A bajszos erőgép (videó)

2015.09.25. forrás: Figura horgász blogja

„Brutális erő rejtőzött partnerében, igazi erőgép volt! Készítettem néhány felvételt a fárasztásról, de az igazán jó képek azután születtek miután lehasaltam a földre és kinyújtott karral igyekeztem minél közelebb kerülni a szákolás pillanatához.”

DAM XTherm termoruha szett 640 34ehirdetés

Izgatottan érkeztem meg a tórendszerre, mert már a dátumra sem emlékszem, hogy mikor jártam itt utoljára. Persze beugró emlékeim között még ott van, mikor Nigróval itt kárászoztunk vagy amikor már hiányzó - immár az örök horgász tavakra utazott - barátommal épp a karácsonyi menühöz igyekeztünk pisztrángot fogni esőben és szélben, fogcsikorgató hidegben. Ezek a pillanatok jó 7-10 évvel ezelőtt történtek, ezért aztán kíváncsi voltam, mi változott meg az akkori időkhöz képest és mennyire dolgoztatják meg a botokat a pikkelyesek.

A sorsolást nagyon vártam, hiszen fontos a jó hely és az sem mindegy, hol mozog a hal. Alig indult el a verseny, már messziről látni lehetett, hogy az egyik spori rendesen megdolgoztatja pálcáját. Brutális erő rejtőzött partnerében, igazi erőgép volt! Készítettem néhány felvételt a fárasztásról, de az igazán jó képek azután születtek miután lehasaltam a földre és kinyújtott karral igyekeztem minél közelebb kerülni a szákolás pillanatához. Jó ötlet volt!, megérte! A bajszos olyan volt, mint egy megzabolázatlan ló. Ki akart törni a halóból, farokúszójával heves csapásokkal igyekezett kiszabadulni a merítőből. Heves harc volt, mindez a kamerám lencséje előtt, kívánni se lehetett volna szebbet!

Nem véletlenül voltam akkor és ott kamerával a kezemben. A versenyre nem botokkal érkeztem, hanem a két kamerával, tudniillik mióta megvan az akció kamerám, azóta lelkesebben fotózok, videózok, örökítem meg a legjobb pillanatokat, amik kedves emlékeket idéznek majd fel télvíz idején.

Nincs most itt időm érzelmesedni, mert akció van! Már futok is oda a következő eseményem helyszínére, ahol ismét fárasztásban volt a kolléga. A lágy bot szép ívben hajlott meg és a szakavatott kézben hamar felőrölte a pikkelyes erejét. Mi sem mutatta ezt jobban, mint, hogy a fárasztás végére nagyon legyengült, ellenállás nélkül siklott bele a merítőbe.

Jöhetett a gyors fotó és a videó a mérlegelés után, majd a visszaengedés. Nem volt sok időnk gyönyörködni a halban, mert a szemünk sarkából látni lehetett a következő horgászt, ahol az izgalmas pillanatok még csak most következtek.

A nap elején érezhető volt a különbség a két partszakaszon horgászó pecások teljesítménye között. A naposabb oldalon több kapás volt és ott fogták a legnagyobb halat is a verseny idején, viszont piszok meleg volt. A bringás büfés srác alig győzte a rendeléseket kihordani kerékpáron, rendesen megszomjazott mindenki a rekkenő hőségben.

A délelőtt folyamán engem is rendesen lefárasztott a nagy kánikula és rohangálás a tűző napon. Szerencsémre a halak kapókedve enyhült, amit abból szűrtem le, hogy aki csak tehette árnyékot keresett, mert tűrhetetlen hőség volt és a nap sugarai nem kíméltek minket. Ezt az időszakot kihasználva beugrottam Gábor barátommal a büfébe, hogy együnk valamit ebédre. Roppant jó döntésnek bizonyult, rég ettem ennyire ízletes túrós csuszát! Nem volt száraz, a tepertő is egészen pazar volt a tetején. Csúszott is rendesen!

Pihenés gyanánt végigsétáltam a délelőtt még árnyékos oldalon, hátha elcsíphetek egy-két akciót. Szerencsére akadt esemény bőven, nem tétlenkedtem, meg is örökítettem mindent, amit lehetett. Jó volt látni a fárasztásban terhelt botokat, hallani a néha "megreccsenő" orsókat és nem beszélve a vízben védekező halak mozgásáról, kitöréseiről.

A mai napra még azt terveztem be, hogy melles csizmában a vízben állva megörökítem azokat a pillanatokat, amikor a már lemérlegelt halakat visszaengedik a vízbe a verseny végén.

Elindítottam kamerám, hogy jól látható legyen a pecás ahogy érkezik kezében a matraccal és közte a jó öt kilós pikkelyese... De tudjátok mit? Inkább nézzétek meg a videóban.

Már csak az a kérdés maradt megválaszolatlanul, vajon ki hol végzett? A verseny végleges eredményét a Halmágnes Facebook oldalán olvashatjátok.

Gratulálok a versenyzőknek, remek verseny volt, igazi embert próbáló körülmények között teljesítettek.

Érdekelnek a legjobb pillanatok, fárasztások, visszaengedések? Dobj be egy kukoricát a mikróba és nézd meg a versenyről készült videót.

hirdetés
Utoljára megtekintett termékek:

mutasd az összeset

Horgászhírek

Még több horgászhír »