A doboz

2017.02.24. forrás: Szobapeca

Szerintetek melyik az orsó legfontosabb alkatrésze? A tányérkerék? A csiga? A tengely? Valamelyik csapágy? A csésze? A ház? A fékrendszer? Nem kérem: A doboz!

Évindító horgászvásár 640hirdetés

Az utóbbi hónapokban számos horgászeszközt vásároltam, s ennek fedezetét túlnyomó részt régebbi cuccaim eladásából teremtettem elő. Orsóim közül is megváltam vagy öt darabtól, helyükbe kettő új került. A kurblik eladásakor visszatérő kérdés volt, hogy megvan-e az orsó doboza? Volt aki csak sajnálkozott a doboz hiányán, de volt olyan is, aki határozottan kijelentette: Ha nincs doboz, nincs üzlet! Volt, aki azt találta mondani, hogy doboz nélkül 20%-kal kevesebbet ér a tekerő. A kedvencem az a srác volt, aki azt mondta, hogy megveszi az orsót, ha tud venni valakitől dobozt hozzá. Hogy mi van?! Dögöljek meg, ha értem!

 

Mindenkitől, aki a dobozról érdeklődött tőlem, megkérdeztem, hogy miért van szüksége rá. Esküszöm, hogy nem kaptam értelmes választ. Egyetlen dolgot tudok elképzelni, azt, hogy valaki nem használati tárgyként, hanem gyűjtemény darabjaként vásárol orsót és egy gyűjteményben csak a dobozával együtt ér valamit a klasszikus tekerő. A többi gyűjtő biztos kinézi azt, aki doboz nélkül gyűjt. Stimmel, értem. De aki horgászni szeretne vele, annak minek?

Néhány tipikus válasz, amit a témában kaptam:

A dobozon van a robbantott ábra. Valóban, bár az internet korában, ha valamiről létezik ilyen, azt azért pár perc kemény munkával csak elő lehet kotorni a világháló valami poros zugából.

A garanciát csak úgy lehet érvényesíteni, ha megvan a doboz. Ha egyszer valakinek ezt mondta egy kereskedő vagy egy forgalmazó, az ügyes ötlet. Én például jót nevetnék rajta. De nincs az a hatóság, amit a nyakába ne küldenék, ha ezt a baromságot komolyan el akarná adni nekem.

Az összes orsómnak megvan a doboza. Hát ez szép. Tényleg. És nem is tudnék vele vitatkozni. De mindenki így csinálja? Miért?

Ha megvan a doboz, az azt mutatja, hogy a gazdája gondosan bánt vele. Muhaha. Tudnék mutatni néhány "dobozos" orsót az ismeretségi körömből. Senki ne vegye meg őket!

Kell a doboz! Csak! Ez volt tulajdonképpen a legalaposabb érv, ezzel tényleg nem tudok vitába szállni. Érteni nem értem, de nem tudok felhozni ellene semmit…

Az a helyzet, hogy nagyon sok orsó megfordul a kezeim között, most is van majd’ húsz a szekrényemben. Az összesnek a dobozát kidobtam. Csak a legutolsó szerzeményé van még meg. Véletlenül. Nincs arra kapacitásom, hogy egy polcnyi göngyöleget őrizgessek. Hülyeséget csinálok, mi? Valaki könyörüljön meg rajtam és magyarázza el nekem, hogy mire jó az orsó doboza?! Nagyon kérem…

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Horgászhírek

Még több horgászhír »