A láthatatlan pergető horgász

2014.08.12. forrás: Fish&Dirt

A pergető horgász egy balatoni mólón láthatatlan. Ezen különleges képessége teljességgel megmagyarázhatatlan. Tudományosan bizonyított, hogy ha egy horgász kizárólag pergető bottal érkezik egy balatoni mólóra és ott horgászni kezd, akkor a sporttársak számára észrevétlenné válik.

Haswing elektromos csónakmotorokhirdetés

 Ha van már a pergetőhorgásznál más felszerelés is, akkor ezen képességét azonnal elveszíti, már egy úszós bot is elég ahhoz, hogy hollétéről a kövön tartózkodók értesüljenek. Nem a ruha teszi: próbáltam különböző ruhákkal, világossal, szürkével, sötéttel, mindegyikkel működik. Fantasztikus!

Mondjuk ennek a szenzációs képességnek van egy hátránya is: hiába perget valahol a pergető horgász, hiába kelt fel 2 órával korábban mint a lusta szarházi vén kretének, akik 6-kor tolják ki a lottyadt seggüket a kőre, olyan hangerővel, hogy még Révfülöpön is megugrik a ponty a nádban, megy mindenkinek a helló, szia, szevasz, majd a láthatatlan pergető horgász fülén kihúzza a silstar teleszkópost, fel a fűzött kuki a tuti titkos löttyel és már repül is az etetőkosaras cucc arra a helyre, ahol a láthatatlan ember horgászott eddig. Szerencsés esetben még koppan is az oldtimer silstar a láthatatlan pecás ashuráján.

Ha a láthatatlan horgász halat fog, akkor egy pillanatra láthatóvá válik, de ez sem segít rajta, mert erre sokszor a vén kretének még a pergetőnek szánt pálcát is kezükbe veszik, közepesen leszarva, hogy akkor ez így a harmadik bot lesz, ugyebár, és még a maradék 8,5 foknyi dobóhely is megszűnik.

 További nehézség, amikor erős a szél és a láthatatlan horgász szeretne nem nyakig elázni, tehát nem a szél felőli oldalon kivenni a halat és szeretne eljutni szélvédett részig, persze ilyenkor is láthatatlan marad, tehát vagy ő vágja át magát a boterdőn, vagy rohadjon meg ott ahol van a halával együtt, minek fogott, ugye.  

Japán és angol tudósok kutatják a pergető horgászok ezen különleges képességének okát, de egyelőre nem jutottak eredményre. Addig is ha e csodálatos képesség akadályozza a pergető horgászt a boldogulásban, de a balinok, vagy a süllők ott vannak a kő körül, akkor vagy menjen korábban, mint a vén kretének, vagy vegyen egy horgász kajakot vagy kis csónakot és dobáljon a víz felől. Ez azért is menőbb, mert a balin csorda 6 után el szokta hagyni a kövezés környékét, hajóval viszont még ekkor is lehet ütni őket.

PISZ

 

Indul a harcsaszezon!hirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »