nem jött egy sem, kissé csalódottan indultam haza de még elhatároztam hogy megpróbálom a kőspiccet hátha beugrik egy két balin a sodrásból..fel tettem az 5-ös Thrillt, hosszú dobás a sodrás mentén, csobban, egy gyors tekerés, BUMM...gyönyörű másfeles balin verte le a csalim. 2-3 perc fárasztás után vissza engedtem. Következő dobás, csobban, két gyors tekerés, BUMM, majd kiveszi a botot a kezemből...még egy kiló feletti villámkeszeg.
-Na Bálint- gondoltam magamban- jól bele nyúltál...
A következő kb 50 dobásra 17 balint sikerült zsákmányolnom, mindegyik vissza került éltető elemébe. Úgy saccoltam hogy a kiló körüli lehetett az átlag.
Másnap, már a kocsiban várt a cuccom, és szugerált hogy-gyerünk, menjünk, van ott még hal.
Kis sétát követően már a spiccen kezdtem dobálni ugyszintén 5-ös Thrillel, 2-3 dobás után, nem túl vehemens kapás, de szép darabos őnt sikerült nyakon csípnem, jól gondoltam hogy lesz még itt hal..
A következő egy órában fogtam 4-5 darabot a spiccről, de egy rossz mozdulattal megbotlottam és szét zörögtem a terepet...30-40 dobás, semmi hal.
-Talán a spicc alatti zátonyra húzódtak..-gondolkoztam hangosan.
A zátony teteje már kilátszott az erősen apadó vízben, de még 10 centi víz körbe zárta. Cipő le, nadrág feltűr, sietve sétáltam át a lehülő vízben, cipő fel, kezdhetjük...
A csali még mindig az 5-ös Thrill.
Első dobás, csobban, de már a hal szájában volt a csali, kisebb példány volt, de lemaradt félúton. Következő dobás, hatalmas burvánnyal jelezte nekem a hal, hogy kinézte magának a csalimat, adrenalin árasztotta el a testem, nem lehet kicsi, lassítok a tekerésen, bele pöccintek, BUMMM, hihetetlen erős rávágás, bevágnom sem kell, néhány perc fárasztást követően sikerült óvatosan megragadnom a tarkóját a bő 3 kilós balinnak, fénykép után mehetett vissza a vízbe. még fogtam néhány darabot a kicsikből is, de nagyon jó napot zárhattam..Összegezve, két délután, pontosan 40 darab balint sikerült fognom...Igazi öröm pecában volt részem, nem hiszem hogy lesz még ennyire jó horgászatom, de ezzel bizonyítottam, hogy duplázni lehet, csak szerencse és kitartás kell hozzá :)

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés