Horgász akciók 920

Olvadás

Olvad a hegyekben a hó, szépen megy felfelé a Dráva. Úgy tűnik, meg sem áll 500-ig. Valahogy most nem zavar annyira a dolog, kiderült, hogy a tavalyi ódzkodás majré volt csupán, 300-as víznél szépen ment az evezés, csak akarni kell (meg ledobni néhány felesleges kilót).

3752 termék akcióban
hirdetés

Először persze rettegtem attól, hogy néhány kilométert lecsorogva nem tudok majd visszaevickélni, de szerencsére nem ragadtam ott egyik homokzátonyon sem - már csak azért sem, mert homoknak nyoma sincs sehol...

 

Viszont az idő gyönyörű, el sem hinné az ember, hogy néhány hete még autókban ragadtak az emberek a méteres hótorlaszok között. Egyre zöldebb az erdő, egyre melegebb a víz is, így a mélyebb részeket hanyagolva inkább partközelben próbálkoztam, hátha domiék kidugják az orrukat cserebogarat kajálni. Egy könnyű pergető és egy legyezőbot volt velem, a pici wobblerek a kutyának sem kellettek, így a streamereket erőltettem kisebb és közepes méretekben.

 

Tilalom van, tehát jön a balin mindenre, ami vizet ér. Valójában soha nem tudtam ilyenkor, mit tegyek: abba kellene hagynom a horgászatot és hazamennem, vagy egyszerűen más léggyel próbálkozni? Faramuci dolog ez a tilalom-dolog, soha nem értettem igazán a lényegét, véleményem szerint amelyik hal ívik, azt szinte lehetetlen megfogni. Mindegy, beeveztem az ártéri erdőbe, nehogy fogást találjanak rajtam a vaskalaposabb olvasók.

 

A domolykók kisebb csapatokban lavíroztak a kiöntésekben, volt köztük néhány testesebb példány, lekövették ugyan a legyeket, de nem ették meg. A száraz annyira nem érdekli még őket, inkább a streamer és a nedves, jól elbohóckodtam a kisebbekkel. Az egyik nagyobb öbölben a víz tetején pihent pár darabosabb domi, egy darabig dobáltam őket, de megint egy falánk őn tréfált meg (ne értse félre senki, szeretem az ilyen tréfákat).

 

Találtam egy elszeparált kis gödröt, benne rengeteg kisebb-nagyobb vörösszárnyúval, ha legközelebb megyek, tenkara bottal megfogdosom és kitelepítem őket az élő Drávába, mivel a fulladásos halál közel sem a legszebb halálnem. Végül már csak pihentem, eveztem, videózgattam, elrágcsáltam néhány szendvicset, s mikor kellőképp leégtem, elindultam haza.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
3752 termék akcióban

hirdetés