Békés kontra ragadozók

2014.10.22. forrás: Figura blogja

Az utóbbi időben azt tapasztalom, hogy szeszélyes az időjárás, szinte teljesen kiszámíthatatlan. Aki pontosan tudna előre jósolni úgy, hogy az meg is valósul, annak lottóznia kéne. Napokig kellemes napsütéses órákat élhetünk meg, majd hirtelen annyi eső esik rövid idő alatt, mint normális időszakban egy-két hónap alatt. A változó légnyomásról és a szélről már nem is beszélve. Teljesen rapszodikus.

MadCat Clonk Teaser kuttyogató csalihirdetés

A blogomon most lezárt szavazatokból egyértelműen kiderült, hogy a voksolók 42%-a nem szeret szélben vagy viharban horgászni. Második helyen holtversenyben a tartós vagy heves esőzés és a fagy végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a tikkasztó kánikulát jelöltétek.

Érdekes vagy sem, de ami engem a legjobban bosszant horgászat közben, az a szél és az erős vihar, ami a szavazók többségét is, függetlenül attól, hogy úszós, vagy fenekező módszerrel horgásznak-e.
Köszönöm, hogy szavaztatok.

Itt az ősz, és ilyenkor igazán érdemes tovább horgászni, nem a pincébe vagy a garázsba pakolni horgász felszereléseinket, hiszen gyakran ilyen tájt lehet nagyobb példányokat fogni a békés halak közül, és a rablóhalas szezon is most indul.

A következő kérdés merült fel bennem ezzel kapcsolatban:

Ha időd engedi,...
...akkor a békés vagy a ragadozó halakra horgászol inkább egész évben?

- békés halakra
- ragadozó halakra

Válaszaitokat továbbra is kíváncsian várom, november 3-ig. Szavazataitokat a blogomon jobb oldalán lévő hasábján adhatjátok le, melyet előre is nagyon köszönök.

Cat Spirit Kuttyogatóhirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »