Botteszt...

2014.07.30. forrás: LégyRemények

...illetve, az lett volna, ha több időt tölthettem volna a vízen. De a víz egy fránya elem és tette a dolgát. Ha a tározóból elengedik leszalad, ha nem engedik ott marad.

Indul a harcsaszezon!hirdetés

 

Történt, hogy újfent Erdélybe vittük az ifjúságot csodát-látni. A parajdi sóbányát, a korondi fazekasságot, a szintén korondi aragonitkincset, a Medve-tavat, a Madarasi Hargitát, a Sikaszó-patak völgyét, a borvíz-forrásokat, a Deság-patak medveszaros partját, a gombás, mohás erdőket, a vadvirágos kaszálókat, a Nagy-Küküllőt és ezer apró-cseprő egyebet jártunk végig. Beoltás, amitől nem lesznek immunisak, de egészségesebbek testben és lélekben biztosan... de ez egy más téma.
A kocsi hátulja természetesen tele lett mindenféle cuccal, bár csomagolás előtt már jeleztem - immár ki tudja hányadszor -, hogy túl sok a csomag, nem fogunk beférni.
Aztán mégis befértünk, mint mindig, de fő a pánik. Befért még a horgászcucc is. Becsempésztem egy-két botot, s ami kellhet.
Én kis naiv!
Azt hittem, hogy horgászni is fogok. Sokat.
De a sors másként döntött.

Építettek hajdanán a Nagy-Küküllőn egy tározót (földgát, három patak, ahogy kell), de szerintem valami bibi csúszott a számításokba, mert mindig nagyon alacsonyan tartják benne a vízszintet. Így volt ez most is. A sok esőt felfogta ugyan a gát, de ami leesett azt tovább is engedték.

De fordítva ültek a bilire. Éjjel alacsonyan tartották a gát alatti szintet, nappal pedig jött a kávélé plusz 30-40 centivel.
A horgászszezon kellős közepén.
Nem elég, hogy Budapestről Zeteváraljáig 10 óra az út, a horgászatot is lehetetlenné teszik.

Fájó szívvel teszem, de el kell ismernem, hogy ilyen körülmények között nem érdemes kizárólagos horgásztúrát tervezni ide. Tavaly még reménykedtem, de ezek után...

Így aztán a botavató meglehetősen kurtára sikeredett. Három óra, reggel nyolctól tizenegyig. Találtam gázolható szakaszt, ahol "csak" derékig ért a víz és nem kellett 1 grammnál nehezebb nimfákkal bohóckodni.

Két szajbling volt az eredmény, néhány leakadásos légyvesztés és halk anyázás.

Ja, hogy a bot...?
Az köszöni szépen jól viselte a viszontagságokat.

Stickman, #0 osztály, 10 láb 2 hüvelyk, négy részes nimfás bot.
Pillekönnyű, elegáns, kis orsóval is kiegyensúlyozható, érzékeny, de nem nyúlós, a halat biztosan tartotta, a fárasztás nem probléma. Jellemző, hogy mindkét hal esetében sokkal kisebbnek éreztem őket, mint valójában, a bot szinte teljesen letompította a kirohanásokat és a sodrás erejét.

Vitte az apró-cseprő és nagyobb wolframfejes nimfákat is. A hosszúnimfás/mikronimfás teszt még hátra van, arról majd legközelebb.


 

 

 

MadCat Clonk Teaser kuttyogató csalihirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »