Besenyő

2013.10.20. forrás: SeklerAngler

Pár éve még gyakran látogattam e bizonyos tavat, mely Maksa és Sepsibesenyő határában fekszik a maga 81 hektárjával. Nagy békéshal állománnyal rendelkezett, én meg a pontyhorgászat mellett tettem volna le akkoriban a voksomat.

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019hirdetés

Aztán egyszer süllőpergetésre invitáltak, amit el is fogadtam, hál’ Istennek. Azóta aztán gyakrabban pergettem, addig-addig amíg a békés halazás teljesen kimaradt. Egyszer aztán kimaradt a süllőzés is , jöttek a domik és pisztrángok. Ez idő alatt folytonos rossz híreket hallottam a víztározó felől. Hanyatlott a süllő rezsim.

A hétvégen Bélának sikerült csónakot szereznie, így evezőkkel felszerelkezve célba vettük a tavat. A reggeli órákat sajnos a csónak keresésével töltöttük el, így a reggeli peca a párával együtt szállott el. A vízre térés után a patak árok sem igazán akarta felfedni kilétét. Nem akadt sehol a gumi.

Aztán kaptunk pár akadót, de kapást sajnos nem tudtunk elérni. A tavat félig becsónakáztuk már, amikor Béla 6cm-es gumihalára rávágódott egy termetes sügér. Öröm volt nézni ahogy rohangál a felszín alatt.

Megkerültük a tavat, leértünk a gáthoz, ahol nekem is sikerült apró twisterekkel pár sügért elcsípnem, de ezek jóval kisebbek voltak. A kifolyó mellől társam megfogta az első és egyben utolsó süllőt, jobban mondva süllőcskét.

Ezek után az erdő alját dobáltuk meg, ahol egy csuka kapást sikerült elmulasztanom. A nap végén még visszatértünk a kifolyóhoz, ahol egy szép sügérfárasztást láthattam.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »