Csak két dobás!

2014.10.02. forrás: Lali-peca

Sokszor van úgy, hogy egy csónakos úszózás végén azt mondom Dórinak: "- Csak még kettőt dobjunk a csukáknak..." Általában ezzel ki is verem a biztosítékot, mert ha egyszer megyünk, akkor megyünk és valószínűleg már így is késésben vagyunk.

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIOhirdetés

Vasárnap is elhagyta ez a mondat a számat és ezt kaptam válaszul, kissé mérges hangon: - Na jó, de tényleg csak kettő legyen! - Naná!
Ilyenkor, ha csak ennyi esélyt adunk, akkor vagy a csónakkikötőt próbáljuk meg, vagy a torony két oldalát. Most, mivel a kikötőnél kicsit zörögtünk a kipakolással, a torony maradt. Dóri egyszer elhúzza a torony előtt, ezt megvárom és egyszerre dobunk a két oldalán. Amikor a másodikat dobom, elnézek jobbra és látom, hogy Dóri morcos arccal most dobja a harmadikat, azt a bizonyos "utolsót"!
A partnál jár a kis piros körforgója, mikor elnehezedik botja a kezében. Mire megint odanézek, csak az látom, hogy kegyetlenül hajlik a kis UL Pink Pearl és a cuki rózsaszín orsóról visítva szalad le 0,08 nano zsinór. Tartja szegény, mást nem is tud tenni. Én pedig kapkodva keresem a lip grippet a táskában. A csukesz, egyenesen a toronynak veszi az irányt, de mikor eléri visszafordul. Aztán még egyszer megteszi ugyanezt a kört. Már a parthoz közelít és többször kiugrik a vízből, azzal a tipikus csuka-szaltóval. Utána beszélgettünk róla, hogy ezt milyen jó lenne egyszer lefényképezni, de ilyenkor nem lóg a nyakamban, folyamatosan a gép. Elsőre a szájába rakom a grippet és már jöhet is a fotózás!

2 kg felett volt valamivel. Visszaengedtük és csak utána jutott eszembe, hogy jó lett volna még egy kép, a bottal a fűben...
Már vagy két éve nem láttam hasonló csukát a tóban! Még a bátyám se, pedig ő csak perget és mindig fog, néhányat a kicsik közül. Sajnos, szinte teljesen lerabolták már és régen volt itt csuka telepítés, ráadásul a süllő, harcsa állomány teljesen kiszorította, a maradékot. Azért még bele lehetne futni egy-két nagy öregbe.

Hazafelé meg volt ám hálálkodás, hogy rábeszéltem!

Gondoltam, ha kedden is ilyen szép lesz az idő, megint megpróbáljuk, kicsit hosszabban. 2-3 órát szántunk rá és szezonban, a naplemente még adhat valamit. Volt ahonnan egyszerre három kagylót sikerült kifognom. Nagy eredmény! Ezek azok, amik matchezés közben megkeserítik az életünket!

Ez így ment tovább, Dórinak is. Csak két kis bugyli támadta meg a körforgómat, az egyiket láttam is, de nem sikerült partra csalni őket.

Néha, a két dobás többet ér!

 

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »