Aki korán kell, halat lel

2013.10.30. forrás: Pergetni Jó

Süllőfészek, avagy a pergető horgászok paradicsoma 2.rész - Hajnali három óra, ismételten csörög a telefonom ébresztője, és mi más lenne a korai kelés oka, mint egy jó peca :)

D.A.M. XTherm Winter 2 részes vízálló, halk thermoruha szett AKCIOhirdetés

Kissé kómásan keltem ki az ágyból, de hamar összeszedtem magam, mert 3:15-kor már hallottam a nagy hajnali csendben Pocsai Pisti barátom kocsijának brummogását. Utunkra velünk tartott Misi barátunk is, aki jelen pillanatba a fotós szerepét töltötte be, ő is nagyon szívesen tölti szabadidejét a szabadban, mint mi horgászok.

Mondtam magamban: - Jó társaságban nincs hiány, már csak a halak fognak hiányozni a sikerteljes naphoz.

Megindultunk az előző írásomban már említett csodás környékre, a Süllőfészek Horgászhelyre. Bíztam benne, hogy most is szépen fogja adni a halat nekünk a bőkezű vízfelület. Útközben még kicsit csipásan néztem ki a fejemből, de hamar ’’ kijózanodtam ” mikor megérkeztünk, és szippanthattam egy nagyot a környék illatából, és hallgathattam a víz csobogását. Miközben jómagam teljes extázisba voltam, ott várt minket a helynél Turza András, Pisti barátja, aki szintén nagyon ügyes pecás! Összeállt a csipet csapat, így semmi sem akadályozhatta meg azt, hogy elkezdjük a horgászatot.

Mivel az óra kb. 4-et mutatott, így határozottan mindenki wobblerekkel kezdett el dobálni, mert a víz felszínén, felszín közelében sejtettük a süllőket.

Bandi fogta meg az első fogast, ami bíztató jel volt arra, hogy csipegetnek ezek a csodás halak!

A sort Pisti szép ragadozója követte:

Végigdobáltuk a hajnalt, lassan kezdett virradni, amikor is megmutatta a hely a maga varázsát, és Misi barátomnak sikerült erről csinálnia 1-2 gyönyörű felvételt, amely a Tisza-tavat is ábrázolja! :)

A nap felkeltével a balinok étvágya is megjött, és azt vettem észre, hogy Bandi az eddigieknél kicsit másabb wobblert rak a kapocs végére, amely nem más volt, mint egy jerk csali. Én próbáltam belelátni a fejébe és valami ilyesmit láttam: - Na, szórakozzunk egy kicsit a balinokkal! :)

Nekem se kellett több, kapcsom végére egy Cormoran Iwashi Pencil került, ami még szűzen volt dobálva, mert őszintét megvallva nem szoktam nagyon jerkelni.

Pöcögtettük a baiteket kitartóan, és elsőnek Bandinak sikerült fognia egy kölyök balint ezután, még ha jól számoltam fogott kb. 4-5-öt.

A jó mulatozás közepette megérkezett egy csapat név szerint: Darabos Tamás, aki közismert blogger, Horváth András, és Jánosdeák Edmund, akik mindannyian remek pecások! Ők is örömmel vágtak neki a horgászatnak. :)

Ezután jómagam még mindig a jerkcsalit húztam, amikor a megállítás pillanatában egy jóforma balin húzta le a csalit a felszínről, melynek fárasztása UL cuccal nagyon jó élmény volt! Sajnos a fenekeszeg közvetlen a partnál leakadt. Kicsit változtatva megint csak a nagy kedvencemet a „gülüt’’ raktam a kapcsomra, mely most is nagy sikert aratott! :)

Időközben eléggé kisütött a nap, kb. mindenkinek tavasz-nyár érzése lehetett, fel sem tűnt, hogy októbert mutatott a naptár. Bekövetkezett az a periódus, amikor a halak étvágya lentebb hagyott, de Pistinek még így is sikerült fognia néhány szebb halat.

Ebben a nagy melegben mindenki megszomjazott, így Horváth András kicsit félretéve a pecát egy kis kóstolóra invitált minket, amely nagyon finom szőlő pálinka volt :)

Így zárásként leírnám, hogy én nagyon jól éreztem magam, és remek embereket ismertem meg a mostani peca folyamán is! :)

További képek a pecáról:

hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »