Black Friday 2018

Besenyő

Pár éve még gyakran látogattam e bizonyos tavat, mely Maksa és Sepsibesenyő határában fekszik a maga 81 hektárjával. Nagy békéshal állománnyal rendelkezett, én meg a pontyhorgászat mellett tettem volna le akkoriban a voksomat.

Black Friday 2018
hirdetés

Aztán egyszer süllőpergetésre invitáltak, amit el is fogadtam, hál’ Istennek. Azóta aztán gyakrabban pergettem, addig-addig amíg a békés halazás teljesen kimaradt. Egyszer aztán kimaradt a süllőzés is , jöttek a domik és pisztrángok. Ez idő alatt folytonos rossz híreket hallottam a víztározó felől. Hanyatlott a süllő rezsim.

A hétvégen Bélának sikerült csónakot szereznie, így evezőkkel felszerelkezve célba vettük a tavat. A reggeli órákat sajnos a csónak keresésével töltöttük el, így a reggeli peca a párával együtt szállott el. A vízre térés után a patak árok sem igazán akarta felfedni kilétét. Nem akadt sehol a gumi.

Aztán kaptunk pár akadót, de kapást sajnos nem tudtunk elérni. A tavat félig becsónakáztuk már, amikor Béla 6cm-es gumihalára rávágódott egy termetes sügér. Öröm volt nézni ahogy rohangál a felszín alatt.

Megkerültük a tavat, leértünk a gáthoz, ahol nekem is sikerült apró twisterekkel pár sügért elcsípnem, de ezek jóval kisebbek voltak. A kifolyó mellől társam megfogta az első és egyben utolsó süllőt, jobban mondva süllőcskét.

Ezek után az erdő alját dobáltuk meg, ahol egy csuka kapást sikerült elmulasztanom. A nap végén még visszatértünk a kifolyóhoz, ahol egy szép sügérfárasztást láthattam.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Black Friday 2018

hirdetés