Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

A habokban...

Lassacskán beindul a szezon... mesélte barátom a múltheti Dunai napját, mondta ha van kedvem nézzek le, kóstoljak bele egy kis Dunai vízben állós pecába. Nekem se kellet több!

Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019
hirdetés

Rövid autó út után 8 órakor érkeztünk meg a Duna partra, minden csupa zöld volt, a csendet csak az éppen ott járó uszály néhány hangos zörrenése törte csak meg. A vén folyó tekintélyt parancsoló erőt sugárzott magából...vajon mit rejthet?... Vajon mit szán nekünk ma a Duna, mit tár elénk...?

Kicsit nézelődtünk, majd összeraktuk a "matcheket" felszereltük, a stick úszókat, majd jöhetett a kaja keverés. A melós része a dolognak... :D Főleg földel nehezítettük a sajtos kaját, de raktunk bele egy-két marék sódert is, hiszen a parton abból volt bőven. Szép komótosan össze raktunk mindent, majd a stéget és a legszükségesebb dolgokat behordtuk a kiszemelt helyre. Alapozásnak 6 kétkezes lapított "bomba" repült be. Miután Marci beszórta a kaját nyakunkba vettük a kis tasakokat, amiben csonti, búza, és pár szem kukorica lapult, és indulhatott a móka.

Kb. az első negyed óra esemény nélkül telt, eltekintve pár giga sneci rohamától, majd a sokadik úsztatásnál vadul pattogni kezdett az úszóm. A zsákmány egy formás kis paduc volt. Ide-oda cikázott, csapkodott, gyorsan le is kellet húznom az etetésről nehogy megzavarja a többi halat... Egy újabb hal amit eddig még nem fogtam, most ez is megtörtént :). Úgy látszott kezd beindulni a dolog Marci is húzott egy szebb dévért, és egy nagyobb paducot. Újabb pár perc szünet következett, kicsit variáltam 2 szem búzát és egy csontit raktam. Alig úszott kettő méter a szerelék amikor hirtelen elmarta valami a búzás kombót. Bevágtam majd halam gyors kirohanásba kezdet. Hamar lehúzott pár méter zsinórt, márnával volt dolgom. Pár perc után közelebb húztam, majd a sodrás segítségével a merítőbe csúsztattam...

Gyorsan repült az idő, szedegettük a szebb jászokat, egy-kettő kis balin is elcsente a lehulló csonti csokrot, egy szóval jó peca volt. Majd nagy csönd következett, sejtésünk volt, hogy egy-kettő jobb hal keveredhetett ismét az etetésre. Nem is tévedtünk, Marcinak egy bevágás után karikában maradt a botja. Hirtelen a folyással felfele indult el... ez tuti márna. Majd pár perc huzavona után valójában egy szebb márna bukkant fel a hullámzó víz tetején.

Ezután nekem is kapásom volt, egy jobbacska dévér szippantotta fel a kukoricával kombinált csontit. Hamar feldobta magát a felszínre, majd néhány csapkodás után magamhoz húztam és tarkón ragadtam. Úgy látszott a rendszeres után etetés meghozta a hatását, hiszen röpke másfél óra alatt sikerült fognunk még 4 jászt és 2 márnát.

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

blackblade
6 éve

;)

4

Szia Dani! Tök jó, hogy újra megjelennek az írásaid. hajrá ;o)

3
hirdetés (x)
blackblade
6 éve

Köszi! :)

2
Novi
6 éve

szép volt fiatalurak :) csak így tovább ;)

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Karácsonyi ajándék ötletek horgászoknak 2019

hirdetés