A habokban...

2013.08.12. forrás: VárosiPecás

Lassacskán beindul a szezon... mesélte barátom a múltheti Dunai napját, mondta ha van kedvem nézzek le, kóstoljak bele egy kis Dunai vízben állós pecába. Nekem se kellet több!

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Rövid autó út után 8 órakor érkeztünk meg a Duna partra, minden csupa zöld volt, a csendet csak az éppen ott járó uszály néhány hangos zörrenése törte csak meg. A vén folyó tekintélyt parancsoló erőt sugárzott magából...vajon mit rejthet?... Vajon mit szán nekünk ma a Duna, mit tár elénk...?

Kicsit nézelődtünk, majd összeraktuk a "matcheket" felszereltük, a stick úszókat, majd jöhetett a kaja keverés. A melós része a dolognak... :D Főleg földel nehezítettük a sajtos kaját, de raktunk bele egy-két marék sódert is, hiszen a parton abból volt bőven. Szép komótosan össze raktunk mindent, majd a stéget és a legszükségesebb dolgokat behordtuk a kiszemelt helyre. Alapozásnak 6 kétkezes lapított "bomba" repült be. Miután Marci beszórta a kaját nyakunkba vettük a kis tasakokat, amiben csonti, búza, és pár szem kukorica lapult, és indulhatott a móka.

Kb. az első negyed óra esemény nélkül telt, eltekintve pár giga sneci rohamától, majd a sokadik úsztatásnál vadul pattogni kezdett az úszóm. A zsákmány egy formás kis paduc volt. Ide-oda cikázott, csapkodott, gyorsan le is kellet húznom az etetésről nehogy megzavarja a többi halat... Egy újabb hal amit eddig még nem fogtam, most ez is megtörtént :). Úgy látszott kezd beindulni a dolog Marci is húzott egy szebb dévért, és egy nagyobb paducot. Újabb pár perc szünet következett, kicsit variáltam 2 szem búzát és egy csontit raktam. Alig úszott kettő méter a szerelék amikor hirtelen elmarta valami a búzás kombót. Bevágtam majd halam gyors kirohanásba kezdet. Hamar lehúzott pár méter zsinórt, márnával volt dolgom. Pár perc után közelebb húztam, majd a sodrás segítségével a merítőbe csúsztattam...

Gyorsan repült az idő, szedegettük a szebb jászokat, egy-kettő kis balin is elcsente a lehulló csonti csokrot, egy szóval jó peca volt. Majd nagy csönd következett, sejtésünk volt, hogy egy-kettő jobb hal keveredhetett ismét az etetésre. Nem is tévedtünk, Marcinak egy bevágás után karikában maradt a botja. Hirtelen a folyással felfele indult el... ez tuti márna. Majd pár perc huzavona után valójában egy szebb márna bukkant fel a hullámzó víz tetején.

Ezután nekem is kapásom volt, egy jobbacska dévér szippantotta fel a kukoricával kombinált csontit. Hamar feldobta magát a felszínre, majd néhány csapkodás után magamhoz húztam és tarkón ragadtam. Úgy látszott a rendszeres után etetés meghozta a hatását, hiszen röpke másfél óra alatt sikerült fognunk még 4 jászt és 2 márnát.

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »