Horgász akciók 920

A szemes csali előkészítése

Korábban már szó esett arról, hogyan érdemes kukoricát és más magvakat erjeszteni, ezáltal vonzóbbá tenni a halak számára. Természetesen más módon is előkészíthetjük ezeket. Főzhetjük, áztathatjuk, vagy pácolhatjuk különböző aromákban, hogy új ízekkel gazdagítsuk, vagy épp kiemeljük a meglévőket, így csalogatva etetésünkre a megfogni kívánt halakat. Számtalan fajta áll rendelkezésre, melyek közül sok elterjedt és használatos a horgászok körében, mások kevésbé. A népszerűek mellett ez utóbbiaknak is érdemes olykor esélyt adni! Egy-egy új íz, újfajta csali sokszor a siker kulcsa lehet. Lássuk mit hogyan érdemes elkészíteni, hogy maximális csalogató hatást érjük el az etetésünkkel.

Gator bakancs 640
hirdetés

Az alább következő szemeseket és magvakat főzni érdemesebb. A táblázatban a termény neve mellett szerepel sorban a fehérje, a szénhidrát és a zsír mennyisége 100 grammra vetítve. Elsőre úgy tűnhet, mintha némelyikben több, másikban kevesebb anyag volna, mivel a további összetevőket nem részletezzük, például a víz és rosttartalmat. 

Érdemes még szót ejteni a kiválóan pörkölhető olajos magvakról, melyeket a lenti táblázat mutatja be. Ezeket érdemes pár percre 180 fokra előmelegített sütőben pörkölni, hogy felszabadulhassanak csodálatos íz és illatanyagaik. Pörkölés után egészben a már megfőzött szemes anyaghoz, magkeverékhez, vagy darálva adhatjuk etetőanyaghoz. 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Gator bakancs 1200

hirdetés