Horgász akciók 920

A láthatatlan pergető horgász

A pergető horgász egy balatoni mólón láthatatlan. Ezen különleges képessége teljességgel megmagyarázhatatlan. Tudományosan bizonyított, hogy ha egy horgász kizárólag pergető bottal érkezik egy balatoni mólóra és ott horgászni kezd, akkor a sporttársak számára észrevétlenné válik.

BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva
hirdetés

 Ha van már a pergetőhorgásznál más felszerelés is, akkor ezen képességét azonnal elveszíti, már egy úszós bot is elég ahhoz, hogy hollétéről a kövön tartózkodók értesüljenek. Nem a ruha teszi: próbáltam különböző ruhákkal, világossal, szürkével, sötéttel, mindegyikkel működik. Fantasztikus!

Mondjuk ennek a szenzációs képességnek van egy hátránya is: hiába perget valahol a pergető horgász, hiába kelt fel 2 órával korábban mint a lusta szarházi vén kretének, akik 6-kor tolják ki a lottyadt seggüket a kőre, olyan hangerővel, hogy még Révfülöpön is megugrik a ponty a nádban, megy mindenkinek a helló, szia, szevasz, majd a láthatatlan pergető horgász fülén kihúzza a silstar teleszkópost, fel a fűzött kuki a tuti titkos löttyel és már repül is az etetőkosaras cucc arra a helyre, ahol a láthatatlan ember horgászott eddig. Szerencsés esetben még koppan is az oldtimer silstar a láthatatlan pecás ashuráján.

Ha a láthatatlan horgász halat fog, akkor egy pillanatra láthatóvá válik, de ez sem segít rajta, mert erre sokszor a vén kretének még a pergetőnek szánt pálcát is kezükbe veszik, közepesen leszarva, hogy akkor ez így a harmadik bot lesz, ugyebár, és még a maradék 8,5 foknyi dobóhely is megszűnik.

 További nehézség, amikor erős a szél és a láthatatlan horgász szeretne nem nyakig elázni, tehát nem a szél felőli oldalon kivenni a halat és szeretne eljutni szélvédett részig, persze ilyenkor is láthatatlan marad, tehát vagy ő vágja át magát a boterdőn, vagy rohadjon meg ott ahol van a halával együtt, minek fogott, ugye.  

Japán és angol tudósok kutatják a pergető horgászok ezen különleges képességének okát, de egyelőre nem jutottak eredményre. Addig is ha e csodálatos képesség akadályozza a pergető horgászt a boldogulásban, de a balinok, vagy a süllők ott vannak a kő körül, akkor vagy menjen korábban, mint a vén kretének, vagy vegyen egy horgász kajakot vagy kis csónakot és dobáljon a víz felől. Ez azért is menőbb, mert a balin csorda 6 után el szokta hagyni a kövezés környékét, hajóval viszont még ekkor is lehet ütni őket.

PISZ

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

táncosokkal farkalótáncosokkal farkaló (fikanick)
6 éve

3
szintén zenészszintén zenész (fikanick)
6 éve

2
hirdetés (x)
Geci MaciGeci Maci (fikanick)
6 éve

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
BLACK FRIDAY napok meghosszabbítva

hirdetés