Horgász akciók 920

Az egyik csali

Szombaton verseny, az idei második, egyben utolsó, amin elindulok. Ahogy néztem, nagyon komoly mezőny jön össze megint. Olyan figurák, akik nagyon tudják a helyet, a módszert, a versenyt is. Köztük eredményt elérni, vagy csak tisztes módon helytállni is komoly fegyvertény. Aztán dumálni velük, inni egy-két pohárral, na az se rossz :) De nem erről akartam beszélni.

Horgász akciók 640
hirdetés

 A method módszernél a csalinak – ahogy eddig tapasztaltam – nem meghatározó a jelentősége. De nem is mindegy. Az egyik kedvenc methodos csalim a Sonubaits Oozing Boilie nevű terméke. Azon kevés dolgok egyike ez a 8 mm-es bojli, amiknél a reklámszöveg és a használat tényleges okai nagyjából egybeesnek. Mit mond a termék leírása? Azt, hogy azért jó a cucc, mert 1) folyamatos, színes illatfelhőt bocsát ki magából és mert 2) mérsékelten lebegő tulajdonságú. Valóban, ennyi a „titok”.

A methodos peca során, főképp versenyeken igen sűrűn dobálok újra. Jellemzően 5-8 percenként újabb töltet megy befelé. A pontos dobások mellett ezzel biztosíthatom, hogy az etetés helyén állandóan legyen elegendő íz- és illat, ami a halakat odacsalja és ott is tartja. Ehhez nem feltétlenül szükséges az, hogy a csali maga is hozzáadjon ehhez. De nem is árt, az bizonyos. Ráadásul az Oozing Boilie ezt a képességét viszonylag sokáig megtartja, közel fél óra vízben tartózkodást követően is enged még magából illatanyagot, tehát nem kell túlzottan sűrűn cserélni.

Fontosabb tulajdonság a lebegés. Én jellemzően 10-12-es méretű horgokkal methodozom, ritkán 8-assal, főképp, ha a nagy dobástávolság ezt indokolja. Az ilyen méretű horgokat a csali enyhén megemeli, a nagyobbakat inkább csak balanszírozza, ami a mi szempontunkból kapóra jön. Az etetőanyag finom felhőjét szívogató potenciális zsákmánynak könnyebben kerül a szájába a kikönnyített horog. Ezért használjuk.

A csali rögzítésére a legkézenfekvőbb megoldás a csalitüske, abból is célszerűen a legrövidebb (talán 7 mm-es?) változat. A csalitüske fülét ne felejtsük a használatba vétel előtt ellenőrizni, szükség esetén egy fogóval finoman összenyomni, hogy a hajszálelőke zsinórja ne tudjon kibújni a rosszul záródó fülnél. A Sonubaits egy egész termékcsaládot rittyentett az Oozing név köré (ooze nagyjából annyit tesz, mint szivárog). Hogy ezek a termékek általában mennyire jók, nem tudom, de ez a cucc kiváló, nekem bejött.

 

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

Hektor50
6 éve

Szia Szobapeca!
Kérhetném pontosabban, hogy hol lehet beszerezni!
Köszi!
Rauf Tibi
rauf.tibor@t-online.hu

3
hirdetés (x)
Szobapeca
6 éve

Pl. kétszeres világbajnokunk boltjaiban.

2
gyula1623
6 éve

Ezt a csalit hol lehet kapni

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Horgász akciók 1200

hirdetés