Az a fél óra

2014.01.20. forrás: Fish&Dirt

Van egy nagy felsőbb csuka-tudat, egy szuper-agy valahol Szibériában, a Lusox 3000 és ez a központi lusox-szerver egy időpillanatban táplálkozásra utasítja a galaxis csukáit... (Isaac Asimov: Az Alapítvány Peremén)

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Gyakran horgászott vizeken figyeltem meg a csukáknál, hogy télen, mikor le vannak lassulva és a kevesebb is elég, van a napban egy erős fél óra, amikor igazán esznek és aztán kész, mintha elvágták volna.
Ez borzasztóan idegesítő jelenség. Egyfelől egész nap kint kell lenned, mert nem tudhatod, mikor jön az a fél óra, másrészt nem tudod meddig tart pontosan az a fél óra. Harmadrészt, ha kezdenek elmaradni a kapások, tudod, hogy vége, ennyi volt. Persze a reményhal ilyenkor úszik be a tudatodba és hiteti el veled, hogy most nem úgy lesz,most törik meg ez a buta széria, de nem. Úgy lesz és kész. De azért rádobtál még 3 órát.
Oké megvan az első, partra, puszi, pá, következő dobás, hopp megvan félúton a második, a harmadik már a vízbe eső gumit elragadja és akkor kezdhetsz izgulni, hogy lesz-e negyedik.

Nekem nem volt. Szuper helyen voltunk és örök hála érte Krisznek és Lalinak, de nem volt negyedik. Reggel semmi, aztán 11 körül rock&roll majd déltől kuss és pofa be.Kettőkor el is jöttünk.
Jó persze ott vannak a picik. Soha nem felejtem el, a Háziréten pontyoztunk novemberben és nagyon nem akart eltáncolni az az úszó, szóval unatkoztunk, hát a megevett szendvicsem alufóliáját rágyúrtam egy etetőkosárra és kishalat formáztam belőle, nyilván igencsak elnagyoltan: Az első dobásra rácsimpaszkodott egy alig nagyobb csukakölök és a partig el sem engedte. Még akkor is fogta a bádoghalat, amikor már a parton volt és himbilimbizett a levegőben. Szóval a picinek mindegy, annyi agya van, mint egy vasalónak és annyi tapasztalata, mint a tiszavirágnak. Őket becsapni nem nagy varázslat. Ezért nem értem én ezt az UL témát, ezért nem értem miért vigyorog az ember egy 25 centis balinnal a kezében és miért gondolja ezt sportnak. Senkit nem akartam megbántani, csak nem értem. Ha UL, akkor tessék azzal a pálcával, 06-os zsinórral, meg a 3 centis csalival megütni a kilós domit vagy a 70 dekás csapót. Azt értem.
De mindegy is. Szóval nem értem a csukákat, azt értem, hogy egy-egy csukának miért csak 30 perc a napi zaba télen, de nem értem, miért egyszerre művelik ezt. Miért mindenkinek ugyanakkor. Nem is kell érteni. Ha mindent értenénk, iszonyatosan unatkoznánk a parton.
PISZ

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »