A szemes csali előkészítése

2015.10.30. forrás: Hétvégi Horgász

Korábban már szó esett arról, hogyan érdemes kukoricát és más magvakat erjeszteni, ezáltal vonzóbbá tenni a halak számára. Természetesen más módon is előkészíthetjük ezeket. Főzhetjük, áztathatjuk, vagy pácolhatjuk különböző aromákban, hogy új ízekkel gazdagítsuk, vagy épp kiemeljük a meglévőket, így csalogatva etetésünkre a megfogni kívánt halakat. Számtalan fajta áll rendelkezésre, melyek közül sok elterjedt és használatos a horgászok körében, mások kevésbé. A népszerűek mellett ez utóbbiaknak is érdemes olykor esélyt adni! Egy-egy új íz, újfajta csali sokszor a siker kulcsa lehet. Lássuk mit hogyan érdemes elkészíteni, hogy maximális csalogató hatást érjük el az etetésünkkel.

Humminbird halradarokhirdetés

Az alább következő szemeseket és magvakat főzni érdemesebb. A táblázatban a termény neve mellett szerepel sorban a fehérje, a szénhidrát és a zsír mennyisége 100 grammra vetítve. Elsőre úgy tűnhet, mintha némelyikben több, másikban kevesebb anyag volna, mivel a további összetevőket nem részletezzük, például a víz és rosttartalmat. 

Érdemes még szót ejteni a kiválóan pörkölhető olajos magvakról, melyeket a lenti táblázat mutatja be. Ezeket érdemes pár percre 180 fokra előmelegített sütőben pörkölni, hogy felszabadulhassanak csodálatos íz és illatanyagaik. Pörkölés után egészben a már megfőzött szemes anyaghoz, magkeverékhez, vagy darálva adhatjuk etetőanyaghoz. 

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »