Horgász akciók 920

A megálmodott Küküllő, az álomfolyó

Ennél jobb címet nem lehet kitalálni. A tábla Zeteváralján, a Nagy-Küküllő hídja mellett áll. A fohász híven tükrözi a folyót kezelésbe vevő emberek törekvését. November közepén rendezték meg a a Flyfishing Dedicated legyesklub által már régebbről beharangozott szezonzáró legyes találkozót itt a Madarasi-Hargita aljában. A találkozóra a rendezők meghívásos alapon kb. 40 főre számítottak. Mindenki eljött, kivéve a bolgár legyeseket és néhány helybélit, akik ilyen-olyan okok miatt kihagyták ezt az alkalmat. Bánhatják.

Horgász akciók 640
hirdetés

 Jó társaság gyűlt össze Erdélyből, a Regátból, a Felvidékről, Olaszhonból és Magyarországról. Egyesek több mint 800 kilométert utaztak Eperjesről Zeteváraljáig.
A Műhoszt ketten képviseltük.

A folyó jó passzban volt, szintje a normális, átlagos, a víz tiszta, a halak a helyükön, kivéve a sebes pisztrángok egy részét, amelyek ívásra készülődve elkezdtek felhúzódni a mellékvizekbe.

Első nap a szálláshely környékén (Zeteváralja Panzió) próbáltunk szerencsét, kevés sikerrel, mert mint utóbb kiderült három óra után már kár dobálni, a halak abbahagyják a táplálkozást.
Este welcome-drinkelés, légykötés, vacsora, beszélgetés után elvackolás a nagyon olcsó és kényelmes szálláson, aztán durmi reggelig.

A vendéglátóink előre szóltak a bevetendő legyek ügyében. Középhosszú nimfázásnak nevezném a technikát, ők vonszolgatósnak hívják és két nimfával űzik. A szerelék végén van a nehezebb légy, amit 2,5 ÷ 4,0 mm-es wolfram fejjel kötnek, így késő ősszel az élénk, kék, narancs, pink színek a fogósabbak. A felvidékiek PT-vel pecáztak, legalábbis ezt mondták.
A felső nimfa kisebb gammarus, vagy akármi, de mindig hot-spottal kötve.

Peca közben, a szemem sarkából többször is figyeltem, ahogy valami nagyon kitartóan szedeget a bal parti fák alatt. Szivárványosra gyanakodtam és Simon példáján felbuzdulva óvatosan visszaosonva az autóhoz, botcsere, váltás úszó zsinórra, szárazlégyre és nagy ívben a szedést kezdtem dobálni.
Semmi.
Felkötöttem egy piros üvegfejes fekete nimfát, első dobás, és ....

A kitűnő horgásznap után megint egy beszélgetős, csevegős, filmvetítős este elé néztünk.
A Műhosz által küldött molinót kitűztük a falra (szerényen, hisz mi nagyon kevesen voltunk), levetítettük Ákos filmjeit, a tiszavirágzós nagyon tetszett mindenkinek, a csukás is, a domis-garamosnak a feelingjét dicsérték, amit itt tolmácsolok.
Vendéglátóinkkal megbeszéltük, hogy ha szeretnénk, akkor a Műhosz versenysorozat valamelyik fordulóját megszervezik nekünk, szállás és ellátás van, hal van, biztosítják a bírákat is.
Én még megfűszerezném egy egy napos kirándulással a közeli Madarasi Hargita csúcsára (1801 m), ami innen aránylag könnyen elérhető.
Hazautazáskor még megálltunk a Kis-Küküllő partján is. Nagyon jó víznek néz ki, vendéglátóink szerint őn, paduc és domi fogható itt és egyre jobb a vize. Ha sikerül majd valahogy ezt a vizet is odaadó kezelésbe venni, akkor a Nagy-Küküllő mintájára, ebből is kitűnő legyesvizet lehet majd varázsolni. Csak elhatározás és kitartás kérdése.
És eltökéltségé, amire a Flyfishing Dedicated csapata képes volt.
Köszönet ezért a pár szép napért!
Hajrá fiúk!!!

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 


hirdetés
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés