Szezonindító horgász akciók 920

A doboz

Szerintetek melyik az orsó legfontosabb alkatrésze? A tányérkerék? A csiga? A tengely? Valamelyik csapágy? A csésze? A ház? A fékrendszer? Nem kérem: A doboz!

Deeper Chirp 2020.03
hirdetés

Az utóbbi hónapokban számos horgászeszközt vásároltam, s ennek fedezetét túlnyomó részt régebbi cuccaim eladásából teremtettem elő. Orsóim közül is megváltam vagy öt darabtól, helyükbe kettő új került. A kurblik eladásakor visszatérő kérdés volt, hogy megvan-e az orsó doboza? Volt aki csak sajnálkozott a doboz hiányán, de volt olyan is, aki határozottan kijelentette: Ha nincs doboz, nincs üzlet! Volt, aki azt találta mondani, hogy doboz nélkül 20%-kal kevesebbet ér a tekerő. A kedvencem az a srác volt, aki azt mondta, hogy megveszi az orsót, ha tud venni valakitől dobozt hozzá. Hogy mi van?! Dögöljek meg, ha értem!

 

Mindenkitől, aki a dobozról érdeklődött tőlem, megkérdeztem, hogy miért van szüksége rá. Esküszöm, hogy nem kaptam értelmes választ. Egyetlen dolgot tudok elképzelni, azt, hogy valaki nem használati tárgyként, hanem gyűjtemény darabjaként vásárol orsót és egy gyűjteményben csak a dobozával együtt ér valamit a klasszikus tekerő. A többi gyűjtő biztos kinézi azt, aki doboz nélkül gyűjt. Stimmel, értem. De aki horgászni szeretne vele, annak minek?

Néhány tipikus válasz, amit a témában kaptam:

A dobozon van a robbantott ábra. Valóban, bár az internet korában, ha valamiről létezik ilyen, azt azért pár perc kemény munkával csak elő lehet kotorni a világháló valami poros zugából.

A garanciát csak úgy lehet érvényesíteni, ha megvan a doboz. Ha egyszer valakinek ezt mondta egy kereskedő vagy egy forgalmazó, az ügyes ötlet. Én például jót nevetnék rajta. De nincs az a hatóság, amit a nyakába ne küldenék, ha ezt a baromságot komolyan el akarná adni nekem.

Az összes orsómnak megvan a doboza. Hát ez szép. Tényleg. És nem is tudnék vele vitatkozni. De mindenki így csinálja? Miért?

Ha megvan a doboz, az azt mutatja, hogy a gazdája gondosan bánt vele. Muhaha. Tudnék mutatni néhány "dobozos" orsót az ismeretségi körömből. Senki ne vegye meg őket!

Kell a doboz! Csak! Ez volt tulajdonképpen a legalaposabb érv, ezzel tényleg nem tudok vitába szállni. Érteni nem értem, de nem tudok felhozni ellene semmit…

Az a helyzet, hogy nagyon sok orsó megfordul a kezeim között, most is van majd’ húsz a szekrényemben. Az összesnek a dobozát kidobtam. Csak a legutolsó szerzeményé van még meg. Véletlenül. Nincs arra kapacitásom, hogy egy polcnyi göngyöleget őrizgessek. Hülyeséget csinálok, mi? Valaki könyörüljön meg rajtam és magyarázza el nekem, hogy mire jó az orsó doboza?! Nagyon kérem…

Hozzászólások

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned.
Ha még nem regisztráltál, itt regisztrálhatsz.

Beléphetsz fikanickkel is, így nem tároljuk az adataidat és név nélkül kommentelhetsz.

Mindezt megspórolhatod, ha a Facebook segítségével lépsz be:
Belépés facebook-kal
 

ha eladod a hűtőszekrényed (mert például újat veszel), azt is a dobozával együtt árulod? (ha nem, akkor lopott?)
:D

7
hirdetés (x)
Giz-gazGiz-gaz (fikanick)
3 éve

Miért fontos a DOBOZ?

Ha nincs, lopott az orsó. Tisztességes horgász nem vesz lopott orsót, legfeljebb 20%-al olcsóbban. :D

6
palipali1111palipali1111 (fikanick)
3 éve

hehhee.... nalam lehet kapni szep DAIWA, SHIMANO, SAGE dobozokat :)

5
ÁDI
3 éve

Üdv.Szintén egyetértek az előzőekben leírtakkal.Az orsó meg a hozzá tartozó doboz,talán olyan mint egy jó bor és a hozzá tartozó címkés üveg.:-) Van aki érti...Egy minőségi orsónak lelke van...minden jót:egy doboz fanatikus..

4

Tökéletesen egyetértek astur kollégával.
Én is minden orsómat dobozban tartom. Amelyiket nem tudtam dobozzal venni annak ugyebár nincs doboza. Sokkal egyszerűbb pakolni tárolni, minden alkatrésze egy helye van, mechanikai védelem stb.
Ha megvan a doboz az azt engedi sejtetni,h. gondos gazdája volt. Legalább is jó támpont.
Ugyanígy vagyok a botokkal is. A botjaimat a botzsákjaiba tartom, ha volt hozzá kemény hengertok az is meg van.

3
pikeman73
3 éve

Szia!
"Mindenki másképp csinálja"
Nekem megvannak a dobozok,de azokban csak és kizárólag holtszezonba tárolom őket.A vízpartra nem dobozban viszem,hanem botra szerelve azt tokba helyezve.Hamar elhasználódna a doboz.Érzékeny műszerek az biztos,de használni kell és karbantartani.Eladásnál viszont nem jön rosszul,mert a fránya népek dobozt akarnak venni :-) üdv,görbüljön

2
astur
3 éve

Szerintem van praktikus és illuzórikus aspektusa a dolognak.

Én magam minden orsómat a dobozában tárolom a szekrényben és szállítom a vízpartra. Azért teszek így, mert a meglehetősen érzékeny, ugyanakkor totálisan amorf eszköznek egyrészről jelentős mechanikai védelmet nyújt, másrészt jócskán javítja a "pakolhatóságát" - pl akárhány rétegben egymásra rétegezhetőek. További haszna a szemeben, hogy együtt tartja a konfigurációt - orsó, pótdob(ok), hajtókar, tartalék alátétek, dokumentáció.

Vevő - főleg second hand - szemszögből a doboz megléte valószínűleg tudat alatt a legtöbbünkben a komplettség, megkíméltség esetleg újszerűség illúzióját kelti.

1
Ezek megvoltak?bezár
Tovább a Fishing Time-ra »
Szezonindító horgász akciók 1200

hirdetés